Even een vrouwen onder elkaar dingetje. Als je al op jezelf woont is dit helemaal handig namelijk, want ik wil het hebben over een woonaccessoire: Kleden. Woonkleden. Vloerkleden. Ik weet niet hoe jij ze noemt, maar ik noem het vloerkleden. Van die lekkere zachte kleden in de kleuren die jij wilt. Maar waar vind je ze? Welke kleur kies je? En is het allemaal wel oké waar het gemaakt wordt? Ik ga je even meenemen in een de wereld van Woonaccessoire, maar niet zomaar, nee ik neem je mee naar ❤ Sukhi met dit artikel; Woonaccessoire ❤ Sukhi  (hoe noem je anders een artikel?! hihi 😛 )

In mijn artikel: Woonaccessoire ❤ Sukhi

Neem ik je dus mee in een wereld waar jij heel blij van gaat worden, want dat is wat Sukhi betekent; blij. En ik wordt blij van mooie verhalen van mooie mensen en producten die daar uit voortkomen.

Ik neem je even mee in het verhaal over Sukhi.

Sukhi logo

Sukhi is blij

In Nepal betekent Sukhi blij. Dus de Sukhi kleden maken je daarom dus ook blij. Je ontvangt een prachtig handgemaakt kleed rechtstreeks van de maker. Het doel bij Sukhi is heel eenvoudig. Zij willen je het mooiste kleed van de hoogste kwaliteit aanbieden. Daar word jij blij van. En zij dus ook.

Sukhi werkt met lagere prijzen dan je normaliter zou betalen, omdat zij zonder tussenpersonen en winkels werkt. Hierdoor krijg je je product rechtstreeks en niet met een grote en lange, dus ook dure tussenweg. Gewoon waar het om gaat is wat je krijgt.

Zo bepaal je ook zelf je formaat kleed en ook in de kleur die jij voor ogen hebt. Het wordt allemaal handgemaakt en daardoor heb je dus altijd het resultaat wat je zelf wilt. En het leuke is dat het altijd bij jouw meubeltjes past. En in jouw smaak.

Maar waar Sukhi ook voor staat is niet alleen blij worden van jouw kleed, maar als je bij Sukhi koopt weet je zeker dat de werkomstandigheden en daarbij het inkomen goed is . Geen vervelende arbeidsomstandigheden en het personeel wordt er ook gewoon goed bij betaald. Dit vind ik vooral heel goed. En dat is ook wel de reden dat ik hen dit artikel om Blogging MiKa wil geven. Er word veel meer gekeken naar werkomstandigheden en de goede arbeidsomstandigheden, waar ik mee bedoel dat alles klopt. Van het werken zelf tot het inkomen.

collectie-van-vervilte-wol-tapijten-beste-plek-om-goedkope-kopen

En deze bovenstaande sample rijtjes zijn precies de pracht exemplaren waar ik het graag met je over wil hebben. De vilten kleden die uit India komen. En ik wil je daarom gelijk nog meer informatie geven voordat ik je meeneem in de inspiratie foto’s en ik laat je zo ook meteen weten waarom ik deze kleden heb gekozen.

De mensen die de kleden maken die ik je graag wil laten zien, uit India hebben dit met de hand gemaakt. Deze kleden. En ze zijn ontzettend gedetailleerd en in prachtige kleuren te koop. En het bijzondere is dat de mensen die de kleden maken dit doen volgens traditie. Zij zetten de manier van kledenmakerij voort op de manier zoals hen voorouders en alle mensen in India die dit deden, al ver voor zij kwamen. Heel bijzonder.

ons team in India

En het is niet alleen heel erg traditioneel, maar het zijn ook nog mannen. Er wordt niet door vrouwen aan deze kleden gewerkt. Een leuk contrast, want het zijn toch meestal de vrouwen die hier vooral in geïnteresseerd zijn. In kleden, kleding, wonen en accessoires. De mannen wonen in Bikaner in India. Echte unieke kunstwerken. Elk kleed.

En ook elk kleed wordt enkel en alleen gemaakt van natuurlijke materialen/ grondstoffen die wat fijn materiaal zijn en die vooral met veel respect worden behandeld. Dat zorgt dus niet alleen voor een heel mooi eindresultaat, maar mede door de goede arbeidsomstandigheden zijn de mannen in staat dit voort te zetten. Het is een luxe materiaal. En door de mooie materialen en goede grondstoffen die met respect worden behandeld, krijgt de kledenmaker een goed loon. Alles verloopt eerlijk en door Sukhi krijgen zij tot wel 3x meer betaald dan zij normaal zouden krijgen. Eerlijke lonen dus. En dat is fijn.

Door de goede lonen, fijne omstandigheden zijn zij in staat om een comfortabel, fijn leven te leiden waarin zij hen familie goed kunnen ondersteunen en ook onderhouden. De kinderen in de familie kunnen hierdoor gewoon naar school. Wat daar helemaal niet zo gewoon is als hier. En dat maakt dit kleed niet alleen heel erg mooi, maar ook eerlijk. En oprecht.

De meeste mensen, de kledenmakers hadden, voordat ze begonnen helemaal niet geleerd voor het vak dat zij nu uitvoeren. Voordat ze als kledenmaker begonnen voor Sukhi waren zij dus niet officieel hiervoor opgeleid. Maar Sukhi heeft ervoor gezorgd dat ze met een opleiding dit vak nog beter konden uitvoeren en krijgen ze, door de betere kwaliteit ook meer waardering en nog hoger genoten inkomen.

In mooie ateliers hebben ze het kledenmakersvak goed kunnen leren en dat is ook waarom ik zeg: ze hebben gewoon goede en eerlijke, fijne arbeidsomstandigheden waar ze naar worden betaald.

Geweldig.

pure-schoon-tapijt-soft-handgemaakte-tintje-2

Ik moet echt zeggen dat ik het verhaal heel mooi vind en ik vind het fijn dat de mensen die de kleden maken goed behandeld en goed betaald worden. Dat geeft mij een beter gevoel erover en ik wilde ook juist om die reden deze kleden een shout-out geven en daarmee ook Sukhi als webshop uiteraard. Eindelijk eens een webshop met een goed verhaal en mooie producten.

En mijn favoriet zijn de vilten kleden.

Ik heb je beloofd dat ik ze zou laten zien en hierbij dan ook de voorbeeld foto’s zodat je zelf kan zien hoe mooi ze zijn. En het leukste is: je kan zelf de kleuren uitkiezen eventueel, maar je kan ook een kant-en-klaar kleed nemen.

rode-wollen-tapijten-online-hond-keuken-ideaal

sixties-round-tapijt-meerdere-kleuren

Dit ronde exemplaar vind ik echt onwijs leuk. Zeker als je bijvoorbeeld kiest voor een redelijk minimalistisch interieur met veel dezelfde kleuren kan een vloerkleed als dit je huis echt net even wat meer vibe geven, wat meer kleur of juist andersom. Heb je een druk gekleurd huis of gewoon veel donkere kleuren kan je er ook voor kiezen een heel licht exemplaar te kiezen of met maximaal 2 kleuren.

Hierboven zie je bijvoorbeeld een prachtig dieprode kleur en op de onderste foto zie je een wirwar aan kleurtjes wat het juist weer heel vrolijk maakt.

grijs-bruin-woonkamer-met-tapijt-gele-stoel-fabriek-lamp-design-kamer-sukhi

Op deze foto zie je wat ik bedoel met als je felle kleuren of veel kleuren in huis hebt. Hier zie je dat het kleed ervoor zorgt dat er meer harmonie komt in je huis, maar dat wel je felle kleuren echt uit je huis knallen bijna. De rode lamp, de gele stoel, de groene plant in de bruine pot. Het prachtige kleed zorgt voor de warmte, het huislijke en maakt het af.

Ik ben fan van deze exemplaren en als mijn moeder ooit begint over nieuwe kleden in huis, dan zeg ik echt serieus: Mam kijk eerst even hier – en verstuur haar de link naar de Sukhi shop!

Mijn favoriet, de Vilten kleden met de platte rondjes kosten best veel misschien, maar je hebt wel gelijk iets moois en bijzonders met een mooi verhaal in je huis liggen. En de foto’s zeggen wel genoeg denk ik zo. Prachtig.

Ze hebben ook nog prachtige andere kleden. Wat ik zelf ook prachtig vind zijn de Patchwork kleden – zeker even bekijken in de webshop.

En verder: Ik vind het zo mooi dat de kleden hun eigen verhaal hebben en dat het allemaal zo eerlijk wordt gedaan. Echt heel mooi.
Zou jij hier ook voor kiezen of ga je liever voor zo goedkoop mogelijk? Laat even weten wat jij van deze kleden vind en welke je dan zou kopen of waarom je dit juist niet koopt?

Sukhi bedankt voor jullie interesse in Blogging MiKa en bedankt dus ook voor deze samenwerking.

Liefs,
Michelle

In betaalde samenwerking met Sukhi is dit artikel gemaakt.

Je mag het delen ❤Vind ik Lief