Heb jij mijn lijstjes gezien met mijn bucketlist en ultieme toekomstdromen? Heb jij je misschien afgevraagd Waarom maak je een bucketlist / lijst met je dromen? Dan kan ik mij dat heel goed voorstellen. Het is niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld, sterker nog: ik deed het gewoon voor mijzelf, maar dit deelde ik met jullie. Eigenlijk bedacht ik ze terwijl ik WordPress dashboard opende om een artikel te maken met dit onderwerp. Zo uit de blote duim gezogen zeg ik maar even. Gek he? Dat vind ik zelf ook, maar toch opent het ook je ogen op een aantal manieren.

made with Recolor by Michelle KaiserHet heeft mij dus wat duidelijk gemaakt. En ik weet niet of het nu persé iets slechts is, maar ik vind het wel iets aparts. Je kunt namelijk merken dat ik een vrijgezel ben, dat ik thuis woon en eigenlijk merk je wat mijn verlangens en dromen zijn. Voor nu, maar vooral dus voor de toekomst. Je merkt er ook een beetje aan dat ik verlang naar 2 armen om mij heen – niet alleen omdat iedereen dat heeft, want daar moet je het niet voor doen – het voelt of ik er klaar voor ben, maar ook dat weet ik niet zeker, omdat ik het nog nooit heb mogen ervaren. Toch baseer je daar je wensen op. Je maakt op die manier een bucketlist / lijstje met ultieme toekomstdromen zoals ik ze heb genoemd. Toch is er iets anders wat mij is opgevallen. Mijn lijstje is nogal oppervlakkig – saai – niet heel veel zeggend verder en je kunt het bijna geen bucketlist noemen. Je schetst niet wat je ziet, maar wat je wilt *. Gewoon voor jezelf, omdat je eens wilt kijken wat jouw wensen nu eigenlijk zijn en waar die naartoe strekken. En dat is bij mij duidelijk geworden; er zijn gewoon dingen die ik nog heel graag eens wil doen, met mijn moeder en als we verder de toekomst in kijken zijn er ook dingen die ik graag met mijn toekomstige partner zou willen doen. Toch schept dat ook angst en vragen, maar ik gun mijzelf een positieve blik op de toekomst en zal daar verder voor jullie niet over uitweiden. Maar dat is dus mijn blik op de vraag: Waarom maak je een bucketlist / lijst met je dromen? Je leert jezelf kennen.

Nu is het tijd voor jou! made with Recolor by Michelle Kaiser

Ik koppel de vraag nu terug naar jou. Dus beantwoord jij nu voor jezelf of in de reacties als je dat leuk vind. Ik vraag nu dus aan jou:
Waarom maak je een bucketlist / lijst met je dromen?
Wil je jezelf leren kennen? Of is het een random lijstje met dingen die je gewoon leuk lijken zonder verder oog op de toekomst en niet om jezelf te leren kennen? Hoe ben jij ooit begonnen met dit lijstje?

En voor de mensen die nog geen lijstje hebben gemaakt raad ik aan om het ook een keer te proberen om een lijstje te maken met jouw ultieme toekomstdromen. Het heeft mij dus best veel duidelijk gemaakt zoals je kunt lezen en daarom wil ik jou nu motiveren daarmee. Het is niet stom als je dat dacht, want eigenlijk vond ik het ook een beetje flauwekul. Maar nee dus, het is echt leuk om eens stil te staan bij wat je wilt bereiken in je leven.

Ik ben heel benieuwd naar jouw lijstje, je hoeft deze niet te specificeren, maar laat gewoon in de reacties weten of je een bucketlist hebt en waarom je die destijds hebt gemaakt. En misschien heb ik je wel inspiratie gegeven om er toch eens aan te beginnen als je er nog niet aan had gedacht. Dus ik daag je uit 👊🏻

Liefs,
Michelle

*: geïnspireerd op foto

Je mag het delen ❤Vind ik Lief