Vandaag mijn allereerste Q&A met Blogging MiKa. Ik heb jullie op Instagram gevraagd wat jullie van mij willen weten. Ik heb de vragen verzameld en ik ga ze nu voor jullie beantwoorden.
Dus heb jij een vraag gesteld op Instagram, of wil je gewoon meer weten van mij, over mij… Lees lekker mee.

Ik heb vooral van 1 persoon erg leuke vragen gekregen, en er zit ook een hele aparte bij, maar dat zie je vanzelf wel.
IK ga ze met je doornemen en ik neem je mee in mijn lijstje met vragen en zal ze beantwoorden.

Martje Kloosterboer vroeg mij:
❤ waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben begonnen al meerdere keren met bloggen eigenlijk. Waarom? Ik zag hele leuke blogs voorbij komen en dat wilde ik ook doen. Ik ben afgekeurd, ik kan geen plekje krijgen in de maatschappij en dit was een leuke tijdsbesteding. Zo heb ik toch wat te doen en met oog op de toekomst kon ik misschien ook mensen gaan inspireren en helpen door fototutorials etc. En daarbij is het ontzettend leuk om te doen.
❤waarom begin je geen youtube kanaal?
Ik ben eerlijk; mezelf filmen en mijzelf op de foto zetten vind ik helemaal geen probleem, ik heb ook sinds kort mijn eerste Get Ready With Me online gezet en dat vond ik zo onwijs leuk. Maar verder dan dat zie ik voorlopig gewoon nog even niet zitten. En editten vergt ontzettend veel tijd en is echt niet zo heel erg makkelijk als het lijkt. Daar moet ik nog veel mee oefenen.

Renske Jane vroeg mij:
❤ Hoe bevalt de opleiding tot nagelstyliste?
Ontzettend goed. Ik heb even een tijdje niet zo heel veel eraan gedaan, maar mijn gemiddelde is echt heel goed (rond een 7.2 gemiddeld). Ik vind het zo ontzettend leuk om te leren en naast visagie vind ik dit echt super leuk. Altijd al trouwens; uiterlijke verzorging heeft altijd al mijn voorkeur.

@juultje08 vroeg mij:
❤ Wat is je favoriete eten?
Sowieso Italiaans eten (Spaghetti, Lasagna, Pasta), maar ook Sushi (voor een tijdje terug voor het eerst gegeten in een Sushirestaurant)… nom. Maar lekkere hollandse stamppot gaat er ook wel in hoor. Of Chinees Indisch gerechten (denk aan Wokgerechten) vind ik ook heel lekker. Maar Zalm, Garnaal/ Gamba, Witvis… ook lekker. Ik ben eigenlijk gewoon heel makkelijk. Zolang het maar niet super heet is vind ik het al snel goed.

Astrid Zijlstra vroeg mij:
❤ Ga je ook tutorials maken?
Ja! Volmondig Ja! Ik heb zelfs weer een fototutorial gemaakt (als in, de foto’s zijn gemaakt) en ik wil binnenkort (zeer kort) een video opnemen waarin ik een hele ooglook film. Ga ik daarbij praten? Misschien!

@igbuwe vroeg mij:
❤ waarom ben je zo lelijk?
En dat vind ik echt een hele moeilijke vraag, maar ik denk dat ik antwoord heb. Kijk.. het zit zo. Er is zo’n gezegde soort van: “Van lelijke ouders krijg je knappe kinderen!” Ken je die? Wel toch? En anders nu wel. En zelf ben ik van mening dat mijn moeder een mooie vrouw is. Ze heeft net als ik blonde haren en als ze het lang had (zoals toen zij zelf jonger was) dan had ze ook krullen. Ook zij heeft van die mooie diepbruine ogen. Familieding (die ogen), want Opa had het ook. En mijn overleden vader was ook echt een knappe man. Beide slanke mensen en worden snel bruin. Dus ik denk, omdat zij zo knap zijn (is mijn mening dan he), dat ik dus wat minder goed gelukt ben. Want ja, je hebt de uitdrukking gehoord.
Hele theorie maar ja dan heb je ook wat.
❤hoe kom je aan zo groot voorhoofd?
Had mijn overleden vader ook. Die heb ik dus van hem. Hey! En de bruine ogen van mijn moeder. We komen er wel he samen.

@horstinkistan heeft de prijs gewonnen voor meeste vragen stellen. Hier komen de vragen inclusief antwoorden;
❤hoe vind je het bloggen tot nu toe? Wat vind je leuk en wat is minder leuk?
Echt helemaal geweldig vind ik het om hier mijn inspiratie hier kwijt te kunnen en mijn ervaringen te delen en de kennis die ik heb. De dingen die ik vooral heel leuk vind? Dat ik sinds kort leuke mailtjes krijg van bedrijven die graag willen samenwerken. YAY! Minder leuk? De “haat” (of moet ik zeggen jaloezie?) reacties die ik krijg. En je krijgt vaak Nee als antwoord wanneer ik een mailtje stuur voor een samenwerking. Maar ik blijf volhouden en ze komen vanzelf ooit naar mij toe.
❤Ga je nog weer eens wat looks of stijlen doen zoals je in het begin deed, of doe je liever reviews?
Dit wil ik inderdaad meer gaan doen. Make-up is zo ontzettend leuk en ik wil dit meer met jullie delen, maar dan mogen jullie vertellen wat je zou willen zien! Maar ik moet wel zeggen dat reviews maken ook wel heel leuk is. Een perfecte mix van beide is waar ik uiteindelijk naar toe wil.
❤Wil je ooit nog meer dan alleen over beauty bloggen, of vind je lifestyle en fashion niet zo interessant als beauty? Ik heb namelijk het idee dat je er best wat over te zeggen hebt.
De hoofdbasis, zeg maar het hoofdonderwerp wil ik het allerliefst bij beauty houden, maar en beetje lifestyle en fashion wil ik er ook inhouden voor de afwisseling. Uiteindelijk is het ook een soort beauty.
❤Zou je eens een dag uit je leven willen ploggen/vloggen?
Tja, daar twijfel ik over, want mijn leven is niet zoals Mascha, Cynthia, Serena/Tara/Larissa, Sarah of wie dan ook. Als jullie het leuk vinden dat ik foto’s maak oke, maar echt vloggen vind ik niet echt iets voor mij.
❤Als je mocht kiezen, zou je dan prinses willen worden (inclusief beveiliging, nooit zomaar over straat kunnen, er altijd top uitzien enz) en dan de baas over een land zijn, of heb je liever je leven zoals het nu is?
Oh wat een leuke vraag, maar wel moeilijk. Want er elke dag perfect uitzien, mijn eigen Prins op het witte paard (hihi) lijkt mij wel wat hoor, maar niet normaal straat overkunnen vind ik een vreselijk benauwend idee. Dus mijn antwoord: Ik blijf lekker wie ik ben en hoe ik leef.
❤Wat is je favoriete social medium?
Moeilijk. Ik vind zowel Twitter als Instagram eigenlijk even leuk.
❤Wat is je droomberoep, en waarom?
Visagist/ Nagelstylist van de sterren. Gewoon om te kunnen laten zien wat ik kan en mensen nog zoveel mooier te maken dan ze vaak al zijn. Denk dan niet internationaal, maar gewoon Nederlandse celebs. Ik heb namelijk praktijkdagen gehad en ik kreeg les van Jennifer Urban; Zij is vaste visagist op dinsdag en donderdag bij het NOS journaal en dat is toch wel echt geweldig lijkt mij zo. En dan bij de TV. Of Fotoshoots doen met modellen. Hoeft niet eens professioneel, want ik heb wel eens dat ik een webshop voorbij zie komen op Facebook met zo’n “like & winactie” en dan zien die modellen er zo sletterig uit, dat komt dan door de make-up snap je. Bah bah. Lijkt mij leuk om die modellen er gewoon mooi uit te laten zien en samen te werken met fotografen.
❤wat is je favoriete muzik? Denk aan: genre, artiest, liedje enz.
Genre: Pop, Dance, Klassiek met een popsausje.
Artiest: Oei dat zijn er heel veel. Jan Smit, Nick en Simon, Armin van Buuren, Major Lazer (Lean On- wauw), Il Divo, Il Volo, Lea Salonga. Ik heb geen bepaalde muzieksmaak.

Uitgebreid ja. Van de meest grote smartlap tot Il Divo, dat is een behoorlijk verschil. I know.
❤de beste film die je ooit gezien hebt is…?
Geen flauw idee. Oei. Nee ik heb even geen idee. Maar wat ik wel weet is dat ik heel erg onder de indruk was van The Notebook toen ik hem keek. Is alweer een paar jaartjes geleden, maar toentertijd vond ik hem echt zo mooi.
❤Lees je veel, of vind je daar niks aan? Waarom wel/niet? Wat is je favo boek?
Ik ben niet echt een lezer. Telkens begin ik in een boek en dan kap ik er weer mee. Wat ik wel een goed boek vind is Mannenpakken Vrouwenhakken waar ik destijds ook een review over heb geschreven op mijn blog. Toch ben ik stiekem trouwens heel erg benieuwd naar de Nederlandse boeken van 50 Shades of Grey. Maar ik heb ook gezien dat de film uit is, die ik dan dus nog liever zou kopen. Nee, ik ben geen lezer. Wel beautyboeken. I Love Beautyboeken die in het Nederlands zijn geschreven. Willen jullie daar een review van? Ik heb 4 beautyboeken.
❤Welke levensles zou je aan mensen willen meegeven?
Oei een levensles ook echt. Pittig vraagje. Maar ik ga het proberen zo goed mogelijk te beantwoorden voor je.
Wat ik vooral heel belangrijk vind in het leven is dat je probeert, ook al is het nog zo donker in je leven, ook probeert te genieten van je leven. Ik heb soms heel wat dagen dat ik niet echt lekker in mijn vel zit en baal van alles en iedereen. En wanneer ik dan ook maar een beetje blij wordt van iets, dan grijp ik dit ook echt aan.
Eigenlijk is het “Carpe Diem” (Pluk de dag).
Ook heb ik heel veel aan het lezen van Mascha’s boek (Beautygloss). Daar ben ik op de een of andere manier echt wel positiever van geworden. Ik heb er ook een review over geschreven, maar dat was toen ik nog niet op eigen domein aan het bloggen er er zijn met het overzetten foto’s verloren gegaan. Maar ik kan echt oprecht zeggen dat ik dat boek graag heb gelezen. Ik moet het eigenlijk nog weer eens gaan lezen. Echt een aanrader.
Een echte levensles verder; Ga voor alles wat je wilt bereiken. Op school hebben ze mij heel vaak gezegd wat ik volgens hun moest doen, maar ik deed het soms niet (toen ik zeg maar in 2009 van school af ging) en dat heeft ertoe gebracht dat ik een paar jaar thuis heb gezeten zonder doel, maar ik heb in de tussentijd wel – tot de dag van vandaag- daar nog nooit spijt van, omdat ik zelf heb kunnen ontdekken wat ik wilde doen.
Ik ga hier verder niet op in, anders wordt het wel een erg lange blogpost, maar echt: Doe wat jij wilt! Doe wat jou gelukkig maakt. Echt waar, voel geen druk van anderen. Jij moet dit leven leven en niet hen om jou heen.

Julia Rijke vroeg mij:
❤Speel je een muziek instrument?
Nee. Ik heb toen ik jong was wel ooit gezegd: “Ik wil ooit viool gaan spelen!” – What was i thinking. Pff. En op school bij muziekles vond ik muziek heel leuk, maar ik zing liever (oei ik weet trouwens niet of dat überhaupt wel klinkt), maar verder nee.. ik speel geen muziekinstrument.
❤Wat vindt je een beautyproduct waar je niet echt wat aan hebt?
Een beautyproduct waar je niks aan hebt? Dagcrème. hahaha omg daar gaan we hoor. Ik gebruik het zelf echt liever niet. Mijn huid wordt er vettig en glibberig van en mijn make-up wordt er zeg maar niet mooier op. En ja ik weet het.. “het is goed voor je huid en beschermt tegen invloeden van buitenaf, etc. etc. etc. Sorry not sorry, maar ik sla het over. Qua gezichtsverzorging moet je niet bij mij zijn. Niet persoonlijk. Als ik iemands make-up doe dan doe ik het wel. Ik ga niet mijn slechte gewoonte projecteren op mijn model, dat kan ik niet. Gek he.
❤Wat is je favoriete winkel?
Ik shop het allerliefst online bij Wehkamp bijvoorbeeld. of H&M. Beide erg leuk.
❤Wat voor haar had je toen je klein was?
Niet heel charmant hoor, maar hier kom ik dan!
Q&A
hahahaha omg. Maar hey jullie vroegen ernaar.

Wat is dit ontzettend leuk om te doen. En bijna 2000 woorden verder wil ik zeggen:
Bedankt voor het insturen van de vragen. En hopelijk vinden jullie dit heel erg leuk.
De “Q&A met Blogging MiKa #1” Misschien kunnen we dit dan vaker doen.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief