smileyHey allemaal,
Vandaag ga ik weer eens een TAG! doen. Een persoonlijke TAG! Een die verzonnen en bedacht is door Mascha en eigenlijk dacht ik alleen maar: “Wat een leuke originele vragen en een leuke manier om mij persoonlijk heel goed te leren kennen, omdat ik een ander verhaal heb dan bijvoorbeeld mijn overbuurmeid en mijn (grote en oudste) neef. Dus hopelijk vinden jullie het leuk om My School Story te lezen, waarbij ik ook wat foto’s zal toevoegen.
Hopelijk respecteren jullie mijn verhaal en hebben jullie respect voor mij als persoon. Ik vind het leuk om TAGs te doen, maar ik verwacht wel dat jullie mij hierom niet gaan uitmaken voor alles. Als je een bepaalde opmerking of gedachten hebt, mag je die delen, mits dit respectloos gaat en je erom denkt dat iedereen anders is en iedereen zijn eigen verhaal heeft, dus ook ik.
Veel plezier!

Laten we snel beginnen met de vragen.

₰ Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 23 en zit niet meer op school. 

₰ Welk niveau(s) heb je gedaan?
Moeilijk te zeggen. Op school zelf heb ik niet echt een bepaald niveau “gehaald”, maar wel vakken op VMBO geprobeerd. Wat zit er onder VMBO, MBO dacht ik. Dus vergelijk het daarmee. 

₰ Vond je school leuk?
Ja op een bepaald vlak wel. Ik had toen goede vriendinnen en veel lol onder elkaar, een vast ritme, leuke verhalen. Tot het keerpunt kwam. Maar dat heeft iedereen wel. De meeste tijd heb ik het wel leuk gehad. 

₰ Wat vond je het leukste vak op school?
De creatieve vakken; Tekenen & Schilderen, maar ook Nederlands vond ik leuk. Moeilijk, maar wel erg leuk en ik heb toch het idee dat ik niet mag klagen over mijn Nederlandse schrijven en spreken. Ik weet mij goed te verwoorden en schrijven in redelijk ABN kan ik wel. Natuurlijk met de welbekende “d & t” op het eind, waar ik nog altijd moeite mee heb.  Maar ook slordigheden met “me & mijn”, maar dat is iets waar niet echt heel erg op gelet wordt, daar ga ook ik de mist mee in. 

₰ Wat vond je het stomste vak op school?

Rekenen/ Wiskunde
Aardrijkskunde
Biologie

Ugh ik heb er echt niks mee. Super moeilijk vond ik het.  

₰ Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
6.20 uur

₰ Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.
Met schoolbusje. Ik zal het maar bij naam noemen, het is gewoon simpelweg gehandicaptenvervoer. Lullig woord. Maar het is wel de kei harde waarheid. That’s what it is! 

₰ Wat voor schooltas gebruikte je?
Ik heb behoorlijk wat verschillende modellen gehad. Van rugtas (toen ik een jaar of 6 was) en ook schoudertassen rond mijn 10e / 13e jaar.
Meest basic kleuren, maar ook hele lichte kleur met felle print erop etc. 

₰ Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
Labello, spiegeltje, bescherming voor de maandelijkse perikelen van de vrouw. Toen ik ouder werd sleepte ik lipgloss mee. En vast nog wel meer, maar wat precies weet ik niet. Vooral lipproducten. 

₰ Wat voor agenda had je vroeger?
Hitkrant heb ik gehad, maar ook echt meidenagenda’s. Als er maar genoeg te lezen in stond.
Toen ik echt serieuzer werd met school, zeg maar rond de laatste 2/3 schooljaren toen ik 16/17/18 was, wilde ik wel een vrolijk kleurtje, maar niet teveel poespas meer. 

₰ Wat is jouw grootste schoolblooper?
Hmmm weet ik eigenlijk niet.

Als er oude klasgenoten/ schoolgenoten mee lezen: Weten jullie iets? 

₰ Wat deed je als de les saai was?
Briefjes schrijven naar klasgenoten. Stiekem SMS’en, stiekem op Hyves of MSN. hahaha heerlijk.  Nooo ik weet een nog leukere. “Naar de toilet gaan” en ondertussen SMS’en “hey ik ben daar en daar, kom je ook” en dan een groot rondje door de school. Kom je terug in de klas en vraagt de leraar waarom je zo laat terug was, dan antwoord je braaf “Sorry de toiletten waren bezet, ik moest helemaal daar en daar heen!” hahahaha dat was zo leuk. Was trouwens op de laatste school waar ik zat. Je bent dan 17/18 jaar en ik was er helemaal klaar mee, met die school, dus flikte ik dat soort dingen. 

₰ Wie is jouw favoriete leraar en waarom?

St. Maartenschool: Rob & Laura
Sg. Monnikskap: De muziekleraar, die hield ik altijd voor de gek met een vriendin. Nog altijd als ik dit nummer hoor, dan denk ik daaraan: 


We gingen dan kei hard lachen en ondertussen “braaf doen wat de leraar zegt” hahahahahahahaha 

Of deze:

Ik zie mijn klasgenoot (heb nog steeds contact met haar) nog voor me, ze deed met haar handen en lichaam wat er in het lied gezongen werd. Hoe kun je dan nog je lach inhouden. hahaha.
Zo kan ik echt nog uren doorgaan. Maar we hadden het over fijne leraren. En daar kan ik mee afsluiten:

Werkenrode School: Marian van Ooijen, en nog een man waar ik echt de naam niet meer van weet, die deed tekenen/ schilderen. Love the people who support me and not bring me down. 

Rob, Laura, “de muziekleraar”, Marian, “de creatieve leraar” en ach, ik heb het getroffen. De leraren op Werkenrode, daar zaten nog wel leuke tussen. 

₰ Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
Dat heb ik eigenlijk net al een beetje gedaan.  Maar ik kan wel wat dingen kort vertellen denk ik zo. 

Scannen0025Scannen0025ik als klein meisje

 

 

 

Op het kinderdagverblijf, wat ik zelf niet meer weet, omdat ik toen een jaar of 4 was. Weet ik dat ik een begeleider had die gitaar speelde. Met verjaardagen werd er dan gezongen, met Sinterklaas en Kerst. Ja, dat weet ik van mijn moeder en dat klinkt toch echt heel erg leuk en gezellig. 

Scannen0006

 

 

Op de St. Maartenschool ging ik altijd met een meisje spelen in de pauze. Zij zat in een rolstoel. Ze had prachtige krulletjes, van dat soort rasta haar, maar zo super zacht. WAUW! Ik was een beetje geobserdeerd door haar haar. En ze was zo ontzettend lief. Ik ging dan uit de les naar haar toe, nam haar mee naar buiten en samen gingen we dan weer naar mijn beste vriendin om samen de pauze door te brengen. lief he 

SP_A0164

Op de Monnikskap heb ik Kiki ontmoet, nee volgens mij zelfs ook al op de St. Maartenschool. Kiki kan niet praten, zelfstandig dingen doen. Zij is 24 uur per dag, 7 dagen in de week afhankelijk van begeleiding van ouders en hulpverleners. Kiki is een ontzettend slimme, jonge dame die praat met haar handen. Uitleggen kan ik het niet, maar ik kon het. Dat vond ze zo leuk. Ik ben een keer bij haar op bezoek geweest een dagje. Een meid die niks kan, volledig afhankelijk, haalt gewoon een mega hoog niveau (ze kon volgens mij toen naar het Gymnasium als ik het goed onthouden heb) en was super lief. Bewondering. Nog altijd heb ik veel bewondering voor haar, net als toen. 


Scannen0010Op diezelfde school had ik ook een allerbeste vriendin, vanaf dag 1 in 1996 dat ik op de St. Maartenschool kwam ging ik met haar om. Altijd. Dat vind ik dus leuk. We zijn tot op Werkenrode School vriendinnen geweest, maar langzaamaan is het weg vervaagd. Op de St. Maartenschool ging het al mis, er kwam een meisje bij die “mijn vriendin afpakte”. Zo voelde dat toen voor mij en ze heeft mij toen nooit echt meer helemaal, hoe zeg je dat, behandeld zoals ik dacht dat het zou zijn, maar het was wel nog steeds iemand met wie ik omging. Op Werkenrode ging het ook een tijdje goed. Heel goed zelfs. Maar tussen de Maartenschool en Werkenrode zat ik ook op Sg. Monnikskap. I Love To Think About IT! Maar daar gingen we dus ook op een gegeven moment veel met elkaar om, door 1 iemand, die waarschijnlijk niet beseft dat dat zo is. En ja op alle scholen hebben we een hele goede tijd en een wat mindere tijd gehad. Maar het was toen een fijne vriendin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp Sg. Monnikskap heb ik alleen maar genoten voor mijn gevoel. En ook al is daar iets mega vervelends gebeurt: Ik was verliefd, vanaf het eind van St. Maartenschool tot het eind van Sg. Monnikskap. Denk dus aan een jaar of 2, misschien 3 in totaal. Mensen die mij kennen en dit lezen, schreeuwen nu een naam. Jep mensen inderdaad. Ik zal het nooit vergeten, nooit. Ik had het zelfs voor elkaar dat ik zijn smoelenbordfoto kreeg. Zo’n schilderij waarin de leerlingen hingen. Whaaa. Die man wist van mijn liefde, volgens mij, dus kreeg ik de foto. Heeft een hele tijd op mijn slaapkamer gelegen en gehangen. Voor een paar jaar terug weggegooid haha. Dat was dus echt liefde. Ik ga zijn naam hier niet neerzetten, maar hij was blond, halflang haar tot op zijn schouders, blauwe ogen, lang, niet dik en niet dun, super sexy en lollig en had een super knappe vriend waar mijn vriendin (zie muziekles verhaal) weer tot op haar oren verliefd op was. We hebben ze achterna gelopen, gestalkt bijna. Echt iets wat meisjes van 14 jaar doen (ongeveer). Heerlijk. Als ik eraan terug denk: big smile, awesome memories. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWerkenrode; Ik was weer verliefd. Verhaal van die ene jonge was inmiddels een jaar geleden, 2 jaar misschien wel. Ik heb geen idee, uit mijn hoofd was hij zeker weten niet. Zal hij ook nooit gaan. Maar ik werd weer verliefd.
Ik deed administratieve weg, dat wilde ik toen graag. Ben er later wel achter gekomen dat het te moeilijk was, maar dat doet er niet toe. Ik werd verliefd. Wederom echt verliefd. Wederom stalken, alles. Maar hier ging het al wat beter; ik ging op MSN met hem, wist hoe of wat en had contact met een vriend van hem. Beetje spijt van, want diegene vond ik op een gegeven moment ook leuk. Die 2 hebben mijn gedachtes overspoeld. Want op de een was ik smoorverliefd, op de ander niet echt smoorverliefd, maar hij was leuk en grappig en wist mij aan het lachen te maken en durfde tegen hem te praten. Tegen die ene waar ik smoorverliefd op was niet. Die jongens zaten op REA College, wat naast mijn school zat en omdat ik administratief deed moest ik daar ook heen, voor bepaalde lessen en enig sinds praktijkervaring op te doen. Uh oh. Als hij tegen mij begon te praten (ook al was het Hoi) dan oef, mijn hart begon zo snel te bonzen, mijn ogen werden hartjes, mijn karakter werd verlegen. Heerlijk gevoel. Liefde dus. En hij was wel 1.90m lang ofzo. OMG. Wederom blond, maar nu kort haar. Ogen waren volgens mij bruin of blauw. Oops. Ja echt. Love it. 

Scannen0003.bmpMaar het allerbeste van mijn schooltijd: Ik heb mijn vriendin ontmoet. De vriendin die ik nu nog steeds heb. Ingrid, die noem ik wel bij naam. En hier links zie je een hele oude foto van ons, waarvan ik niet eens meer weet wanneer dit was en hoe oud we waren, maar wel super schattig en awkward tegelijk.
Deze schat heb ik ontmoet toen ik net op Sg. Monnikskap kwam rond mijn 13e jaar denk ik, dus inmiddels 10 jaar geleden in 2004. WAUW! 10 jaar vriendinnen zijn is te gek. Dit is iemand die mij heel veel goeds heeft gebracht. En weet je, ook al wonen we ruim een uur bij elkaar vandaan en zien we elkaar soms 1x per jaar. Een WhatsApp is genoeg om te weten dat het goed zit. Met haar heb ik ook in onze schooltijd veel gelachen. En toen ik gepest werd heeft ze mij geweldig opgevangen. We zaten toen inmiddels na een jaar op Monnikskap, samen op Werkenrode en daar veranderde niks, het werd alleen maar beter zelfs. En tot op de dag van vandaag is er niks veranderd aan onze vriendschap. We zijn ouder geworden… maar verder niks. Daar ben ik heel dankbaar voor. Dus nog even een recente foto. Vorig jaar 3 augustus in haar woonplaats. Katwijk aan zee. Love it.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

₰ Wat ben je ge worden nadat je school hebt afgemaakt?

Oef, nog meer typwerk voor mij en nog meer leesvoer voor jou. Want nadat ik van school (Werkenrode School) afkwam en thuis kwam te zitten. Hier zit ook nog een hele oorzaak aan, maar daar zal ik je niet mee lastigvallen, heb ik ervoor gekozen mijn eigen weg te gaan. Ik ging thuisstuderen. NTI Administatief, die bleek veel te moeilijk. Al die cijfertjes stegen mij ver boven niveau uit. Daarna NTI Visagie met Tom Sebastian, WAUW, Tom heeft mij echt heel erg geholpen om te doen wat mijn hart zei. Ga met mensen werken, doe wat je altijd al leuk vind: met je handen werken en dingen die je leuk vind. Freubelen en mensen mooi maken.  en als kers op de taart NHA Visagie Branchediploma. De praktijkdagen waren een feestje met Jennifer. Jennifer werkt al wel 10 of 15 jaar voor het NOS Journaal en heeft ook series als Flikken gedaan. Ze vond mij heel erg goed in wat ik deed en zei zelfs: “Michelle, als jij niet je examen haalt, dan kom ik je persoonlijk opzoeken om te horen wat er fout is gegaan.” WAUW! Ik was trots als een pauw en mijn dag kon niet meer stuk en ben op die voet verder gegaan. Helaas, wegens privé omstandigheden heb ik geen examen gedaan en heb ik een getuigschrift aangevraagd en gekregen. Van de eerste 2, daar heb ik een certificaat van, de laatste een getuigschrift zoals ik al zei. En natuurlijk mijn certificaten van de scholen waar ik op zat. 

ik schooljaar 07-08082Ja, ik heb mijn best gedaan om er iets leuks van te maken op school. Helaas ben ik ook vreselijk gepest en onderuit gehaald. Dat was echt een vreselijke tijd en heb onwijs veel gehuild die tijd. Het leek wel een nachtmerrie. Maar ook mooie dingen zijn mij overkomen. En wellicht vonden jullie het leuk om mij te leren kennen op een andere manier.

Vragen mogen altijd gesteld worden. Blijf vriendelijk in je opmerkingen en vooroordelen over mij. Je mag ze hebben, maar ik ben ook maar een mens. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien en te lezen.

 

Liefs,
Michelle

p.s.: Nog even qua foto’s:
Foto 1: ongeveer 4 jaar
Foto 2: ongeveer 8 jaar (inschatting)
Foto 3: ongeveer tussen de 14 en 16 jaar
Foto 4:  ongeveer 8 jaar (zelfde locatie als foto 2, op kamp)
Foto 5: 18 jaar (ik ging van Werkenrode af)
Foto 6: ongeveer 17/18 jaar
Foto 7: Geen idee.
Foto 8: nog net 22 jaar
Foto 9: 21 jaar

Foto op uitgelichte foto: omg ben echt een bitch op die foto hahahaha en die zonnebril #fail hahahaha
Maar ik vind het super leuk om met jullie te delen. Hopelijk vinden jullie het ook heel erg leuk om mij zo te leren kennen.

Je mag het delen ❤Vind ik Lief