Het is niet zo dat ik een zoektocht ben begonnen naar de perfecte BB of CC cream, maar vandaag toch weer een artikel over, in dit geval, een CC cream. De Sleek CC Cream om precies te zijn. Deze kocht ik een tijdje terug en ik heb hem een aantal keer gebruikt. Ik heb er een mening over gevormd naar eigen bevindingen en ervaringen en die wil ik graag met jullie delen.

Sleek is een merk waar ik heel erg van houd. De pigmentatie van de oogschaduws zijn mijn favoriet. Ik heb zelf best wel wat palettes van Sleek en nu dus ook een Sleek CC cream.

Sleek CC Cream

Dit is hem. De Sleek CC Cream komt in een mat witte flacon (of zal ik hem tube noemen? – Ja ik ga voor tube). Het is een soort luxe tube. Hij is hard, maar je kan hem wel inknijpen. Dit gaat overigens niet heel erg super soepel, maar het is genoeg om een goede hoeveelheid uit de tube te krijgen. De dop is een mat zwarte dop.

De verpakking vind ik mooi eruit zien.

Sleek CC Cream

Wanneer we de tekst op de voorkant even van dichtbij bekijken zien we staan:

Sleek MakeUp
CC Cream
SPF29 – Dit is overigens voor mij een raar getal. Ik ken wel SPF20 en SPF30, of hoger, maar niet 29. Prima, het zal wel. UVA en UVB bescherming.
Boost radiance letterlijk vertaald is boost uitstraling – and mattify shine is gematteerde glans. Sorry ik vind dit nogal tegenstrijdige woorden voor elkaar. Ik ga er dus maar vanuit, als ik de verpakking moet geloven dat hij je een gezonde glowy huid geeft, maar niet super erg glanst.

Sleek CC Cream

Kleur is Fair – heel licht (normaal gesproken de lichtste kleur, naast porcelain).

Hij zou dus heel geschikt moeten zijn voor de hele lichte huidjes onder ons.

Sleek CC Cream

Op de achterkant zien we staan dat hij een long-lasting cc cream is, dus hij blijft lang zitten en mooi. Hij zou er ook voor moeten zorgen dat het een mooi egaal huidje geeft, dus rode vlekjes etc. worden weggehaald uit je gezicht met de CC cream. Dit zou inderdaad waar moeten zijn, want CC betekend Color Correcting.
Hij belooft op een natuurlijke manier je huid mooi te maken met een gezonde glans. En zou vitamine C bevatten om je huid te beschermen.

Ook staan de ingrediënten eronder.

Heel wat beloftes. Laten we maar eens gaan kijken of het allemaal waar is.

Sleek CC-001

Hier heb ik geen make-up op. Rechts ook mijn wenkbrauwen niet bijtekent, links heb ik mijn wenkbrauwen wel helemaal gedaan en ook geperfectioneerd (kuch – verkeerde concealer gepakt) met concealer. Je ziet dat ik behoorlijk wat oneffenheden heb qua rode vlekjes en een rode neus. Deze Sleek CC cream moet dus heel wat kunnen. Gelukkig was ik over de Bourjois 123 Perfect CC Cream heel tevreden.

Sleek CC1

Hier heb ik de CC Cream op mijn gezicht aangebracht. Het meeste rood is weg uit mijn gezicht. Er zijn wel enkele plekjes die hij niet gepakt heeft zoals aan de zijkant van mijn neus, maar vooral ook net boven mijn kaaklijn heeft hij niet helemaal gecorrigeerd. Ik heb het ook best dik moeten aanbrengen.

Sleek CC2

Op deze foto’s heb ik ook concealer en poeder aangebracht. Zie je wat ik bedoel?

Mijn neus is nog steeds rood. De concealer is al niet te best, maar wanneer een basis heel goed is hoeft het geen probleem te zijn. Deze combinatie bleek echter falend te zijn.
Ook op mijn wangen begint het rood te worden wanneer ik de poeder aanbreng.

Kortom: Ik ben niet enthousiast.

Wat je niet ziet op de foto’s is ook, wat ik dan wel heb gemerkt:

Sleek CC

De Sleek CC cream is een best dikke CC Cream en hij is best een beetje donker. Wanneer je hem aanbrengt op je huid moet je dan ook goed blijven “deppen” met je beautyblender om hem goed te vervagen en de kleur niet viezig te krijgen qua kleur. Ik vind hem namelijk echt best wel donker voor de naam die hij heeft gekregen (Fair). Jammer.
En daarbij: hij is ook niet heel goed dekkend bij het eindresultaat zoals je net kon zien. En ook hieronder kunt zien! Gelukkig valt het iets minder op wanneer je full face make-up op hebt.

Sleek CC3

Eindoordeel

Ik ben helemaal geen fan van dit product. Op de foto’s lijkt het heel mooi, maar in het echt zie je wel wat je op de foto’s ziet wanneer ik net heb afgepoederd.

Ik zou hem daarom niet meer kopen. Iets meer dekking mag best en de kleur vind ik net wat te grauw! Hij is het gewoon net niet.

Raad ik hem aan voor iemand anders?
Ja en nee.
Nee, omdat ik de kleur niet geschikt vind voor de meiden met een hele lichte huidkleur zoals ik dus onder andere, hij is het dan net niet. En omdat ik de dekking niet goed genoeg vind voor mijn persoonlijke mening.
Ja, omdat hij ontzettend geschikt is als je heel weinig dekking wilt en alleen roodhuiden uit je gezicht zou willen halen, want voor het grootste gedeelte kan hij dat dan weer wel, dat kan je zien.

Het is puur afwegen wat jouw wensen en eisen zijn aan een CC Cream. En daarmee is het dus ook aan jou om een eigen mening te vormen over de Sleek CC Cream. Dit zijn puur mijn bevindingen met dit product en ik zou hem niet meer kopen.

Ik ben benieuwd wat jij van dit product vind en of jij hem zou kopen; laat je je reactie achter?

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief