Het is altijd maar weer uitvogelen waar je favoriete kanaal op Youtube staat. Je volgt inmiddels zoveel mensen, dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. En dat heb ik ook wel een beetje. En daarom heb ik besloten om mijn lijstje met abonnees een beetje uit te spitten. Dus heb ik de titel maar genaamd:

Youtube. Wie wel, wie niet? En waarom?

Ik ga dus nu alle namen kopiëren en plakken naar hier om vervolgens te gaan kijken wie ik er nog wel en wie ik er niet meer in wil hebben, om zo een beetje overzicht te houden!

Dus daar gaan we.

Let op! Dit zijn geen directe links naar de kanalen. 

Ik ben op dit moment nog geabonneerd op 109 kanalen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er 4 altijd kijk, soms meer en als nog eerlijker ben: als het kanaal van een blogger is dan klik ik meestal het filmpje pas aan als het mij interessant lijkt wanneer ik het tegen kom via Twitter bijvoorbeeld.
Toch wil ik er een aantal houden, want dan vind ik het een leuk kanaal of een leuk persoon en dan wil ik hem/ haar toch die abonnees gunnen. Dus daar gaan we.

Dit is het lijstje tot nu toe:

❤1DEEPTHOUGHT
❤2WMN
❤Anna Nooshin
❤Anne de Vries
❤Annic van Wonderen
❤Apple
❤BeautyCloud.nl
❤beautyforgirlsNL
❤beautygloss
❤Beautyill
❤BeautyLabNL
❤BeautyNailsFun
❤BeautyNezz
❤Belsimpel
❤BiBi Breijman
❤Blonde Tigers
❤Bold and Beautiful Holland
❤Business coach Kaya-Quintana
❤byAranka
❤Carlosmarinoficial
❤Christian Dior
❤ClaireLucia
❤Consumentenbond Video
❤Croco Jill
❤CurvaciousNL
❤Cynthia
❤David Miller
❤debauers
❤DoorMariska
❤DSTRQT
❤Elise Joanne
❤Emmy Kalia
❤Endless Weekend
❤fanvanfun
❤FOODGLOSS
❤Furnlovers
❤Furtjuh
❤German Ildivofanclub
❤glamouristagirl
❤handwerkles
❤I Love Beauty
❤IDfanAnnie
❤ildivotv
❤IlDivoVEVO
❤Jaclyn Hill
❤Jan de Hoop
❤Jan Smit Officieel kanaal
❤jeffreestar
❤Jessie Maya
❤jvanderboom
❤Kelly Caresse
❤Lea Salonga
❤Liever TV
❤LIFE BY MARY
❤Lilian Joann
❤Lilly Ghalichi
❤Lily Melrose
❤Linda Harmsen
❤Linda Wellington
❤LionelRichieVEVO
❤LiveLifeGorgeous
❤Lottelovesbeauty
❤Louie The Beagle
❤MAC Cosmetics
❤Maggies Hair – Hairextensions
❤Make Me Blush
❤Man Cave
❤MANON TILSTRA
❤Marina Mamic
❤Mark Day
❤MOJO
❤natasjamusicals
❤Nicole van Roekel
❤NikkieTutorials
❤OG3NE
❤ourfavouritesTV
❤Pink it
❤Pinky Polish
❤pixiwoo
❤Pleun Bierbooms
❤PTXofficial
❤Rijnweek Rhenen
❤Romina – DaintyRibbons.com
❤RTL Late Night
❤Rutger
❤Sarah Rebecca
❤schatteke
❤Semir JustSemir
❤Sharmaine Sarina
❤Sharon van Bommel
❤teske
❤Teske
❤ThatGirlShaeXo
❤The Celtic Tenors – Topic
❤The Late Late Show with James Corden
❤The voice of Holland
❤Tim Chen
❤Tiny Tim Adventures
❤Tom Sebastian
❤TRAVEL VLOG IV
❤UnityCosmetics
❤VeraCamilla
❤Vloggloss
❤Vonnes Creaties
❤VraagSemir
❤Wolplein.nl

via Pinterest

Het is tijd om mijzelf de volgende vragen te stellen: Kijk ik er vaak naar? Kijk ik vaker dan 1x per maand of heb ik eigenlijk het afgelopen half jaar nog niet gekeken naar dit kanaal? Vind ik het echt wel leuk?
Wanneer de antwoorden dan negatief zijn, dan gaat de naam weg.

En dan houd ik dit over:

❤2WMN
❤Annic van Wonderen
❤beautygloss
❤BeautyNailsFun
❤Consumentenbond Video
❤Cynthia
❤David Miller
❤FOODGLOSS
❤handwerkles
❤I Love Beauty
❤ildivotv
❤Jan de Hoop
❤Jessie Maya
❤Linda Harmsen
❤Man Cave
❤Marina Mamic
❤NikkieTutorials
❤pixiwoo
❤RTL Late Night
❤The Late Late Show with James Corden
❤The voice of Holland
❤Tom Sebastian
❤TRAVEL VLOG IV
❤UnityCosmetics
❤Vloggloss
❤Vonnes Creaties
❤Wolplein.nl

screenshot_20160726-192325-pngvan 109 naar 30. Want zoals ik al zei kijk ik eigenlijk nooit en wees even eerlijk met mij: als we iets zoeken dan zoeken we toch wel en dan gaan we niet alle 109 abonnementen af van de kanalen die in onze lijst staan. En soms heb ik zelfs zoiets  van ik doe ze allemaal weg en ik houd er 5 ofzo over, maar dan maak ik het mijzelf wel heel erg moeilijk. Maar Youtube start ik meestal voor:
haakfilmpjes (tutorials), Vloggloss/ Beautygloss, Cynthia of 2WMN. En dan nog vaker kom ik daar via Twitter bijvoorbeeld. Want waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan?! En daarom zijn alle bloggers bijna verdwenen uit de lijst. Niet omdat ik ze niet leuk vind, nee hoor, stuk voor stuk vind ik ze super leuk, anders had ik niet geabonneerd, maar de lijst word zo onnodig lang als je toch niet in de abonnementen lijst kijkt, maar dan toch in de zoekbalk de naam intikt. Je komt er toch wel.

Hoe zit het met jouw lijst?
En hoe denk jij over de vragen voor Youtube. Wie wel, wie niet? En waarom? En ben jij nu ook jouw abonnementen gaan schrappen, omdat je inderdaad nooit kijkt, maar rechtstreeks gaat naar het kanaal?

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en of jij nu ook er iets aan hebt gedaan. Ik vind het wel verhelderen, verfrissend… zo’n opruiming doet goed.

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief