Wat een geweldig jaar zeg!

Ik ga je, op deze laatste dag van het jaar meenemen in een overzicht van cijfers en een mooi overzicht om te kijken hoe vaak jullie Blogging MiKa kwamen bekijken, welke artikelen het meest populair waren, maar sowieso wil ik even zeggen:

2015 Was voor mij persoonlijk het jaar waarin ik echt voor mijzelf had bedacht dat ik het bloggen op mijzelf zou richten, niet perse doen wat andere mensen denken dat je zou moeten doen. Een prettig gevoel, omdat toen ik 12 april 2013 mijn mijn allereerste blogpost online had gezet nog zo ontzettend onzeker was over bloggen en er eigenlijk nog niet zo heel zeker van was dat ik ermee door zou gaan en ik veel lezers zou krijgen. Het tegendeel werd waar, ik kreeg namelijk steeds meer bezoekers en ik wilde mijzelf bewijzen. Toen wist ik niet wat ik nu allemaal weet en vond het gebruik van afbeeldingen van Google geen probleem. Dat doe ik nu liever niet en gebruik dan, als ik dan echt niets heb liever gewoon mijn eigen logo die ik zelf heb gemaakt. Beter dan basic en misschien saai en on- origineel dan een foto gebruiken en een boete aan m’n broek hangen bij wijze van spreken dan maar he.

Zelf vind ik wel dat ik aan het vooruit gaan ben; Want ik boek niet alleen vooruitgang qua bloggen zelf, maar ook qua foto’s en de artikelen die online komen passen meer bij mij en het is niet meer een artikel waar het beste de titel: “Ik wil iets online zetten, het boeit mij niet dat het niet informatief is en totaal niet bij mij pas met foto’s van het World Wide Web!” bij past, want dat wil ik echt niet meer en ik heb dan liever geen artikel online dan een artikel waar ik niet achter sta.

Gelukkig ben ik ook wat professioneler geworden en zette ik daarvoor mijn beste beentje voor en kwam mijn allereerste artikel op 1 juli 2014 via eigen domein online. Het voelde alsof ik nu echt een grote stap had gezet en ik voelde dat het een mooi jaar zou worden! En reken maar van yes dat ik dat bijzonder vond. En ik moet zeggen dat mijn gedachten hebben geholpen. De gedachten hoor ik je denken… ik bedoel daarmee dat ik in mijn hoofd echt heb bedacht dat ik professioneel wil zijn, met een mooie blog, mooie foto’s en artikelen waar ik achter sta. Mijn motto werd dan ook: “Liever geen artikel online dan een artikel waar ik niet achter sta, want kwaliteit verkies ik toch echt boven kwantiteit!” En ik ben overigens gewoon een hobby blogger, verdien hier (nog) geen geld mee, oh ja op die ene blogpost na dan die werd wel gesponsord door een heel tof bedrijf, waar ik ontzettend fijn mee heb kunnen samenwerken. De communicatie verliep soepel, dus dat was een goede eerste betaalde opdracht. Ik vind het leuk als bedrijven mij waarderen en mijn blog leuk vinden en ook leuk genoeg om mij te betalen voor een gesponsorde post.

Verder doe ik enkel en alleen mijn uiterste best. Meer kan ik niet doen en ik doe gewoon wat goed voelt. Zo vond ik het vandaag de beste dag om jullie even mee te nemen in mijn blogtreinreis (zullen we dit woord maar even aanhouden?) en je een beetje mee te nemen in de afgelopen 2 jaar.

Ik vind het ontzettend leuk om te zien dat ik van dat kleine blogje genaamd MiKa Beautyblog uitgegroeid ben naar een best oke formaat blog genaamd Blogging MiKa. Sommige van jullie kennen mijn vorige blog wellicht nog wel, maar de meeste waarschijnlijk niet. Des te leuker dat het zo gegroeid is.

En omdat we alweer op de laatste dag van het jaar zijn aangekomen, wil ik je laten zien hoe het achter de schermen eruit ziet. Statistieken, meest en best bekeken artikelen… kortom: Even kijken naar wat jullie nu het allerleukst vinden om te zien en te lezen op Blogging MiKa.

Laten we kijken naar het jaar 2015 op Blogging MiKa.

De prachtige statistieken

❤1 jan. tot 30 dec. 2015 kwamen er 35.183 mensen op mijn blog, waarvan 26.319 unieke bezoekers een bezoekje brengen!       (Per dag voor de mensen met Google Analytics – daar heb ik m’n tabblad op gezet)
❤Gemiddeld kwamen er per maand zo’n 2.400 unieke bezoekers!  (alle unieke bezoekers per maand optellen en delen door 12)

De 15 meest en best bezochte artikelen / pagina’s:
(via Jetpack)

& Mijn mening nu over die artikelen. Gewoon om je even te laten zien hoe mijn persoonlijke mening ook veranderd is. En mijn manier van bloggen: hoe ik het nu zie en zou doen.
❤ Wie ik echt ben, dat is wat je misschien wilt weten!  2.624x bekeken.
ABM_1424085240

De allerbest en allermeest bekeken blogpost! Een persoonlijker artikel dan dit bestaat denk ik niet?

Ik moet zeggen dat ik nog steeds heel blij ben dat ik de beslissing heb genomen om mijn verhaal te delen. Ik merkte dat er veel twijfels waren of ik “wel helemaal in orde was” en dit las ik dan ook op forums die ik zo nu en dan bezoek om te kijken hoe jullie over mij denken; dit is meestal diep respectloos, misselijkmakend en pesterij. Maar zo nu en dan komt het wel eens voor dat je er feedback uit kunt halen en dat is fijn; als iemand wat zegt waar je iets mee kan. En daarom kwam dit online en daar ben ik heel blij mee en gelukkig hoef je dit maar 1 keer goed te doen en dan niet meer, maar ik zou het anders zo weer doen. Iedereen mag trots zijn op wie hij/zij is en probeer je niet teveel aan te trekken van wat andere mensen zeggen of denken over jou, want er is niemand die mooier is dan jijzelf. En wie kent jou beter dan jijzelf? Daarom kwam dit online.

❤ Essence |The Gel Nailpolish 2.565x bekeken
EssenceIk vind het zo ontzettend leuk om persberichten met jullie te delen; zo blijven jullie op de hoogte van wat er in de winkels ligt! En wie weet krijg ik ooit de kans om producten te reviewen, maar voor nu is dit gewoon zo leuk om te doen. En dit is een van de persberichten die jullie het allerleukst vinden. Snap ik wel: we willen tegenwoordig meer focussen op gelnagels en ons oriënteren op wat nu echt goede merken zijn. Ik ben benieuwd trouwens wie dit al heeft getest (ik zou je graag uitnodigen om mij te mailen met jouw korte review – de duidelijkste reviewers nodig ik uit voor een gastblog)! Het is super budget dus daar houden we allemaal van. Ik snap jullie interesse wel.

❤ 30 Days make-up challenge – deel 1 1.316x bekeken
OLYMPUS DIGITAL CAMERAWat was dit leuk om te doen zeg. 30 dagen, elke dag een andere look maken, mooie foto’s maken en online zetten. Pakte blijkbaar goed uit, want jullie hebben er massaal op geklikt. Wat is het toch dankbaar om dit te mogen doen. En wat houd ik er van ook. Make-up is zo mooi om mee te spelen.

 

 

 

 

 

 

❤ Wenkbrauwen bijtekenen (video) 1.145x bekeken
Tutorial: Budget ooglook {video}What was i thinking. About really. WHUT?! En ik heb met mijn stomme kop niet eens geluisterd. Wat een drama.

Shades of Grey inspiration

Misschien moet ik toch maar eens gaan luisteren naar jullie, want nog geen jaar later walg ik werkelijk van wat ik toen deed. Maar make-up gaat er weer vanaf en van fouten maken leer je uiteindelijk alleen maar gelukkig. Dus ik blijf lekker doorgaan en zoals ze nu zijn, mijn wenkbrauwen: Ja dat is toch wel 10x beter moet ik zelf toegeven.  Sorry dat ik niet naar jullie heb geluisterd. Ik ben eigenlijk dus helemaal niet trots dat dit zo vaak werd bekeken, want jullie hebben mij gewoon uitgelachen hierom en belachelijk gemaakt. Maar hey zo zie je maar weer: doe ik nu zelf ook het liefst. En laten we maar gewoon verder gaan met de dunnere wenkbrauwen in een paar lichtere tintjes dan in de video die jullie massaal kwamen kijken. SORRY!

❤ Pasen met Hema  1.029x bekeken
2015-03-16 11.14.32En weer een artikel waar ik fouten in heb gemaakt. Het was een leuk artikel met leuke foto’s hoor, maar ik had ze zo mega mega groot geplaatst. Pff zoals ik al ergens las op een zeker forum (Hi allemaal), er was niet door te komen. Maar verder: best leuk toch?!

 

 

 

 

 

❤ Pagina: Social media 956x bekeken
Blogheader foto's1Dat jullie deze pagina vaak bezoeken vind ik leuk. Ik link hem zelf wel eens, maar dat jullie er dan ook echt iets mee doen is een goed teken. Ga zo door zou ik zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

❤ Babyliss nieuws 826x bekeken

Vind ik zelf geen uiterst bijzonder artikel, maar zo zie je maar: Wat ik misschien niet leuk vind, vinden jullie misschien juist super leuk om te doen.

 

❤ Pagina: About my blog 777x bekeken
Blogheader foto'sSpreekt voor zich: Je wilt alles weten, niet alleen over mij, maar ook over Blogging MiKa. Bedankt voor jullie interesse.

❤ MAC Studio fix fluid foundation review  721x bekeken
OLYMPUS DIGITAL CAMERA&

❤ MAC Face & Body foundation review 642x bekeken
OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk houd van MAC, maar jullie blijkbaar ook. En samen liefhebben en elkaar liefhebben, en de mooie make-up merken die er zijn… dat is toch echt het allerfijnste wat er is. MAC is echt een heel mooi merk met mooie make-up en dat jullie daarom graag reviews ervan lezen vind ik echt heel leuk om te zien.

 

 

 

 

❤ Catrice lente-zomer collectie 611x bekeken
CATRICE-logoTerwijl we een zeer slappe winter hebben met 14 graden met Kerstmis en vandaag op oudjaarsdag de zon schijnt, dat is een mooie reden om dan maar gelijk naar de lente- en zomercollectie’s te kijken. Dit jaar vonden jullie de Catrice lente- zomer collectie het allerleukst om te zien. Al die vrolijke kleurtjes ook. Ik houd echt van Catrice.

❤ Omnivit haircare reviews gezocht oproepje 578x bekeken
Omnivit

En inderdaad, hier heb je nooit meer iets over gelezen. Ik kon het niet vinden wat andere ervan vonden dus heb ik het toentertijd maar gewoon gekocht. Kortste review ever komt nu:

Koop dit niet, het werkt namelijk niet, ook niet een beetje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

❤ Wenkbrauwroutine in juni  569x bekeken
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn tot mijn grote spijt snapte ik het in juni ook nog niet! Dit is een understatement trouwens. Al vind ik het al wel een kleine verbetering met die ene hierboven ergens, wat je al kon zien. Maar nee, dit wil ik echt niet meer hoor. Dat spul… pff bah bah. Blijkbaar werkt het voor mij niet, ook al is het super goed spul. Geef mij maar gewoon een potlood.

 

 

 

❤ Maybelline Instant age rewind the eraser foundation 564x bekeken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foundation kan ik inderdaad gewoon geen genoeg van krijgen. Iedereen is altijd opzoek naar de meest perfecte foundation en dan voornamelijk de meest matchende kleur. En daarom review ik het graag. Jullie lezen het gelukkig ook graag en heel veel, dus laten we onze liefde voor een flawless face delen….

 

 

 

 

 

 

❤ Catrice Nude Illusion poeder  418x bekeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met poeder! Huh? hahaha.

De zin was: Dus laten we onze liefde voor een flawless face delen… en het afmaken met een poeder. Fix it girl. Ik houd ervan. En vooral deze poeder blijft mijn ultieme favoriet. Ik koop hem telkens weer opnieuw.

 

 

 

Heb ik teveel gezegd met: ” Wat een geweldig jaar zeg! ” Ik dacht het niet. Jullie komen steeds vaker hier een kijkje nemen en soms zelfs een reactie achterlaten en daarvoor wil ik zeggen:

thank-you-wave-1164192

Bedankt dat jullie met z’n alle mijn blog met open armen hebben ontvangen, dat jullie de artikelen lezen en mij volgen op Social Media, Bloglovin, etc. Door jullie bestaat Blogging MiKa en kan ik doen wat ik zo ontzettend leuk vind. Dus ik hoop dat jullie vanaf morgen ook weer gewoon terug komen en mij blijven volgen, want er komen gewoon weer mooie artikelen online die jullie vast en zeker leuk gaan vinden. Wat? Dat is een verrassing.

Tot snel maar weer.

Liefs,

Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief