Er is iets waar ik zelf heel erg benieuwd naar ben, en dat ga ik met jullie nu direct uitzoeken. Want steeds meer mensen besluiten om liever te zijn voor het milieu en dat gaat bij de ene tot het uiterste, bij de ander alleen door afval te scheiden (hoi), maar ik heb vorig jaar geleerd dat schrijven over veganisme en alles wat daarbij komt kijken heel lastig is. Daarom wil ik mij voor nu even beperken tot Vegan make-up merken!

Als ik naar mijn persoonlijke make-upstash kijk dan zie ik een aantal merken heel erg graag:
❤ Catrice
❤ Essence
❤ MUA
❤ Revolution / I heart make-up
❤ Anastasia Beverly Hills
❤ Beauty Bakerie
❤ L’Oréal

Dit zijn toch wel de bekende merken inmiddels denk ik, althans voor de meeste dan, want we kunnen niet allemaal alles weten en kennen. Maar vooral de bovenste 5 merken kennen we allemaal wel.

Maar zijn die vegan?

Ik kijk even voor je op een speciale website daarvoor: Naoki.

 ~ En daar zie ik tot mijn vreselijk grote geluk dat mijn favoriete foundation ever, de Catrice HD liquid foundation VEGAN is. Halleluja. Catrice is vegan. WAUW.
~ Is Essence dan ook vegan? Ik hoor het je denken, en ik wil het ook weten en als ik in de lijst kijk dan zie ik Essence daar ook echt tussen staan. Dus ook Essence is Vegan! Wauw.
~ MUA is niet echt een zusje van Catrice en Essence, dus is die dan niet Vegan? Jawel! MUA is ook Vegan!
Dit is echt fantastisch.
~ Revolution? Ja, zelfs Revolution is Vegan!
~ Dus dan I heart make-up ook? JA! I heart make-up is Vegan! Net als zusje Revolution.
Echt fantastisch.
Als we dan verder kijken dan zie je in mijn favoriete make-upmerken lijstje Anastasia, Beauty Bakerie en L’Oréal!
Wat daarvan Vegan is?
~ Alleen het fantastische Anastasia Beverly Hills!
*doet vreugdedans*, want WAUW…. Anastasia is Vegan!!
-maar helaas geen Beauty Bakerie en ook geen L’Oréal.

Dus best netjes toch? 5 van de 7 merken die ik het allerliefst gebruik zijn vegan. En alhoewel iedereen inmiddels weet dat ik nog steeds geen vegetariër, flexitarier, veganist etc. ben, vind ik dit toch wel een heel fijn gevoel geven. Ik verpest de natuur dus alleen met 2 merken, omdat zij niet aan het milieu willen mee werken om dat zo fantastisch mogelijk te maken zonder alle vervuiling en verspilling. En daarmee overdrijf ik echt gigantisch, maar dat is wel hoe echte veganisten hierover denken en ergens snap ik dat echt wel heel goed. Ja echt!
Anno 2019 zou elke burger minimaal 1 ding moeten doen om het milieu niet zo te verpesten met ons allen.
Ik hoor je denken “Dus jullie scheiden afval, je gebruikt geen make-upmerken meer die geen vegan zijn en je gaat stoppen met vlees eten?” Nee sorry! Wij, in ons gezin scheiden afval voor een heel groot deel (er schiet wel eens een stukje plastic in de prullenbak ipv in de plastic zak en een stukje papier bijvoorbeeld, maar verder echt zoveel mogelijk. Maar ik ga niet stoppen met het gebruiken van Beauty Bakerie en L’Oréal. En er wordt in dit gezin voor 3 mensen gekookt en ik vind Veganistisch eten een erg grote stap in het diepe. En er is 1 iemand in het gezin die echt zijn stuk vlees niet wil afstaan, dus dat wordt ook lastig allemaal.
Dus ja, ik sta er persoonlijk wel voor over om van alles te leren, maar het daadwerkelijk doen is lastig.

De complete lijst……..

……..Die vind je uiteraard op Naoki, maar degene die ik het meest interessant vind en die ik zeker met jullie wil delen zijn:
Anastasia Beverly Hills (uiteraard)
Becca, want oh mijn hemel die highlighters zijn zo mooi als je dat ziet op Instagram.
BH Cosmetics ziet er ook zo veelbelovend uit op Instagram dat je er vanzelf hebberig van wordt.
Boozy Cosmetics hebben mega fijne kwasten die je móet hebben
Catrice! Logischer wordt het niet.
Charlotte Tilbury heeft een jaloersmakende instagram!
Douglas eigen merk, wat vind ik dat top.
Dr. van der Hoog met hun bekende maskertjes
Embryolisse is zo bekend en dus vegan.
Essence moet echt genoemd worden naast Catrice.
Etos huismerk! Goed van ze.
Eylure met hun nepwimpers
Freedom make-up ken ik ook persoonlijk en dus ook vegan! Top.
Gosh gebruikte ik jaren geleden ook en is vegan, dus top dat ze weer een comeback hebben gemaakt.
Hema! En dat is toch tof?!
Hourglass schijnt ook mega mega mooie dingen te hebben qua make-up, dus wilde ik zeker even benoemen.
I heart make-up moet hier ook benoemd worden! Echt top.
Illamasqa, daar was ik dus echt verliefd op. Niet dat ik het ooit heb gebruikt, maar door blogs van jaren geleden.
Inglot ziet er ook zo mooi uit. En dan ook vegan zijn is wel een pluspunt.
Juvia’s place. OMG! Kom vooral niet teveel op hun Instagram, want je wilt het hebben.
Kat von D. WOW wat tof dat dit vegan is. De concealer schijnt heel goed te zijn.
Kruidvat eigen merk. Hoera voor Kruidvat.
L.O.V.! Die zie ik een beetje als de grote zus van Essence/Catrice. Het nakomertje ofzo. Ziet er goed uit.
L.A. Splash. Daar had ik dus een Liquid Lipstick van ooit en die was echt super goed. Bam! Vegan merk dus.
Lime Crime heeft ook zulke gave dingen als je dat zo ziet voorbij komen. Is dus vegan dus echt top.
Lush. Love it.
Make-up Geek. Wederom: dit ziet er zo goed uit van wat ik zie op Instagram.
Max & more! Ik herhaal: Action make-up. WHUT?!
Meeki. HUH?! Serieus van de Action wederom. Wauw.
MUA. Jep. Love it.
Nabla. Omg met hun fantastische concealer die ik in mijn kleur helaas niet meer kan vinden in Nederland. Maar koop het!
OFRA! Yes girl.
Paula’s Choise voor de huid is gewoon vegan, dus top keus.
P.S. Love van de Primark is vegan mensen.
Real Techniques. Whoop top nieuws.
Revolution. Yeah baby. Ook weer helemaal fantastisch merk.
Rituals. Oh my God! Dit is echt mega fantastisch nieuws. De mega lekkere doucheproducten.
Sleek. I love it. De bronzer van Sleek heeft nog voor Anastasia mijn hart gestolen.
Starskin! Hier móet ik ooit wat van kopen, ik ben zo benieuwd naar hun maskers.
Tarte. Jep, van de Shapetape concealers en de leuke Instagram.
The Balm. Het fantastische merk dat The Manizer Sisters uitbracht. Love love love.
The Body Shop. Halleluja.
Therme. Heeft zulke lekkere dingen voor onder de douche ook.
Too Faced is ook vegan en dat vind ik ook heel fijn nieuws.
TREACLE MOON is Vegan. OH MY GOD. I Love Treacle Moon.
Urban Decay is vegan. Perfectie.

Oh ja, kleine disclaimer voordat iedereen boos wordt. Sommige bedrijven zijn niet volledig vegan! Ik weet dat sommige mensen misschien mijn lijst gaan nakijken of exact weten waar ze mee te maken hebben, dus geen verwarring hier.

Maar ik wordt echt mega mega blij van alleen al bovenstaande namen en dan ben ik nog lang niet klaar, maar deze merken zijn de merken die mij persoonlijk heel erg aanspreken omdat ik ze heel graag gebruik, of omdat ik ze vol liefde volg op Instagram of misschien wel een vette wishlist ermee kan maken.
Even een shout-out dus naar deze merken die Vegan of Vegetarisch zijn. Echt fantastische merken die zulk goed werk leveren in elk opzicht.

Welke Vegan make-up merken gebruik jij?
En waarom gebruik jij veganistische make-up?

Liefs,
Michelle

p.s.: foto’s zijn duidelijk van Pixabay voor dit artikel over Vegan make-up merken

Je mag het delen ❤Vind ik Lief