Namen verzinnen voor mijn look vind ik altijd moeilijk, meestal doe ik dit ook niet, maar nu heb ik een uitzondering; het is namelijk een paarse look met een beetje blauw erin verwerkt. Daarom dacht ik als eerste aan het liedje:

Ik denk dat veel mensen dat wel hebben bij het lezen of horen van het woord paars/purple. Ik wel dus in ieder geval en daarom kwam ik ook op de naam voor deze look:

Purple Rain with a touch of blue

Ik hoop dat jullie het een geslaagde look vinden en ik zal dan ook proberen zo goed mogelijk uit te leggen wat ik heb gedaan en welke producten ik daarvoor heb gebruikt. Wellicht kunnen jullie het dan een keer zelf proberen met mijn tips.

De look full face ziet eruit als een simpele paarse smokey eye, maar dat is het niet. Ik heb heel veel zitten spelen met de kleuren blauw en paars en door het blenden en over elkaar heen aanbrengen kwam ik tot dit uiteindelijke resultaat. Wellicht zou iemand het niet zomaar overdag dragen, maar liever in het weekend. Dit heb ik niet en ik vind het leuk als ik heel veel tijd heb en alleen ben om dit te gaan zitten doen. Experimenteren met kleur. En je zult zien dat je dan tot een heel ander eindresultaat komt dan eigenlijk de bedoeling was. Dat had ik namelijk ook, maar het is wel een gave look geworden al zeg ik het zelf.

Purple Rain with a touch of blue

Deze look is geïnspireerd op mijn oproep op Instagram en de comment die ik daarop kreeg:

” Met hele felle kleuren. Ik weet nooit zo goed hoe ik dat moet doen.”

Waarop ik vroeg wat voor kleuren ze bedoelde. Daarop kreeg ik:

“Blauw, paars, echt wel de opvallende kleuren”

En het zijn misschien geen felle kleuren geworden, maar het is wel paars en zelfs blauw erin verwerkt. Dus ik hoop dat ik Isa heb geholpen hiermee, maar ook jou – jij die dit nu gewoon leest, omdat ik weer iets online plaats en nieuwsgierig is naar de Purple Rain with a touch of blue look.

Purple Rain with a touch of blue

Dit is hem geworden.

Allereerst is dit wat ik ervoor heb gebruikt:

 • Morphe 25B
 • DIOR 5 Coloureurs palette 970 Stylish Move
 • Sleek Celestial 445 palette
 • Catrice made to stay highlighter pen 010 Eye like
 • Catrice liquid eyeliner waterproof 010 Don’t leave me
 • L’Oréal False lash architect 4D waterproof mascara zwart
 • Etos oogschaduwbasisDe basis kwasten die je sowieso nodig hebt i.v.m precies werk en wat grover werk.
 • platte oogschaduwkwast voor onder mijn wenkbrauw en binnenste ooghoek
 • platte oogschaduwkwast voor bewegend ooglid
 • dun arcadeboogkwastje voor het precieze werk
 • arcadeboogkwast die wat fluffy is voor de overgangskleur o.a. en de paarse kleur
 • blending brush
 • dun plat kwastje voor onder het oog

Wat heb ik precies gedaan?

 • Morphe 25B
  Kleur 1 onder de wenkbrauw
  Kleur 4 als overgangskleur in de arcadeboog
 • DIOR 5 Coloureurs palette 970 Stylish Move
  De kleur links onderin (donker paars) in de arcadeboog over kleur 4 van Morphy
 • Sleek Celestial 445 palette
  Onderste rij 2e kleur (Saturn’s Ring) in de arcadeboogplooi – niet te ver naar boven aangebracht
 • DIOR 5 Coloureurs palette 970 Stylish Move
  De kleur rechts onderin heb ik gebruikt om de arcadeboog en de overgang van de donker paars en de overgangskleur van Morphe te blenden.
  De kleur rechts bovenin als basiskleur op het bewegende ooglid
 • Sleek Celestial 445 palette
  Bovenste rij 1e kleur (Solar) Op het bewegend ooglid
  Onderste rij 2e kleur (Saturn’s Ring) nog even extra aangebracht zodat het mooi blend met het ooglid.
  Bovenste rij 5e kleur (Earth Shine) in de buitenste ooghoek
 • Onderste rij 2e kleur (Saturn’s Ring) onder het oog
  Bovenste rij 5e kleur (Earth Shine) in de buitenste ooghoek en aan de buitenkant onder mijn oog over Saturn’s Ring heen.
  Bovenste rij 1e kleur (Solar) bracht ik nog een klein beetje extra aan in de arcadeboog – wel dicht bij het bewegend ooglid gebleven.
 • Catrice made to stay highlighter pen op de waterlijn
 • Catrice liquid eyeliner als dun lijntje op mijn bewegend ooglid voor een complete look
 • L’Oréal false lash architect 4D waterproof mascara aangebracht

En dan ben je Klaar!
Je Purple Rain with a touch of blue look zit erop.
En toch wel een tijdje verder ben je nu he. Het valt ook niet mee hoor in het begin en het is gewoon experimenteren en durven te doen.
Het is namelijk een kwestie van opbouwen (kleur aanbrengen) en weer blenden, maar ook telkens kijken wat je mist of juist teveel vind. Kijken, blenden, aanbrengen, blenden, kijken, aanbrengen, blenden, etc.
Houd in gedachten wat je wilt bereiken en niets overhaast doen; dat vind ik toch wel het speerpunt in make-up aanbrengen.

En hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd om toch eens felle kleuren en donkere kleuren te dragen en ook te combineren, want dat is nu juist zo leuk aan make-up; bijna alles kan gecombineerd worden als je het maar goed doet en durft.
Heb je toch nog een vraag over deze Purple Rain with a touch of blue look? Of wil je gewoon laten weten wat je ervan vind? Laat een reactie achter.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief