Vandaag heb ik weer eens een blogpost online voor jullie. Sorry dat ik een beetje inspiratieloos was de afgelopen tijd. Heel vervelend, maar door Nancy kan ik weer iets online zetten. YAY!

Vandaag door Nancy, dus een TAG! 20 Facts About me.

Veel plezier & Nancy bedankt alvast.

2014-08-29 17.27.121. Vrijdag was ik jarig. Exact om 14:57 uur en ik maakte deze foto met rozen die ik kreeg van Mam. Traditiegetrouw krijg ik elk jaar het aantal rozen van mijn leeftijd + een roos voor het volgende jaar.

2.Toen ik geboren ben was het 32 graden ongeveer. Warm he.

3. Toen ik jong was zijn er veel mensen overleden. En telkens als er iemand overleed kreeg ik een grote terugslag. Door mijn beperking ging het leren lopen moeilijk en als ik dan kleine vooruitgang boekte, ging er iemand dood. Daardoor kon ik niks meer. Ik ben dus zeer gevoelig.

4. Toen ik 5 was is mijn vader overleden in 1996 op 40 jarige leeftijd. Mam heeft mij verteld dat ik de hele dag ontroostbaar was. Ik weet er niks meer van. Oké ik weet nog wel iets, maar niet van de crematie etc. maar wel van iets anders, maar dit ga ik niet delen. Is best heftig.

5. Mijn ouders hebben elkaar ontmoet in café / restaurant KarDi. Het café van mijn (overleden) Opa & Oma. Hoe perfect. Ik heb daar overigens niets van meegekregen. Mijn moeder en haar zus zijn daar ook boven geboren. Dat is nu Restaurant De Zwaan hier in Dodewaard. Ik heb dat ook een keer op Instagram laten zien.

2014-08-29 17.27.176. Qua eten ben ik niet moeilijk; Volgens mij ben ik een Bourgondisch persoon. Ik ben dol op eten. Chinees/ Indisch, Italiaans, Hollands. Heerlijk. Ik lust alleen geen spinazie. Ik ben ook wel een beetje zo “wat de boer niet kent, eet hij niet”. Koken vind ik zelf ook heel leuk om te doen.

7. Ik kan mijzelf ook heel goed vermaken. Achter de laptop met mijn blog, YouTube filmpjes kijken. Ik heb ook altijd mijn mobiel bij de hand, heel erg. En achter de iPad vind ik het heerlijk om tweets te lezen, over Facebook te scrollen en spelletjes te spelen.

8. Ik ben overigens geen spelletjes persoon. Blegh als die spelregels enzo. Nee, doe maar gewoon Diamond Dash, Bubble Mania 2 en Candy Crush op de iPad.

9. Hobby’s en passies heb ik heel veel. De grootste zijn toch wel visagie en fotografie. Mooie foto’s kan ik oprecht van genieten. En wanneer ik iemand opgemaakt heb en zelf helemaal tevreden ben en mijn model, dan kan mijn dag al helemaal niet meer stuk. Ook bij mijzelf kan ik helemaal losgaan.

10. Super trots ben ik op mijn visagieskills. Ik heb een certificaat van NTI Visagie met Tom Sebastian in de pocket en mijn getuigschrift van NHA Visagie Branchediploma.

2014-08-29 17.26.4511. Muziek kan mij heel erg blij maken, maar ook mooie interieurdecoratie als warme plaids, kussens, fijne Yankee Candle waxmelts en kaarsen. Maar ook die lekkere grote mok thee en een goed TV programma.

12. Rozen zijn absoluut mijn lievelingsbloemen. Honden mijn lievelingsdier. En mijn allerbeste vriendinnen voor het leven zijn Ingrid en mijn moeder. Zonder hen ben ik verloren.

13. Wij hebben altijd al dieren gehad ook. Cavia’s, mini hamsters (uhm Russische ofzo). Maar ook konijnen en heel veel honden.
Hier links op de foto zie je Punkie (Beagle 5 jaar oud). Punkie heb ik gekocht op Marktplaats. Ik kocht hem voor Bento, die 6 augustus is overleden tijdens operatie van zijn mega nekhernia. Bento was verdrietig om het overlijden van zijn 14 jaar geworden vriendje Terry, dat was een Cairn Terrier. Punkie kan niet alleen zijn, daarom kochten we hem voor de verdrietige Bento. Nu is Bento er niet meer. Terry was voor Bento met Zico. Zico was een Sky Terrier. Zico is 10 jaar geworden. Voor Zico had Mam Boxers. Ze heette Quincy en Candy. 1 daarvan heeft mijn geboorte meegemaakt en helaas weet ik dat niet meer, maar die was altijd bij mij, dat weet ik van Mam.

2014-08-30 14.51.5314. Bij punt 3 had ik het al over mijn handicap. Ik zal ze voor jullie nog even benoemen. De eerste is Macrocephalie en de andere heet Hypotonie. 2 Heel verschillende, maar samen maken ze mij het nog wel eens moeilijk. Jammer. Soms heb ik er heel erg moeite mee dat ik beperkt ben, soms heb ik er grof gezegd echt schijt aan. Dat is het leven. Het ene moment ben je blij, het andere moment zit je erdoor heen. Helaas heb ik er ook nog iets bij: onzekerheid en hyperventilatie. Dat laatste is belemmerend. Maar ik probeer er mee om te gaan.

15. Jarenlang heb ik orthopedische schoenen gedragen, sinds december 2013 draag ik “normale laarsjes” en dat bevalt mij heel goed. Op die manier voel ik mij iets zelfverzekerder. 11 September moet ik weer op controle, mijn voeten laten controleren. Benieuwd of ik gewone schoenen mag blijven dragen. Ik hoop het echt heel erg, want de andere orthopedische schoenen hebben mij meer problemen bezorgd dan wat anders. Ze zijn namelijk duur, niet mooi en lomp.

16. Ik had altijd een crush op school. Gewoon jongens van school. 3 om precies te zijn. Koen, Jesse en Maurits. So there i said it. Heb nog steeds foto’s van ze. Zoo awkward.

17. Beauty is altijd mijn passie geweest, ja, ik heb zelfs geprobeerd om een nagelstyling opleiding te 2014-08-30 14.52.11doen, maar dat was geen succes. Voor de nagelstyling had ik op school echt zoiets van: “ik wordt administratief medewerker op welk gebied dan ook!” maar ook dat bleek te moeilijk i.v.m. met cijfertjes werken en nee. Administratief werd hem dus ook echt niet. Wel ben ik erover aan het nadenken dat ik nog eens een keer een nagelstyling opleiding ga doen. Ik vind dat dus echt geweldig. I Love Evertyhing in and around the branche “beauty!”

18. Voor Blogging MiKa had ik behoorlijk wat blogs. Een stuk of 3 misschien wel. Telkens stopte ik ermee om de een of andere reden. Ik weet het echt niet hoor, waarom ik stopte. Blogging MiKa blijft bestaan; hierbij staat het zwart op wit. Ik wil echt groot worden met mijn blog. En daar zal ik kei hard voor werken.

19. Ik ben niet technisch trouwens. Als ik een nieuwe lay-out krijg: de eer gaat naar iemand anders. Het overzetten van mijn blog heeft Bianca gedaan bijvoorbeeld. Ik kwam er gewoon niet uit. Best lastig als je professioneel wilt worden met je blog.

2014-07-02 23.50.33

20. Het laatste feitje vind ik eigenlijk het allerbelangrijkste; Het gaat erom:
Ik heb een gruwelijke hekel aan mensen die zichzelf perfect vinden, mensen die zeggen “Ik ben de beste!” of “IK heb ervaring in het leven!” of “IK sta tenminste in de Maatschappij”!. Dan wordt ik boos.
Niemand is perfect, niemand is de beste, niemand weet iets beter dan iemand anders.
We hebben allemaal onze eigen gedachtes, meningen, voorwaarden, etc.
Ook heb ik een hekel aan mensen die geen respect hebben voor andere mensen.
Respect, Normen & Waarden vind ik heel belangrijk in het leven, omdat iedereen anders is. Iedereen mag er zijn. Iedereen heeft zijn/ haar plekje in de maatschappij op zijn/ haar eigen manier.
Iedereen staat anders in het leven. Gelukkig zijn die mensen er wel, maar ik kom heel vaak tegen dat mensen je manipuleren. Ze voelen zich beter dan jij, denken iets beter te weten en manipuleren jouw zo, dat je op een andere manier aangeeft dat zij gelijk hebben. Ik zelf besef mij dit later pas en heb dan spijt. Ik besef het niet meteen en dat doet pijn. Je doet anderen er pijn mee. Super gemeen.
Ik noem dat misbruik maken van een goed hart. Waarom zou je dat doen?
Dit feitje, daar mag iedereen een mening over hebben. Maar gewoon het idee dat mensen je misbruiken. Psychisch misbruiken, manipuleren en boos en verdrietig maken. Vreselijke, brute mensen; egoïsten dus. En daar, daar heb ik pas een hekel aan.

Dit waren mijn 20 feitjes. Ik heb geprobeerd het zo dicht mogelijk in mijn hart, familie en passies en gedachten te houden. Wat boeit jou wat ik de mooiste kleur vind, het lelijkste kapsel, de lelijkste-, de mooiste-, de meest sexy-, of lelijkste BN’er? Niks nee, dat weet ik, daarom heb ik het zeer persoonlijk gehouden. Het is niet voor niets een TAG! En een TAG moet bij mij in mijn hart laten kijken en persoonlijk zijn zodat jullie mij beter leren kennen en weten waar ik voor sta. De persoon achter Blogging MiKa is precies wat je hier ziet. Een jonge vrouw van 24 jaar met gebreken, positieve eigenschappen en een eigen wil.

Hopelijk konden jullie dit waarderen. En omdat ik hem heb overgenomen van Nancy, omdat zij mij heeft getagd wil ik bij deze een aantal personen specifiek beter leren kennen:

 • Semir heeft een eigen website en 2 verschillende YouTube accounts Hier en Daar
  Semir is een hele mooie, sexy man met een geweldige kijk op het leven; super positief en vrolijk en coordinator van De YouTube Gatering. Semir, graag over jou 20 feitjes.
 • Beautygloss is van Mascha Feoktistova dat weten we allemaal, maar lieve Mascha, je bent een onwijs mooi persoon met een super mooi hart en je staat heel goed in het leven. Kan jij ons misschien nog wat feitjes voorleggen die wij echt nog niet weten?
 • Gregor mag dan “het vriendje van Mascha” zijn, maar kan Gregor ons ook nog wat vertellen over zichzelf (op Instagram voor hem)?
 • En zoals ik ook al tegen Mascha zei: Cynthia kennen we allemaal ook wel door haar blog: “Miss Lipgloss” maar kunnen we nog iets dieper in haar leven komen door 20 mooie feiten?
 • Kelly is een super hippe mama. Ze blogt, vlogt, geef make-upworkshops, heeft een te gekke man (Yanick) en een schatje van een kindje (Lana). Haar blog KellyCaresse.nl is zelfs uitgebreid, ja ja Kelly werkt mee aan Echte Moeders dus ben ik wel benieuwd naar 20 feitjes over haar, haar leven etc.
 • Curvacious die naam vind ik dus echt geweldig. Maar kunnen wij iets meer te weten te komen over de hippe bloggende mama Desiree? Ze heeft echt een super schattig meisje op de wereld gezet: Shae. Go check it out.
 • Weet je wie super knap is? Lilian. Lilian vlogt, blogt… en ik volg haar sinds kort een beetje en ik wil wel eens van jou 20 feitjes zien Lilian. Hoe leuk?!
 • Allemaal leuke mensen, maar het meest bijzondere meisje in mijn timeline? Meisje? Really Michelle, meisje? Oh god wat zeg ik; Deze prachtige jonge vrouw Lizzy ben ik ooit gaan volgen, omdat ik een filmpje van haar aan het kijken was en ik schrok van wat ze zei. Dit filmpje keek ik en toen dacht ik “omg ze is zo sterk en mooi en ik dacht… weet je, ze verdient steun dus ik ga haar volgen”. En op de dag van vandaag is ze genezen, dit weet ze sinds kort. EN Lizzy… WAUW You kicked Cancers ass and that’s amazing! Zou jij nog 20 feitjes kunnen delen?
 • De liefde voor mopshonden deel ik met Sanne. Ze heeft volgens mij een heel erg *** leven gehad en heeft ze nog steeds soms. Maar ze is wel echt te gek hoor, met haar te mooie haar <3. Sanne, nieuw filmpje willen maken? Perfect… wat denk je van 20 feitjes? want ook jou tag ik hierbij.
 • Elise Joanna is voor mij de koningin enthousiast en opgewekt praten in haar filmpjes, die ze maakt voor haar blog: EliseJoanne.nl. Ze heeft leuke woorden in haar zinnen eigen gemaakt; denk aan “als een malle” en een hele leuke: “dikke prima”. Elise Joanne, ik weet dat je net geopereerd bent, maar misschien heb je een keer de energie om 20 feitjes over jezelf te vertellen?
 • Oscar & Babette zijn 2 gigantisch leuke en schattige teckels, maar die teckels hebben 2 baasjes. O&B is een bedrijf ook. Maar de baasjes van Oscar en Babette hebben nog een onderneming: CosmetitextPR
  Kunnen jullie Mirna & André samen eens 20 feitjes de weide wereld ingooien? Ik zou het in elk geval leuk vinden. Gelukkig hebben jullie ook Instagram, dus kan het daar op.
 • Als je van “happy, healthy” life houd dan moet je bij Ivana zijn. Ivana denk je nu… ja BFF van Mascha 😉
  Ivana, wil jij op jouw kanaal of op jouw Instagram, ook 20 feitjes delen over jezelf? Je bent zo lekker down to earth. I Love it. Je bent echt een hele mooie inspiratie. ENTERPRISE ME hihi.
 • Awisa van jou wil ik zo graag 20 feitjes weten. Je bent wel BFF van Mascha en Gregor, net als Ivana, maar jullie zijn ook gewoon jullie eigen zelf. (oke rare zin, vergeet hem) Ik wil jullie ook graag als Ivana en Awisa leren kennen. Niet als “de vriendinnen van…”. Iedereen heeft een eigen ik, dus jullie ook. 20 feitjes moet te doen zijn??
 • En als je Frances volgt of in elk geval weet wie het is, dan weet je dat ze eigenaresse is van het ge-wel-dige YouTube kanaal Foodgloss. Maar wie is Frances? Dus Frances, ik zou het leuk vinden als we jou eens als persoon en niet als kok(kin?) leren kennen. Want dat je kan koken weten we wel.
 • Leven met een beperking is niet leuk, maar hoe ga je als moeder om met een ADHD gezin? @SterreHunvie volgen op Twitter is heel interessant, maar een blogpost lezen ook van haar. 20 Feitjes?
 • Niet als “vriendin van”, maar als Miss Nederland ben ik benieuwd naar 20 feitjes over Tatjana en hoe is zij als persoon zelf, als blogger ook. Een bijzonder mooie vrouw, die mij heeft geraakt met haar “super persoonlijke cadeautjes!”
 • Eva ken ik zelf al heel lang, maar ik heb haar al heel lang niet persoonlijk gesproken en ben niet heel erg meer op de hoogte van haar leven. Wel weet ik dat Eva heel succesvol is. Dus vraag ik Eva, of jij 20 feitjes over jezelf wilt vertellen!
 • Linda is een koningin op haarstyling gebied. Ze maakt er zelfs filmpjes over op haar YouTube kanaal LizLaLove en heeft een website. En Linda, ik zou van jou graag 20 feitjes willen zien, om je wat beter te leren kennen.

Kortom, dat waren 20 mensen die heel erg inspirerend zijn. En wellicht is dit een mooie kans om hen beter te leren kennen. Ik ben heel erg benieuwd naar hen 20 feitjes.

Dus dit was het weer voor vandaag. Jullie hebben weer wat te lezen en te leren over mij.
En bedankt voor het lezen van mijn  blog.

En vergeet niet: ER LOOPT EEN GAVE WINACTIE OP MIJN BLOG WAARBIJ JE EEN LEUKE CADEAUBON KAN WINNEN!!!! <<< Klik voor meer informatie.

Tot snel.
Liefs,
Michelle

p.s.: Dit was de reden dat deze blogpost online kwam:

 

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief