De eeuwige zoektocht naar de perfecte foundation zal voor iedereen ellendige klus zijn. Als je tenminste een keer wilt wisselen en niet 100 jaar dezelfde wilt gebruiken zonder je wereld uit te breiden.
Ik vind het altijd wel leuk, maar ook heel vervelend als een product net niet is wat je ervan had verwacht, omdat andere reviews zo mega lovend waren. Maar het is natuurlijk een feestje als het zo goed is als je had gehoopt of verwacht.

Marianne schreef een ontzettend leuke gastblog met de vergelijking tussen Estee Lauder & Wet ‘N Wild foundation, wat mij het idee gaf om de foundation zelf ook te kopen en eens te kijken wat ik er van zou vinden.
Dus vandaag van mij een kort, maar krachtige review (oké ik ga mijn best doen om kort van stof te zijn). 

Ik kocht deze 2 in een korte tijd naar elkaar.
De eerste die ik kocht is Soft Beige (de rechter) en na een korte tijd de linker (Soft Ivory).

De Wet ‘N Wild Photofocus foundation staan bekend om de dupe van de Estee Lauder Double Wear Foundations, en die staan op hun beurt weer bekend op de perfecte dekking. En als jullie mij een beetje kennen dan weten jullie wel dat ik 1 ding heel belangrijk vind en dat is toch wel de perfecte dekking. Dus deze zou perfect moeten zijn voor mij.

Overigens vond ik het lastig om de kleur te bepalen via Boozyshop’s omschrijving.

 

Ik koos Soft Beige in eerste instantie omdat ik zag “Gele ondertoon  voor de lichte / medium huid”. Soms zijn foundations voor de lichte huid zo licht dat het weer té licht wordt en daar wordt ik niet blij van.
Dat was echt de slechtste keus ooit! Ik leek wel Barbie (Samantha uit Oh Oh Cherso) ouzo. Vreselijk. Ook werdt ik niet meteen verliefd op de foundation.
Oke, ik kocht dus de lichtste en ging hem testen.
Zo op het eerste oog ziet het er goed uit die kleur.
Lekker licht, zeker als je hem naast de Soft Beige ziet lijkt Soft Ivory perfect.

De applicator

Die verbaasde mij wel heel erg! Maar niet in de positieve zin, want hoe ga je hier een goede basis mee creëren? Nou ja, dat overleef ik wel, maar fijn vind ik deze methode niet en heb liever een sponsapplicator of pipetje.

De kleur

Zoals ik al zei zit er een gigantisch verschil tussen deze 2 kleuren, terwijl er maar 1 kleur nog tussen zit.
Heb je echt een hele witte huid en is jouw kleur bijvoorbeeld ‘a la MAC Cosmetics NC10… dan moet je deze foundations écht niet(!) nemen. Zelf gebruik ik altijd de Catrice HD in 010 en deze Wet ‘N Wild Photofocus foundation komt daar niet bij in de buurt. Hij is veel meer roze en oxideert ook echt heel erg op mijn huid. Jullie weten het, ik heb een gemengde huid en gebruik altijd een primer eronder (gisteren al 3 opties) en deze foundation is qua kleur echt niet geschikt.

De dekking is wel goed?

NEE!
Als jij opzoek bent naar een full coverage foundation, dan raad ik je deze foundation echt af.
Opbouwen vond ik persoonlijk ook echt niet lekker gaan, je krijgt er echt een dikke plakkaat van op je gezicht en doordat hij dus ook oxideert ben je echt een wandelende, oranje sinaasappel met een huid van 2 cm. Zo voelde ik mij en dat is echt niet de bedoeling.
Tot nu toe heeft bijna niks de Catrice foundation overtroffen qua kwaliteit/ prijs en de goede kleur voor mij.

Als je je afvraagt waarom Marianne hem dan wel fantastisch vind…
Daar kan ik geen antwoord op geven. Iedereen heeft een eigen voorkeur, een andere huid, een andere huidskleur en ondertoon… allemaal diverse factoren waardoor je foundation perfect of verschrikkelijk voelt. En in mijn geval vind ik het de bijna €7 echt niet waard.
Sorry! Ik ga deze echt niet meer kopen.

Jij mag ze van mij hebben ↴

Als iemand deze 2 van mij wilt overkopen voor €14 inclusief verzenden… let me know. Ik ga ze niet meer gebruiken.

Als jij ook geen fan bent van de Wet ‘N Wild Photofocus foundations, maar nog wel iets anders zoekt: Dit heb ik allemaal wat ik verkoop. Laat maar weten als jij iets ervan wilt hebben. Hetzij iets van deze foto of de zojuist gelezen foundations.