Het is tijd voor een leuke TAG!

En ik vond dit wel de meest perfecte intro voor deze TAG! Daarom is dit de intro.

Voor de TAG ❤ Op z’n Nederlands

Ik vond het na wat Google zoekwerk op Daar Was Eens {van Olga} en ik vond het er echt heel erg leuk uit zien en besloot hem over te nemen.

koekje bij de thee
Één of meer koekjes bij de thee?
Dat ligt er maar net aan wat het is. Als het erg lekker is, dan is mijn motto “YOLO” (You Only Live Ones) dus neem er meer dan 1.

boerenkool_met_worst_en_mosterdWat is je favoriete stamppot?
Onmogelijk om te kiezen. Kom op zeg.
Rode kool stampot
Zuurkool stampot
Andijvie stampot
Zuurkool
Hete blixem (bruine bonen, zoete appels, aardappels)
Ik vind het heerlijk. Alleen is het zo machtig… pffoe.

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
Koningsdag – was altijd Koninginnendag en volgens mij heeft geen een ander land dat. Dus het is lekker ons Nederlandse feestje. Lekker puh.
Verder de gezelligheid van de kerstboom met Kerst vind ik echt heel leuk. En zeker nu ik vrijwilligerswerk doe en naar de ontmoetingsplek ga op vrijdag, nog veel leuker om daar samen naartoe te leven.

loveWat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Dat weet ik echt niet. Ik kom niet echt op veel plaatsen in Nederland, maar ik vind Katwijk aan Zee erg mooi, daar woont mijn vriendin en Scheveningen vond ik altijd erg mooi. Maar ook dichtbij mijn dorp heb je een plaatsje, dat heet Hemmen en dat is ook echt prachtig. Dat zullen alleen veel van mijn bloglezers niet kennen. Maar je hebt daar het Hemmense bos en daar zit dan ook een pannenkoekenbakker.

Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.
Sorry mag ik deze overslaan?!

molen-in-herveldkruidnotenstroopwafels

 

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Stroopwafel. Ik kijk altijd naar Helemaal het einde op maandagavond op RTL4 en er is volgens mij werkelijk niemand die het uit kan spreken en als ze het al hebben, dan noemen ze het anders en smaakt het blijkbaar ook anders. Dat heb ik in die serie wel ontdekt en dat vind ik zo grappig.
Pepernoten (Kruidnoten) dan. Super Nederlands toch?
Windmolen dan… ja oke Windmills maar wat wordt daar ook gemaakt: Echt Hollandse kaas. Want wij nederlanders zijn toch de kaaskoppen.
Zo zijn er vast nog heel veel andere dingen die ik vergeet, maar dit komt toch als eerste in mij op.

all peopleWelk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Dat wij niet zo zijn van de taboes. Wij hebben geen extreme regels tegen homo’s en het homohuwelijk vinden wij ook allemaal prima. Maar ook op TV wordt gewoon over sex gepraat, privé situaties worden aan het licht gebracht, zware onderwerpen zoals Euthanasie worden gewoon besproken. Ik vind dat wij daarin uitblinken, want wanneer je op TV kijkt naar andere landen die helemaal gek worden als ze dit op TV doen, mag en kan het hier gewoon. Maar ook vind ik mooi dat je geaccepteerd word ongeacht welke kleur of afkomst je hebt en dat is in andere landen ook wel een taboe. Dan is het gek dat dat gebeurt, bijvoorbeeld een Europees persoon met een Afrikaans persoon bijvoorbeeld. En ja, Alle andere typisch Nederlandse dingen zijn ook heel mooi en echt typerend, maar dit springt er voor mij zeker uit. We zijn daarin echt wel een mooi land.

NederlandWelk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?
Dat weet ik eigenlijk niet. Gezegdes gebruik je dagelijks zonder daar over na te denken en het valt mij niet eens zozeer op als iemand het gebruikt. 

shopping-1020025_640Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Kruidvat, Etos, Action, Xenos, Leen Bakker, de Bijenkorf…. ik kan zo wel even doorgaan denk ik, maar we hebben echt leuke Nederlandse winkels.

wie-o-wieWie vind jij de leukste BN’er?
OMG geen idee. Werkelijk, er zijn meerdere BN’ers die ik leuk vind of goed.

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
Ik zal even eerlijk zijn! Ik ben dol op Nederlandstalige muziek en dan heb ik het niet over Marianne Weber, al wordt je er wel mega melig van en lollig omdat je mee gaat doen, maar verder ben ik echt een muziekliefhebber en maakt het mij allemaal niet uit.
Stiekeme favoriet: JIJ KRIJGT DIE LACH NIET VAN MIJN GEZICHT!

Oeh zal ik een keer heel veel video’s plaatsen met allemaal nederlandse liedjes die ik leuk vind? Een serietje ofzo?

oldschool-picHaring? Ja of nee?
Nooit op en ga het ook denk ik niet proberen. Het ziet er alles behalve aantrekkelijk uit.

2017-06-13-19-46-40En dat waren alle vragen alweer van deze TAG ❤ Op z’n Nederlands en ik vond het leuk om eens te delen met jullie hoe ik over ons land denk en wat ik leuk vind. Sorry van die capslock bij dat liedje, maar dat heeft ook met een andere trots van ons te maken. Onze Nederlandse vrouwen elftal. WAUW! Who run the world?

Dus dat was het dan echt voor nu.

Stuur ook jouw antwoorden in op deze vragen!
Ik ben heel benieuwd hoe jouw TAG ❤ Op z’n Nederlands eruit zou zien. Heb je een blog? Neem hem dan gerust over.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief