Mijn abonnement loopt bijna op z’n eindje. Ik had een abonnement afgesloten voor 2 jaar terug en op een bepaald moment kregen mijn telefoon en ik ruzie. Echt flinke ruzie en mijn telefoon zei: “BAM!” En lag op de kei harde stoeptegels tijdens een wandeling met een van mijn lieve Beagles. Damn it. Ik was echt heel erg teleurgesteld, want hij lag echt in stukjes aan de achterkant. Het glas was kapot, de minuscule stukjes voelde ik op mn vingers en dit had maar 1 oplossing: Ik kocht het iets nieuwere model van dezelfde telefoon. Doei vakantiegeld. Ik kocht dus de Sony Xpera Z5 en vandaag ga ik je laten zien welke apps ik gebruik en wat ik ervan vind. Dus een What’s on my Sony Xperia Z5? Kijk je mee?

14 Mei 2016 kocht ik deze telefoon trouwens. Dat was ik even vergeten te melden.

Hij heeft een 5.2 inch scherm, Android systeem Lollipop 5.1 en een knetter goede camera met zn 23(!) megapixels camera. OMG Dit ga ik denk ik wel missen als ik een iPhone 7 neem, maar goed een bucketlist item was om ooit een iPhone te hebben en ik ga hem volgende maand gewoon nemen met het afsluiten van mijn nieuwe abonnement. Ik heb er een extra SD opslag kaartje in, dat ook. Wil je nog meer weten, dan raad ik je aan om gewoon even je beste vriend te vragen (Google inderdaad).

What’s On my Sony Xperia Z5?

Dit zijn de apps die ik heb geïnstalleerd.

What's on my Sony Xperia Z5?Dit is mijn 1e van de 2 pagina’s die ik heb op mijn telefoon.

Je ziet hier o.a de standaard weer app van Sony waarop je kan zien waar je bent (ik ben uiteraard in Dodewaard, want daar woon ik) en deze past zich ook aan, mits je dit wenst naar de plaats waar je bent. Je kan dit geloof ik aanpassen. Ook zie je de datum en tijd en de temperatuur. Wanneer je dit aanklikt kom je op een uitgebreid overzichtje van het weer etc. Dit gebruik ik nooit, mijn weerapp zit op mijn 2e pagina.

Verder heb ik een balk voor Google. Lekker snel zo op de eerste pagina.

Verder zie je dan een overzicht van apps die ik sowieso het meest gebruik.
Rabobank, Social media, Instagram en dergelijk, Wordfeud, Blog apps, foto’s & Dropbox, Spotify, Maya (voor ons dames ideaal), Stappenteller en een app voor het bijhouden wat je eet etc., WhatsApp, fotocamera en een calculator.

Daaronder zie je standaard apps van Sony. Telefoon, SMS en contacten. Zelf heb ik e-mail in een mapje ertussen gepropt, hier stond alleen e-mail, maar ik wilde een mapje met e-mail, gmail en outlook app.

Het thema dat je hier ziet heb ik gekocht voor een euro, misschien iets meer. Deze is zwart met goud en heb vervolgens zelf een afbeelding van Marilyn Monroe als achtergrond gekozen. Dit wilt nog wel eens wisselen naar onze Beagles of een andere foto, bijvoorbeeld met Cynthia!

What's on my Sony Xperia Z5?

Ik zal de mapjes even met je doornemen. En waar nodig geef ik wat toelichting.

In de eerste map op mijn scherm, genaamd Social Stuff heb ik Facebook, Twitter, Instagram en Facebook Messenger.

Op deze manier heb ik alle social media makkelijk en snel bij elkaar.
Op Facebook kan je mij hier (klik) vinden.
Op Twitter via @michelle_kaiser
Op Instagram via bloggingmika

What's on my Sony Xperia Z5?In het mapje Instagram en fotoshop; Het volgende mapje dus op mijn scherm.

Daar vind je:

Pocket Softbox. Dit is een app waarop je extra veel licht kan creëren om foto’s te maken. Handig als je bijvoorbeeld in het donker een foto wilt maken, en je lamp net even niet goed genoeg is. Ik heb hem nog niet gebruikt met fotograferen, maar hij leek mij wel erg handig om te hebben sowieso. En het goed begin is het halve werk, dus je kan hem maar beter alvast hebben geïnstalleerd lijkt mij zo.
Rensta. Iedereen die veel met Instagram aan het werk is of er dol op is, zal merken dat je soms een foto wilt reposten, maarja dat is soms een heel gedoe. Met deze app is dat verleden tijd en ik vind hem echt oprecht heel erg fijn, snel en simpel. Aanrader.
Layout. Dit is een app om heel snel, gemakkelijk en vooral heel saaie collages te maken. Je hebt een aantal opties waar je het mee moet doen en dat is voor even snel heel fijn en makkelijk. dit maak ik er dan bijvoorbeeld mee.
Boomerang. Zoveel grappige dingen kun je ermee doen. Van die 2 seconden filmpjes kan je hiermee maken. Heel grappig! Gebruik het af en toe wel eens voor de grap of met onze Beagles.
FotoRus. Is een wat geavanceerdere app dan Layout bijvoorbeeld. Met FotoRus kun je foto’s bewerken. Maar echt op een hele gave manier vind ik zelf en ik denk als je heel handig bent in het fotoshoppen van foto’s dat dit zeker een aanrader is voor dat soort doeleinden. Leuke, gratis app.
Insta Square Size. Onmisbaar als je veel foto’s maakt met je camera, maar hem niet kunt plaatsen omdat hij te groot is. Zo jammer, maar deze app zorgt ervoor dat je hem wel kunt plaatsen en er gelijk een toffe achtergrond bij kunt doen. En je kan hem vervolgens gemakkelijk en snel op Instagram plaatsen.
What's on my Sony Xperia Z5?

Wanneer we verder kijken op de telefoon komen we nog een mapje tegen. Deze zit vol met dingen die heel fijn zijn als je blogt en even snel wat op je telefoon wilt herstellen of juist op een rijtje zetten voor jezelf.

Agenda. Je zult denken, staat die niet op de verkeerde plaats?, maar dat is niet zo. Ik gebruik een papieren agenda (#oldschool) voor dingen die ik moet doen of onthouden, maar soms ben ik even een lijstje aan het maken of wil ik even snel weten hoe een datum valt en dan pak ik deze app erbij. Dat werkt dan net even wat lekkerder ofzo.
WordPress. Deze gebruik ik alleen in noodgevallen als een artikel een kleine fout heeft of als ik hem even snel wil inplannen naar een andere datum omdat mij bijvoorbeeld in de gedachten schiet dat het niet goed is ingepland. Want ondanks dat ik niet heel veel content heb, kan dit altijd eens gebeuren en dan is deze app ideaal.
Dictation. Voor stel nou dat ik een keer een speciale voice over wil doen! Nog niet gebruikt. Ik gebruik liever de functie in iMovie zelf. En dat is net zo makkelijk ook.
Wunderlist. Die ken ik via Beautygloss/Vloggloss. Echt een hele fijne app voor lijstjes. Top! Gebruik hem niet heel vaak, maar als ik hem nodig heb, dan wordt ik er echt heel blij van.
Analytics. Dit is dé app als je wilt weten hoeveel bezoekers je hebt gehad op je blog. De mobiele site versie van Google Analytics zoals elke blogger die (zeer waarschijnlijk) kent. Heel gemakkelijk en snel. Echt een aanrader.

En dan een heel klein mapje. What's on my Sony Xperia Z5?

Hier vind je alleen Google Foto’s (de app) en Dropbox.
Alle foto’s van mijn telefoon bij elkaar! Gemakkelijk en snel.

Google Foto’s vind ik echt een geweldig fijne app. Sorteert alles goed op datum, net als Dropbox. Ik ben echt fan van deze 2 apps. Alle foto’s die je maakt (helaas ook degene die mislukken) gaan hop, meteen naar deze 2 apps.

What's on my Sony Xperia Z5?En dan het laatste echte mapje op mijn eerste pagina.

Hier vind je 2 apps, dus weer een klein mapje.
Hierin zit een stappenteller genaamd Lifelog! Een hele handige app die bijhoud hoe lang je loopt qua afstand en qua tijd.
En in Lifesum houd ik bij wat ik eet en drink door de hele dag en voer ik in hoe lang ik heb gewandeld (qua tijd), wat ik dan weer terug kan vinden in Lifelog.

Ik heb op dit vlak meerdere apps geprobeerd en geen een vond ik fijn, maar deze 2 bevallen echt heel goed. Ze zijn volgens mij best betrouwbaar en vooral heel handig in gebruik. En gebruiksgemak is bij mij toch wel echt een harde vereiste.

Tijd om naar de 2e pagina te gaan op mijn telefoon, want op de eerste pagina heb ik nu alles laten zien wat ik heb.

What's on my Sony Xperia Z5?

Hier zie je meerdere dingen. Dit is eigenlijk een beetje zo’n pagina op mijn telefoon met apps die je dan niet regelmatig gebruikt, maar je wilt de apps er wel op hebben en je kunt ze ook weer niet goed in een hokje (uh mapje) plaatsen. Dus chaotisch en rommelig. Maar dit is wat er is!

De grote lange balk is van Buienradar. Wel zo handig dat je weet wanneer het regent en wanneer het ophoud of in elk geval minder is. Zeker als je 2x een half uur (ongeveer) wandelt met je Beagles. Deze kan je ook aanklikken en dan kom je gewoon op het scherm zoals je dat gewend bent van Buienradar. Love Buienradar.

Daaronder:
Weet Ik Veel (elke zaterdagavond om 20:00 uur op RTL4 met Linda de Mol). Ik heb deze nu 1x gespeeld in dit seizoen.
Shazam. You need this in your life. Meer zeg ik niet. Gewoon downloaden.
Verder:
Games, Route apps, Pinterest, TVOH Redroom app, Overige dingen, Chrome (internet app), Color Note, Playstore, Buienradar (ja again voor als die grote widget ermee stopt), Album (die zou ermee stoppen?) en KPN mapje.

Zoals ik al zei: van alles en nog wat.

Het eerste mapje dan; Games.

What's on my Sony Xperia Z5?Hierin zitten mijn favoriete spellen van het moment. Of eigenlijk speel ik deze allemaal al een tijdje.

Covet Fashion – The Game!
Vind jij de fashion ook zo leuk? Of vind je het leuk om de uitdaging aan te gaan om de mooiste look te maken? Dan moet je zeker even dit spel installeren op je telefoon. Voor wie het leuk vind kan ik wel een keer een screenvideo maken waarin ik dit spel speel en dan 2 challenges laat zien. Het zijn namelijk challenges. Dus bijvoorbeeld: een item van merk x, de schoenen in die ene kleur, juwelen van x of dit soort jurk. Zo zou dat kunnen gaan, maar soms heb je het makkelijk: Zo’n jurk met een tas. Dan ben je vrij om te kiezen wat je zelf wilt naar aanleiding van thema’s. Elke look die je maakt, maak je in een thema. De modellen kan je niet zelf kiezen, dus het lichaam en de huidskleur zijn vastgesteld. Het kan dus zijn dat je een xxs model hebt, maar het kan ook een xxxl model zijn. Hoe meer challenges je behaalt hoe meer levels je omhoog gaat en je dus ook meer dingen unlockt. Speel het zou ik zeggen, het is wel verslavend.

Neko Atsume.
Dit is een kattenspel. Een kattenspel Michelle? ja, ik speel als hondenmens een kattenspel. En trouwens ik vind katten ook best leuk hoor. Geen kattenhater ofzo. Wie Beautygloss/ Vloggloss volgt, die kent dit spel al.

Design Home.
Dit is eigenlijk Covet, maar dan als interieurstylist. Ook heel leuk. Dus ook een aanrader.

Tap Tap Fish (heet eigenlijk Abbysrium of hoe je dat ook schrijft).
Hierbij is je doel niet meer en niet minder dan het mooiste aquarium maken. Ook hier heb je challenges hoor, maar het hoeft opzicht niet zo heel streng en precies als bij de andere spellen Covet en Design Home.

What's on my Sony Xperia Z5?En dan het mapje met Route Apps.

Hierin zie je, de wat mij betreft de perfecte navigatie app die er is. Waze! Deze app is zo ongelofelijk duidelijk. Telkens als mam en ik ergens naartoe moeten en we de weg niet weten dan gebruiken we deze app. Op mijn telefoon of op haar telefoon, maar het gaat erom dat de app opzicht echt super is. Een aanrader.

Street View. Ik denk dat jullie dit allemaal wel kennen toch? Je kan je eigen huis bekijken, of het huis van je Oma laten zien aan je vriendin “Kijk hier heb ik de Kerst door gebracht!” (ik noem maar iets geks hoor). Ik vind het super grappig.

Maps. Wederom van Google. Hier kan je ook mee navigeren en een plattegrondje maken voor jezelf of voor iemand anders uiteraard. Fijne app, maar voor navigeren vind ik Waze fijner.

VerzekeringsApp is de app voor de verzekering van mijn auto. NH1816 met tussenpersoon. Mijn moeder rijd weliswaar met mijn auto, omdat ik geen auto rijd ivm hyperventilatie en onzekerheid die ik direct heb gekregen rond het midden periode van mijn autorijlessen. Jammer, maar ik ben eerlijk: ik heb die auto destijds aangeschaft en dus verzeker ik hem ook en betaal ik belasting en ANWB etc. Dit is mijn persoonlijke keus hoor.

En dan gaan we door naar het mapje wat echt een rommeltje is van van alles wat ik niet perse heel veel gebruik, maar toch even voor het overzicht in een mapje heb gegooid.

What's on my Sony Xperia Z5?

Hier vind je o.a.:
YouTube. Voor als ik even op mijn telefoon wat op YouTube wil opzoeken. Als ik echt die hard ga zitten kijken naar vlogs etc, dan doe ik dat liever op mijn laptop, dan heb ik tenminste lekker wat groter beeld.
LetGo. Zal ik het Marktplaats 2.0 noemen? Dan weet jij wel wat ik bedoel neem ik aan.
Instellingen. Need i say more?
RTL XL. Heb ik een keer erop gezet omdat ik mee wilde stemmen met een poll van RTL Live.
LinkedIn. Heb ik wel, maar doe ik niet veel mee.  Snap het nut er nog niet echt van.
Google+. Ik heb hier een persoonlijk account en een account als “merk” dus voor mijn blog. Of ik het allemaal goed doe weet ik niet, maar is ook een beetje gevalletje LinkedIn. Je hebt het, maar wat is het nut ervan.
AliExpress. Heb ik een keer gedownload om rond te snuffelen, maar nooit een aankoop gedaan. Geen idee hoe het werkt met betalen en extra kosten of wat dan ook. Ja ik ben een beetje gevalletje achterdochtig voor dit soort “cheapy sale”.

What's on my Sony Xperia Z5?

En dan het mapje, dat ook dom Map heet. Hierin zitten 2 apps in van KPN.

KPN iTV. Hierin kan ik de gids bekijken, opnames instellen, maar ook gewoon TV kijken.
Mijn KPN heb ik voor mijn mobiele abonnement. Hier kan ik mijn kosten bekijken, facturen dus, maar ook dingen wijzigen. Fijne app.

Beide dus niet heel interessant verder voor jullie, maar als ik dan alles laat zien dan doe ik het ook maar meteen goed ook.

En als laatste:

Hoe ziet dat mapje eruit met MAIL?

Nou zo dus. What's on my Sony Xperia Z5?

Ik heb hierin mijn Gmail – mail dat klinkt raar.
Ik vind Gmail trouwens echt verschrikkelijk! Onoverzichtelijk en totaal niet duidelijk.
De e-mail app van mijn telefoon (3e icoontje op het screenshot) vind ik overigens echt geweldig.
En verder heb ik de app van Outlook voor als de e-mail app mijn mailtjes niet laat binnenkomen, want dat is gelijk een nadeel aan die app; hij doet het niet altijd even goed.
En dan is daar de Outlook mail app. Daarin kan ik mijn mappen goed en snel bekijken (ik gebruik een @live.nl e-mailadres en voor degene die daar bekend mee zijn: Je kan mappen aanmaken, dat heb ik ook en in deze app kan je dat echt heel gemakkelijk en snel opzoeken en bekijken zonder gedoe), dat wil in de andere e-mail app nog wel eens te wensen overlaten.

En dat was het dan!

De vraag: ” What’s on my Sony Xperia Z5? ” die is nu beantwoord. Ik heb alles met je doorgenomen. Alles laten zien wat erop staat. Het was een hele klus, maar wel grappig om te laten zien.

Zelfs nu nog vragen?

Stel ze maar gewoon, dan beantwoord ik ze.

Tips voor als ik een iPhone 7 heb? Verzoekjes in het algemeen?

Of wil je gewoon even reageren op dit artikel en wat je ervan vond?

Laat je reactie achter!

Liefs,
Michelle

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief