Op Snapchat vroeg Jolien mij of ik eens wilde uitleggen wat het verschil is tussen de verschillende wenkbrauwproducten en welke ik zou adviseren of wat mijn favorieten zijn. Nu is dat heel lastig op Snapchat dus heb ik gezegd er een blogpost van te maken zodat mijn advies gelijk gelezen kan worden door meerdere meiden die hier meer over willen weten. Dus wil jij meer weten over de verschillende wenkbrauwproducten ❤ Het verschil ervan en wat ik kies en waarom juist niet? Dan moet je maar even meelezen. Ik ga je proberen zoveel mogelijk te vertellen, in de hoop jou ermee te helpen. Let wel op: Dit is mijn persoonlijke mening/ ervaring en dus wil dit niet betekenen dat jij er hetzelfde over denkt of moet denken uiteraard.

Wenkbrauwen zijn namelijk een hele belangrijke stap in jouw make-up. Veel meiden met volle wenkbrauwen zullen nu denken: “Ik heb mooie volle wenkbrauwen, ik doe mijn wenkbrauwen niet en zal ik ook nooit gaan doen.” Dan hebben ook jullie het mis. Ook bij jullie is het effect prachtig om je wenkbrauwen te doen. Maar meiden met hele lichte wenkbrauwen zullen weten dat het heel moeilijk is om het perfecte product te vinden wat aan al jouw eisen voldoet. En dan is het wel fijn om te weten wat het verschil is tussen die wirwar aan wenkbrauwproducten.

Ik ga even ervan uit dat we  willen shoppen bij Douglas. Want Douglas kennen we allemaal wel en hebben een groot assortiment en veel verschillende kleuren en merken. ~Foto’s haal ik dus van de website van Douglas!

Wat hebben we allemaal voor producten? Ik ga ze met je doornemen.

De goedkoopste optie op Douglas komt van Artdeco. Het Artdeco eyebrow pencil

Artdeco-Oogmake_up-Eye_Brow_Pencil

Een wenkbrauwpotlood.

Dit is gelijk je eerste optie.

Een wenkbrauwpotlood is echt een potlood die je moet slijpen. Deze zijn meestal best hard. Hierdoor zou je dus verschillende effecten kunnen creëren. Bijvoorbeeld een hele natuurlijke look door enkel wat streepjes (dus nep haartjes) te tekenen. Je kan een potlood ook gebruiken om je hele wenkbrauw gewoon effen mee te maken, dus helemaal in te kleuren. Deze laatst genoemde optie is hoe ik een potlood gebruik.

Voordelen:
Je kan er ongelofelijk precies mee werken, wanneer je er handigheid in hebt ben je er ook heel snel mee. En ze zijn meestal al heel goedkoop te vinden. Dus ook bij Kruidvat en Trekpleister.

Nadelen:
Soms zijn er potloden die heel zacht zijn, wat als gevolg heeft dat je product niet alleen heel snel op is, maar werkt dan ook niet precies. Het tegenover gestelde is dat ze soms zo hard zijn dat als je harder drukt om je wenkbrauw volledig in te kleuren je haartjes meetrekt. Dit voel je niet perse maar je ziet het. Je moet dus wel een beetje weten welke je moet hebben om het juiste effect te krijgen.

Mijn mening/ ervaring:
Ik vind een potlood ontzettend fijn. Ook als je bijvoorbeeld visagist bent is een potlood heel fijn werken als je bij iemand anders haar wenkbrauwen doet. Mede omdat het hygiënisch werkt; je slijpt je potlood vaak dus dat is altijd goed.

Artdeco-Oogmake_up-Wenkbrauwpoeder

Een tweede optie is wenkbrauwpoeder. Bijvoorbeeld deze hele budget versie van Artdeco wederom.

Wenkbrauwpoeder is heel fijn voor meiden die wenkbrauwen alleen een beetje willen opvullen. Gewoon hier en daar een plekje invullen om een mooier geheel te krijgen. Je kan met wenkbrauwpoeder heel natuurlijk werken. Veel meiden geven hier ook de voorkeur aan. Je kan namelijk heel licht werken, maar je kan ook kiezen voor een wat donkerder effect. Je hebt wenkbrauwpoeder van heel veel merken zowel super budget of heel luxe. Daarin kan je dus alle kanten op. En als je het natuurlijke effect van wenkbrauwpoeder mooi vind kan je ook gewoon oogschaduw gebruiken. In veel natuurlijke matte palettes zitten de perfecte kleuren voor heel veel haarkleuren.

De voordelen:
In heel veel prijsklasses, van heel veel merken, oogschaduw gebruiken is ook mogelijk. Natuurlijk effect en eventueel ook donkerder in te kleuren.

Nadelen:
Je moet het wel echt fijn vinden om mee te werken en je manier vinden om het te krijgen zoals jij het mooi vind. Het kan bijvoorbeeld niet aangebracht op de droge huid. Je moet echt een basis eronder of een speciaal product gebruiken waar de poeder overheen kan.

Mijn mening/ ervaring:
Ik vind het niet fijn werken bij mijzelf. Ik krijg het niet mooi en niet strak. De kleuren vind ik vaak slecht gepigmenteerd en ik ben dus helemaal geen fan ervan. Wellicht is het voor mij té natuurlijk en krijg ik het niet naar mijn zin. Zo zie je maar, ondanks dat veel meiden ervoor kiezen wenkbrauwpoeder te gebruiken, kies ik dan liever bovengenoemd potlood of ander wenkbrauwproduct.

NYX-Wenkbrauwen-Eyebrowpencil

Nu heb ik je al verteld over het harde potlood. Je hebt nog meer verschillende soorten wenkbrauwpotlood. Zoals het NYX wenkbrauwpotlood die er duidelijk anders uitziet dan vorig potlood. Dit potloodsoort is namelijk een zelfslijpend potlood. Wanneer je het klassieke potlood vergelijkt met deze dan is het grootste verschil dat een potlood als deze van NYX veel zachter is. Je kan er bijna een ge-airbrushed effect mee maken; een zachte waas waardoor je een heel natuurlijk effect kan creëren. Je kan dit soort potloden nog veel makkelijker vervagen. Ook is het mogelijk om gewoon een heel dekkend effect te maken op je wenkbrauwen. Dit kunnen dus meiden gebruiken die hele lichte wenkbrauwen hebben om een goed getekende wenkbrauw te maken, maar ook is het mogelijk om het potlood met al mooie volle wenkbrauwen net even wat mooier te maken. Even wat plekjes dichten dus.

De voordelen:
Werkt ontzettend fijn en precies. Zeker wanneer je handigheid hebt in het gebruiken van dit soort potloden zijn ze niet meer uit je stash te denken. Ze zijn al vanaf hele lekkere prijsjes te koop en steeds meer merken ontdekken de kracht van dit potlood.

De nadelen:
Doordat ze zo zacht zijn gaan ze sneller op. Sommige merken hebben het niet helemaal begrepen, daar breken ze potloodjes dus af als je ze te ver uitdraait. Dat is erg vervelend. Daar moet je gewoon goed op letten.

Mijn mening/ ervaring:
Ze werken heel mooi en zowel voor hele lichte wenkbrauwen als al best wel mooie volle wenkbrauwen. Makkelijk in gebruik. Maar het afbreken maakt het heel vervelend. Ook vind ik het niet zo fijn dat je niet kan inschatten hoe lang je nog kan doen met je potlood, omdat je dat niet kan zien en ook niet inschatten.

BeYu-Wenkbrauwmake_up-Liquid_Eyebrow_Artist

En om het je nog moeilijker te maken in de keus heb je ook nog de liquid wenkbrauwpotloden. Bijvoorbeeld van BeYu de  liquid eyebrow artist. Dit is iets heel aparts. Hier komt dus vloeibaar spul uit voor je wenkbrauwen. Zie het als een eyeliner voor je wenkbrauwen. Je kan je wel voorstellen hoe ongelofelijk precies je hiermee kunt werken. Zeker wanneer het kwastje goed is en niet snel uitdroogt kun je je hier helemaal mee uitleven. Wat je hier mee kunt doen is vooral heel precies haartjes tekenen in je wenkbrauw. Met name in de voorkant, dus het breedste punt van je wenkbrauwen kun je hiermee zo tekenen dat het net lijkt of er heel veel haartjes zitten. Dit zie je veel meer voorbij komen in de branche.

Ik kan geen voor- en nadelen  of een eigen mening/ ervaring aan koppelen, omdat ik het dus nog nooit heb gebruikt als product. Wel heb ik het vaker voorbij zien komen in webshops en ook in persberichten van Essence en Catrice bijvoorbeeld.

NYX-Wenkbrauwen-Eye_Brow_Gel

Een heel ander product. Een soort gel. Deze versie van NYX bijvoorbeeld.

Dit is een heel bijzonder product. We kennen namelijk allemaal onze wenkbrauwgel; de transparante gel die wij over onze wenkbrauwen doen zodat het allemaal perfect blijft zitten zoals wij dat willen. Dit product kun je daar enigszins mee vergelijken, maar dan is het een heel goed gepigmenteerde versie ervan en heel misschien is het ook wat dikker. Dit breng je aan met een wenkbrauwkwastje. Mijn favoriet is van Boozy en dit product, die gel, zorgt voor een waterproof wenkbrauw die volledig gevuld is met product voor een effen effect. Moeilijk uit te leggen.

Dit product vind ik bijvoorbeeld voor iedereen geschikt. Je kan je wenkbrauw er volledig mee tekenen zoals ik dat meestal doe of je brengt het alleen aan op de plaatsen waar het echt nodig is en blend het heel zachtjes uit naar de rest van je wenkbrauw zodat het er niet gek uitziet. Ik heb ook een versie als dit gehad van Make-up Revolution gebruikt en toen was ik er dol op. Al pakte ik altijd teveel product (en deed ik het helemaal niet mooi). Want wat je doet is: je pakt wat product, dus op je hand en dan ga je met je kwastje erin en dan op je wenkbrauwen. En ik deed dus altijd teveel op mijn hand. Super zonde, maar dat nam niet weg dat ik er toen dol op was. Ik heb het inmiddels al weer heel lang niet gebruikt, maar ik kan het zeker aanraden.

De voordelen:
Je kan werken zoals je wilt; heel licht en natuurlijk gewoon een paar plekjes opvullen of je wenkbrauwen volledig tekenen als het ware met dit product. Je doet er ook best heel lang mee. En in goede, maar goedkope versies te vinden.

De nadelen:
Je moet er mee leren omgaan. Zeker als je het niet gewend bent.

Mijn ervaringen kon je al lezen, maar ik vond het echt goed werken en het was fijn product.

MAC-Wenkbrauwen-Pro_Longwear_Waterproof_Brow

Een heel ander effect krijg je met een gekleurde wenkbrauwgel zoals de MAC Pro Longwear brow waar je dus je wenkbrauwen een hele lichte gloed mee geeft en ze tegelijkertijd een klein beetje kleur mee geeft. Bijvoorbeeld voor mooie volle Cara Delavigne wenkbrauwen die eigenlijk niks nodig hebben, maar toch ook weer wel. Dan kies je dit.

De voordelen:
Kost geen tijd, je gebruikt het net als je transparante wenkbrauwgel (die je gelijk niet meer nodig hebt) en je krijgt meteen wat kleur in je wenkbrauwen.

De nadelen:
Ik denk niet dat meiden zoals ik dit moeten gaan gebruiken. Het vult geen gaten en je hele lichte wenkbrauwen zijn niet ineens perfect. Het geeft hooguit een verzorgd effect voor op dagen je geen make-up wilt dragen eigenlijk, maar toch dan kiest voor het zachte effect van de gekleurde wenkbrauwgel.

Mijn mening/ ervaring:
Helaas heb ik dit nooit gebruikt, ik schrijf hierboven enkel wat mijn ideeën zijn over dit soort wenkbrauwproducten.

MAC-Wenkbrauwen-Big_Brow_Pencil

En terwijl ik mooie foto’s van diverse producten voor de wenkbrauwen probeer te verzamelen zie ik nog een ander soort wenkbrauwpotlood. Het dikke potlood van MAC Cosmetics die nieuw schijnt te zijn. WAUW. Dit is dus een combinatie van het gewone harde potlood die ik als eerste liet zien en het automatische potlood wat ik ook al liet zien. Hij is dus de dikke versie van het automatische potlood als het ware. je hebt dus de voordelen van een wat dikker, dus wellicht ook steviger potlood en het automatisch slijpende potlood. Halleluja. Nu wil ik hem hebben hahaha, gelukkig heb ik nog 2 producten staan die ik momenteel gebruik en ik heel blij mee ben.

Die wilde ik dus even er tussendoor zetten.

MAC Fluidline brow gelcreme ❤ Ash Blonde

En dan de MAC Fluidline brow gelcreme waar ik dus echt helemaal verliefd op ben. Dit spul is serieus heerlijk. En dan bedoel ik niet alleen van MAC.

Een wenkbrauw crème om hem zo te noemen geeft jou de volledige controle over het product en hoe je wenkbrauwen eruit komen te zien ongeacht of je nu hele lichte wenkbrauwen hebt die je helemaal wilt restylen of donkere wenkbrauwen die alleen wat plekjes hebben die opgevuld moeten worden. Dit kan licht of heel sterk en donker worden aangebracht, uiteraard mits je de juiste kleur hebt kan je hier heel mooi mee spelen.

Ik heb van diverse merken dit soort producten gehad en telkens wordt ik verliefd op het resultaat. Het heeft alles wat ik wil.

De voordelen:
Fijn werken, werk met een kwastje en je kan de meest perfecte vorm creëren en in een hele donkere dekking of een hele lichte waas.

De nadelen:
Als je de verkeerde kleur hebt dan zul je het snel genoeg zien. Zo was ik 1x meer dan ontevreden over de kleur maar meestal weet ik het goed in te schatten en dan Ben je heel blij. Ik zal binnenkort over 2 wenkbrauwproducten als dit nog een review maken; de foto;s staan klaar, want de kleur inschatten kan heel moeilijk zijn.

Mijn ervaring/ mening:
Dit product is heel fijn en goed te gebruiken. Wanneer je de handeling in de vingers hebt dan ga je als een malle en wil je niet meer anders. Denk ik.

Smashbox brow tech to go

Weer een ander product zijn de dikkere, wax achtige potloden. Deze heb ik ook een keer gehad, van een ander merk dan deze van Smashbox maar dat maakt niet uit, want het komt op hetzelfde neer. Dit is zoals ik al zei een potlood met een wax achtige substantie. Het is wat stroever en ook andere merken verkopen dit dus. Je kan hier je wenkbrauwen mee invullen op een goed dekkende manier. Het is een zelfslijpend product wederom; dit zie je vaker bij wenkbrauwproducten (de potloden dus) en dat is dan wel weer makkelijk. Meestal hebben ze een bijzondere vorm zoals Sleek die ook heeft bijvoorbeeld.

De voordelen:
Als je hier goed mee om kunt gaan zal het ongetwijfeld fijn zijn. Er zijn verschillende prijsklasses en kleuren.

De nadelen:
Ik vind het te stroef werken en de manier waarop je moet werken is niet aan mij besteed denk ik dat het is. Dat kan je zien in de review die ik maakte (klik op het woord Sleek).

Blogging MiKa wenkbrauwen april/ mei

https://www.instagram.com/p/BFjbq1TuSb_/?taken-by=bloggingmika

 

Mijn aanraders zullen dus wel duidelijk zijn en hierboven zie je dan hoe ik ze tegenwoordig qua vorm bijteken. En op bovenstaande foto gebruik ik iets van Milani en op de onderste ook, maar toch ziet het er dan anders uit. Gek, maar goed. Binnenkort een review ervan.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan gehad, aan mijn “Wenkbrauwproducten ❤ Het verschil” artikel.. Wil je nu alle opties zien qua wenkbrauwproducten? “Klik dan ergens hier in deze zin. “! En laat vooral weten wat jouw voorkeur heeft qua producten en wat jij verschrikkelijk vind bijvoorbeeld. Zo help je elkaar.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief