Ik heb een nieuwe liefde. Nooit had ik het gedacht, maar ik denk dat ‘ie kan tippen aan de Beautyblender: Real Techniques Miracle Compexion Sponge. Hij is net wat groter wanneer je hem vochtig maakt, hij is nog net wat zachter. Ik ga het je allemaal vertellen aan je. Vandaag dus een uitgebreide review.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik kocht de Real Techniques Miracle Complexion Sponge in een dubbel pak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De verpakking is doorzichtig met een zwarte rand. Ik vind de verpakking echt heel tof eigenlijk. Maar daar gaat het uiteindelijk helemaal niet om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De spons is van de zusjes Sam & Nicole van Pixiwoo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de achterkant staat de spons afgebeeld, met daarop hoe je de spons gebruiken moet.
Ik vind dit overigens maar richtlijnen. Donderdag 3 september kon je zien hoe ik hem gebruik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de grote verpakking zitten de sponsen bij elkaar op een plastic “houder” om ze op de juiste manier in de verpakking te houden.
Je ziet al een beetje de vorm van de sponsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het zijn 2 hele bijzondere vormen. Een beetje een ovale spons met afgekapte zijde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hier zie je die “afgekapte” zijde. Deze zou perfect moeten zijn voor grote oppervlakten etc., maar ik gebruik die kant dus niet. Waarom? Ik vind hem niet fijn.
De ovale, ronde kant gebruik ik om de foundation over mijn gezicht te smeren en het goed in te blenden. En de punt die gebruik ik voor onder mijn ogen om daar de concealer o.a. mooi te blenden, maar ook om daar de foundation alvast mooi aan te brengen. Dat werkt voor mij echt het allerfijnste.

Deze Real Techniques Miracle Complexion Sponge is echt een hele fijne spons.
Ik maak hem ongeveer om de dag, om de 2 dagen even nat of echt goed schoon met zeep. En omdat hij dan dus heel groot is, maar ook heel fluffy voelt hij zo ontzettend fijn. Hij is dus echt dubbel zo groot als hij een beetje vochtig is. Dus eerst even goed natmaken onder de kraan: goed erin knijpen zodat hij alles opzuigt en daarna knijp je het water er voor zeker 90% weer uit in een handdoek. Dan is hij echt perfect en werkt ie heel erg fijn. Hij maakt je foundation zo super mooi.
Ik denk echt dat ik deze fijner vind dan de Beautyblender voor mijzelf. Voor klanten (ja ik ben visagist, ook al heb ik nog niet echt klanten gehad; 1 maar als echte betaalde opdracht) daar zou ik dus wel de Beautyblender voor gebruiken: iets kleiner en dus preciezer werken. Fijn! Echt 2 toppers. Maar voor mijzelf gebruik ik dus het liefst die van Real Techniques.

Ken jij deze spons? Deel dan je mening in de reacties.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief