Soms heb je serie’s in je lijst waar je je niet voor schaamt, maar waarvan je bijna zeker durft te zeggen dat lang niet iedereen hier van houd. Een beetje een uitgesproken serie dus eigenlijk. Zo wil ik de Sunday & Chill serie van vandaag toch wel noemen. Sommige zullen hem kennen en sommige niet. En ik hoop dat die laatste groep mensen 1x sowieso 1 seizoen gaan kijken.

Het gaat namelijk om de serie:

Dit is de poster van seizoen 2
Dit is de poster van seizoen 2

RuPaul’s Drag Race is een talentenjacht, maar niet zomaar een talentenjacht. Het is een talentenjacht voor Drag Queens.

Weet je niet wat een Drag Queen is? Een drag queen is een man die vrouwelijke kleding aantrekt en extravagante make-up draagt voor speciale gelegenheden en voor shows en optredens. Meestal met veel glitter en glamour.
Dit is een heel groot verschil met travestieten overigens. Een travestiet is iemand (hetero of holebi) die behoefte heeft tot het dragen van kleren van het andere geslacht. Dit wordt ook wel crossdressing genoemd..!

En in RuPaul’s Drag race krijgen een groep kandidaten opdrachten om uit te voeren met betrekking tot kleding maken, make-up, dans- theater opdrachten, etc. Maar wel allemaal in drag.

Ik vind het natuurlijk te gek om te zien door al die make-up en extravagante kleding etc. Maar toch wil ik zeggen als je het allemaal maar raar vind, om het dan júist te kijken, al is het maar 1 seizoen. Helaas is Netflix mega flauw en heeft nog maar 1 seizoen erop staan (de 7e), maar je zou het op internet op kunnen zoeken als je Engels goed beheerst en het dan terugkijken op welke manier dan ook. Ik moet soms heel erg lachen om sommige kandidaten. Het zijn echt uitgesproken types, en dat maakt het zo leuk.

RuPaul
RuPaul

RuPaul Andre Charles (San Diego, 17 november1960), beter bekend als RuPaul, is een Amerikaanse dragqueen, acteur, model, auteur en zanger.

RuPaul is geboren en getogen in San Diego en verhuisde later naar Atlanta om podiumkunsten te studeren. Hij vestigde zich in New York, waar hij populair werd in de nachtclubscene. Hij bereikte internationale bekendheid als dragqueen met de hit Supermodel (You Better Work)van zijn album Supermodel of the World (1993) en nam later een duet, Don’t Go Breaking My Heart, op met Elton John. In 1996 werd hij een woordvoerder van MAC Cosmetics, RuPaul zamelde geld in voor het Mac Aids Fonds en werd het eerste drag supermodel. Hetzelfde jaar begon hij zijn eigen talkshow The RuPaul Show die twee jaar werd uitgezonden. Later presenteerde hij, samen met Michelle Visage, het ochtendprogramma van radiozender WKTU. In de jaren heeft hij meerdere albums uitgebracht en meerdere boeken geschreven. De reality-televisieserie RuPaul’s Drag Race, die RuPaul volgt in zijn zoektocht naar de volgende drag superster, leidde wereldwijd tot een opleving van dragqueens. In 2016 won hij als gastheer van deze serie een Emmy. #bron

Ik vind het dus echt een aanrader.
Maar ken jij het ook en wat vind jij ervan? Laat je reactie achter; ik ben benieuwd.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief