Wil jij meer Planning en orde in je hoofd? ❤ Dit helpt je misschien!
Ik heb namelijk gemerkt bij heel veel college bloggers en vloggers dat ze steeds meer bezig zijn met plannen, organiseren, etc. De een doet dit met een agenda op de telefoon, de ander op papier. Sommige met een planner, een ander met to- do lijstjes en tig notitieboekjes. Het blijft een grote vraag in ons hoofd: “Hoe zorg ik er nu voor dat ik productiever ben, dat er meer online komt op mijn blog en dat ik daar niet eens heel moeilijk over hoef te doen omdat je het bijna vanzelf doet.
Ik heb iets ontdekt en dat wil ik graag met je delen.

Gisteren heb ik jullie al mijn planner laten zien. En die planner heeft letterlijk voor mij de doorslag gegeven om meer te bloggen, gestructureerd te bloggen ook en te zorgen dat de moed mij niet in de schoenen zakt.

Mascha PlannerEen vaste planning!

Als blogger voelde ik mij heel vaak slecht. Ik plaatste bijna niks online of soms wel een week achter elkaar. Het wisselde zo vaak, dat ik de moed een beetje liet zakken. En dat moet je eigenlijk niet doen, maar ik voelde de inspiratie niet meer en ik wist niet hoe ik het voor elkaar moest krijgen om zoveel mogelijk te posten en regelmatig in een vaste planning te krijgen. Tot ik hoorde van de planner die je gisteren zag en ik opeens een soort knop omzette en dacht: “Dit kan anders”.

Inspiratie – Geduld – Opletten

Ik ben gaan zitten met mijn telefoon en tikte dingen in als “Blogpost inspiratie” of “Hoe vind ik inspiratie voor een blogpost/artikel?” Al dat soort dingen.
Ik schreef ze op in een notitieboekje. Alles wat ik leuk vond schreef ik op. Het werd een behoorlijke lange lijst en ik besloot om mijn planner erbij te pakken en het maandoverzicht en eens te gaan bedenken wanneer ik iets online wilde zetten. Soms haalde ik dan dingen weg uit de lijst of maakte er iets anders van en zo had ik binnen een mum van tijd 2,5 maand vol gepland met allemaal leuke dingen.

Mascha PlannerDit ben ik vervolgens gaan doorvoeren naar de weekplanning en ik ben gewoon begonnen met schrijven van artikelen. En dan kwam ik erachter dat ik sommige dingen toch niet wilde doen, soms redde ik het niet met iets of wat dan ook en dan wijzigde ik dat.

Wijzigingen voer ik overigens niet door naar de maandplanning die ik maakte, want als ik nu deze maanden voorbij ben, dan ga ik kijken wat ik er nu wel van heb gedaan en wat ik niet heb gedaan. En aan het eind van de rit weet ik dan precies of het te ambitieus was of dat ik misschien heel veel wel heb gedaan.
Je moet dus geduld hebben. Raak niet gelijk in de stress als je iets doorkras, omdat je het toch niet leuk vind of omdat je het niet gaat redden qua tijd. Dat is echt niet erg.
En let ook goed op jezelf. Echt! Zorg dat je niet alleen doorkrast wat je niet wilt gaan doen, maar zorg dat je even rustig bedenkt: Wat vind ik dan wel leuk om op die dag te doen. En kijk ook even naar de rest van de week, en kijk wat er leuk in het geheel bij past. Als jij bijvoorbeeld de hele week over beauty blogt, blijf daar dan bij! Wil je over lifestyle of fashion bloggen? Probeer dat dan in de week erna. Kijk even of je de inspiratie kunt vinden. Je kunt ook zeggen: Ik blog op x (ma, di, wo, do, vr, za of zo) over fashion en de rest van de week over lifestyle of beauty. Dit moet je zelf even aanvoelen.

Mascha PlannerIk houd heel erg van de afwisseling. Daarom heb ik mijn blog ook Blogging MiKa – Beauty & more genoemd. Want beauty is hetgeen ik het allerleukste vind, maar ik wil ook meer doen met fashion en zo nu en dan eens over wat lifestyle dingen (zoals dit) schrijven. Kijk dus ook wat bij jou past en deel op deze manier ook jouw planning in. Of dat nu op je telefoon is, in je agenda of in een planner zoals ik, dat maakt niet uit.

Mascha PlannerDe aanhouder wint!

Het zal best in het begin heel lastig zijn. Ik doe ook echt heel erg mijn best om nu niet jou te laten denken dat ik het nu helemaal perfect weet, maar jullie weten wel van mij dat ik een erg wispelturige blogger ben en dat er nooit een vaste planning was. En daarom dacht ik dat misschien meer mensen dit hebben die bloggen en daarom ook dit artikel.

Mascha PlannerPlanning en orde in je hoofd? ❤ Dit helpt je misschien
  • Proberen meer vertrouwen te hebben in jezelf
  • Vertrouwen hebben in het feit dat jouw blog ook ooit een keer groter zal worden, mede door de kei harde inzet die je nu levert
  • Rustig blijven nadenken
  • Niet gaan stressen
  • Afstand nemen wanneer dit nodig is. een keer een artikel overslaan is helemaal niet zo erg als jij nu denkt.
  • Probeer samenwerkingen aan te gaan. hierin heb ik meestal pech en wat wel gesponsord is of in samenwerking wordt vermeld – vrij weinig dus. En ook daarin: als een bedrijf niet wil samenwerken met jou of je nooit maar eens een berichtje terugkrijgt met een heel enthousiasme, maakt dat niet uit. Het geeft jou zelfs meer drive en doorzettingsvermogen om toch door te gaan en ze even van katoen te geven daar.
  • Kijk even naar eventueel advertenties via AdSence of affiliatie programma’s. Je weet nooit of je daar nog iets uit kunt halen.
  • Schrijf gastblogs of neem een gastblogger (wat ik ook deed).
  • Ga out of the comfort zone.

Dat zijn gewoon hele basic tips die veel bloggers geven, maar waar ik toch best wel wat aan heb. En het is jouw blog en jij moet het leuk vinden. Als jij het niet echt leuk vind en het doet om het doen, dan stop er maar mee. Die tijd had ik ook even en ik merkte dat ik bloggen helemaal even niet meer zo leuk vond… wat het wel moet zijn.

Hopelijk heb ik jou hiermee toch een beetje geholpen.
Als je nog vragen hebt dan mag je ze stellen en wie weet heb je zelf nog tips wat betreft bloggen, planning en orde in je hoofd?

Succes!

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief