Eigenlijk had ik even geen inspiratie voor mijn blog. Alhoewel ik gister wel een blog heb geplaatst (klik) en de dag ervoor ook (Klik) had ik verder niet echt een idee van wat ik eigenlijk nog wilde plaatsen. Tot ik bij Mariska aan kwam en ik zag dat zij helemaal zelf een TAG had verzonnen. Dit vind ik leuk. Geen standaard “die nam ik over” TAG en dus “vul ik hem maar gewoon in” TAG. Nou ja, ook leuk, doe ik zelf ook, maar ik ben behoorlijk precies in het uitzoeken van een TAG. Hij moet bij mij passen, mijn interesse trekken en de vragen wil ik wel graag al leuk vinden. En toen ik dus op Mariska d’r site (Door Mariska) kwam en de TAG “Blog Gadget & Fotografie” zag, dacht ik direct “dit is leuk!” Dus ga ik de vragen van Mariska overnemen en ik hoop dat jullie dit ook een leuke nieuwe TAG vinden.

Daar gaan we.

 1. Welke camera gebruik je?
  Ik heb de Olympus SZ-31MR
  mijn fotocamera - Blogging MiKa
 2. Welke lenzen gebruik je voor productfotografie?
  Ik heb geen aparte lenzen. Dat gaat simpelweg niet op deze fotocamera.
 3. Heb je nog meer accessoires voor je camera die je gebruikt?
  Nee, saai he
 4. Wat is je favoriete plek om de foto’s te maken?
  Op mijn slaapkamer, voor mijn raam. Ik gebruik momenteel mijn verrijdbare ladekast waar ik dan een kussen op leg of een handdoek, het liefst in een lichte kleur (wit of roomkleur).
  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERADit waren even een paar voorbeelden;
  Mijn kastjes die ik (nu nog) heb, maar ik eigenlijk andere voor wil hebben zijn dit soort:
  Werken ideaal trouwens. Alleen zoek ik iets mooiers!!! Maar deze rol ik naar voren, leg er een kussen of handdoek op en fotografeer mijn product.
   
 5. Bewerk je je foto’s nog na met bijvoorbeeld Photoshop?
  Ik zet alleen “Blogging MiKa” erbij in Picasa en soms snijd ik de foto bij of maak een collage. Ik wil eerlijke foto’s.
 6. Heb je een PC, laptop of een tablet waar je je blog mee beheert?
  Ik doe alles voor mijn blog op mijn Acer Aspire 5742ZG, vreselijk ding, maar geen centen genoeg voor een nieuwe; deze valt continue uit als ik belastende dingen doe. Laatst had ik bijvoorbeeld een filmpje gemaakt om te gaan kijken of ik de skills heb om te bewerken; POEF uit. Importeren, muziek luisteren op spotify, heel veel heen en weer geklik en opslaan, wegklikken, opnieuw internet starten… POEF uit. En daarbij is het Windows 7. Volgens mij kan je met een laptop als een Apple MAC Book Pro veel meer. En kan deze veel meer aan, dus je begrijpt het, als hier iemand is met een goed advies: scream and shout. 😉

  Social Media doe ik op mijn iPad en mobiele telefoon. Dat werkt verder prima hoor. En je hoort mij niet klagen, maar jeetje wat een ellende die laptop van mij. Fijn advies gekregen van de meneer bij Stapless.
 7. Heb je nog een wishlist wat betreft gadgets voor je blog of fotografie?
  Je kon het al lezen; een nieuwe laptop en misschien ooit, in een verre, hele verre toekomst, een spiegelreflex camera.

Kortom,
Dit was eigenlijk mijn overgenomen TAG van Mariska. Zij maakt werkelijk zulke duidelijke foto’s. Elke letter is te lezen, elke glitter is te zien. Zij heeft dan ook echt wel moeite gedaan voor een mooie spiegelreflex, maar wauw, de resultaten mogen er zijn hoor.
Je kan haar volgen op Bloglovin – Twitter en de rest kan je zien op haar blog!!!

Misschien vind je het leuk om hem ook over te nemen… super leuk, moet je doen.
Noem dan even mij (Blogging MiKa) en Mariska (vinden we leuk; beetje waardering ofzo?)

Dat was hem weer. Even een leuke tag tussendoor.
Wat vinden jullie van mijn weinige gadgets?

Heb je nog tips voor mij qua laptop advies; hier even mijn wensenlijstje voor een laptop:

 • Hij moet een redelijk formaat hebben, geen mini
 • Het is wel erg aangenaam, zo’n nummeriek gedeelte
 • Veel opslag mogelijk zijn
 • Geschikt voor edit werk (eventueel filmpjes)
 • Lichtgewicht is handig, niet zeer noodzakelijk
 • Goede accu die lang mee gaat en lang mee gaat als je hem even niet oplaad.

Het moet in ieder geval niet zo’n stom ding zijn als ik nu heb, dus kom maar op met je advies computernerd!

Dit was mijn TAG. Fijne avond.

Liefs,
Michelle

 

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief