Vandaag wil ik jullie weer eens een review geven. Niet zomaar een review, maar een review over een lijn die speciaal voor de gemengde huid is. Jammer genoeg is er niet altijd iets te vinden over huidverzorging voor de gemengde huid. En dan heb ik het met name over het effect wat het heeft op de huid. Ik ben zelf nogal sceptisch over het de gehele dag mat houden van je gezicht, vooral het gebied T-Zone (voorhoofd, neus en kin) en de make-up langer houdbaar houden door het gebruik van huidverzorging. Reiniging heb ik altijd fijn gevonden, maar heb dit jarenlang stug vol gehouden met Nivea reinigingsdoekjes. Pakjes vliegen bij mij erdoor of het niets is. Maar toen ik het persbericht zag van de Paula’s Choice CLEAR Daily lijn dacht ik “Ik wil dit wel eens proberen, gewoon omdat het merk op zich goed bekend lijkt te zijn en ik wil dit gewoon hebben!”, dus ik stuurde een mailtje naar Myrna (Cosmetitext PR bureau) en binnen een mum van tijd had ik het binnen. En ik ga jullie er na ongeveer 2 weken gebruiken van deze producten er nu mijn mening over geven. En die steek ik niet onder stoelen of banken. Eerlijk, dat is wat ik ben.

Het gaat dus over de

Paula’s Choice CLEAR Daily lijn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In deze set, die ik kreeg zitten de volgende producten:
Paula’s Choice CLEAR Pore Normalizing Cleanser
Paula’s Choice Resist Daily Pore Refining Treatment 2%BHA
Paula’s Choise Clear Daily Skin-Clearing Treatment
Paula’s Choise Clear Ultra Light Daily Mattifying fluid SPF30

4 stappen tot een perfect gereinigde huid voor de gemengde huid.
Ik heb een T-Zone die een ramp is. Als ik ‘s morgens mijn make-up aanbreng, is het ‘s avonds rond 19:00 uur een glimmende boel. En dat zegt dus wel wat. Vooral mijn voorhoofd en neus glimmen behoorlijk.

Daarom wil ik je graag meenemen in de stappen. Van reiniging tot verzorging.

Stap 1 is altijd reinigen met een cleanser:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarvoor heeft Paula’s Choice de CLEAR Pore Normalizing Cleanser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deze beweert het volgende te doen:
❤ Hard tegen puistjes, zacht voor je huid
❤ Verfrissende gel
❤ Bevat anti-bacteriële stoffen
❤ Geheel vrij van uitdrogende en irriterende ingrediënten die puistjes verergeren
❤ 100% vrij van parfum en kleurstoffen
❤ 100% aandacht voor milieu en welzijn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarbij horen deze bovenstaande ingrediënten. Hier heb ik geen verstand van zoals jullie weten, maar wil jij het wél uitzoeken dan heb je toch alle ingrediënten op een rij.

Wat vind ik van de cleanser?

Ik vind de cleanser heel fijn werken. De substantie schuimt niet teveel, geeft een goed gereinigd gevoel, voelt niet vervelend en ik gebruik hem graag.

De stap die hierna komt is:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paula’s Choice Resist Daily Pore Refining Treatment 2%BHA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wat dit product beweer te doen:
❤Reinigt de poriën en maakt ze kleiner
❤Herstelt tekenen van het ouder worden
❤Maakt het huidoppervlak glad
❤100% vrij van geur- en kleurstoffen

Dit zie ik zelf, als ik heel eerlijk ben, niet echt. Wél lijken mijn poriën wat kleiner. Of dit door het goed reinigen komt, of door de Pore Refining Treatment 2%BHA, dat zal de vraag zijn. Maar het product lijkt mijn huid nog wat extra te reinigen.
Mijn huid voelt wel erg “stroef” en ik heb na het gebruiken van dit product wel echt de behoefte een crème aan te brengen. Dat vind ik geen goed teken. Maar gelukkig hebben we nog 2 crèmepjes.

Allereerst voor degene die er behoefte aan hebben: de ingrediënten:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan nu:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paula’s Choise Clear Daily Skin-Clearing Treatment

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dit product beloofd:
❤Maakt de huidskleur lichter
❤Vermindert puistjes
❤Vervaagt bruine vlekjes
❤Maakt rimpels minder zichtbaar

En inderdaad: door het gebruik van de vorige producten heb ik wel degelijk bijna geen last van onzuiverheden en puistjes. Het is natuurlijk een combinatie van alle producten die hiervoor zorgen, maar ook inderdaad dit product voelt heel goed. De Pore Refining Treatment 2%BHA is tot nu toe het product die het meest heftig is voor de huid, het 2e product is echt een hard product voor de huid. Daarom is deze Skin-Clearing Treatment wel fijn om daarna te gebruiken.
Voelt heel zacht aan. Je huid pept er als het ware van op na al het heftige reinigen en porie verminderde effect van de producten.
Dit is ‘s avonds mijn laatste product.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En dit zijn de ingrediënten die daarbij horen.

Wanneer ik ‘s morgens deze 3 producten heb gebruikt, komt er een laatste product:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paula’s Choise Clear Ultra Light Daily Mattifying fluid SPF30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wat dit product is? Als het ware niet meer dan een super hydraterende, moisturizing matterende dagcreme met SPF30. Je huid kan gevoelig reageren op het vorige product, daarom is deze stap essentieel om te gebruiken; een goede beschermer.
Dit product beloofd:
❤Echt gewichtloze zonbescherming voor de vette huid die snel last heeft van puistjes
❤Voorkomt rimpels en houdt overvloedige talgproductie onder controle
❤Waterlichte textuur met lang houdende, matte finish
❤100% vrij van geur- en kleurstoffen

En nu zal ik gelijk met de deur in huis vallen: je huid word inderdaad mat. Je ziet hem langzaam mat worden.
Maar… door de Skin-Clearing Treatment veranderd dit na een minuut of 10 weer in een glimmend geheel. Dit vind ik jammer, maar mijn huid is niet bizar veel glimmend dan normaal door beide producten samen te gebruiken. Je kan zien dat de Skin-Clearing Treatment je huid erg goed verzorgd en wat doet voor je huid, dit voel je ook, maar de Ultra Light Daily Mattifying fluid zorgt ervoor dat dit gecompenseerd word. Dit houd het een beetje in toom.
Hij is heel mooi dun en werkt zeer fijn.

Nog even de ingrediënten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan wil ik zeggen;

Over het algemeen ben ik dus heel erg tevreden over de lijn, hij doet het goed en ik gebruik het elke dag trouw.
Alleen in het begin, in de eerste week heb ik het een keer een paar dagen niet gebruikt. Mijn wangen werden erg rood en zeer gevoelig. Vooral op mijn linker wang voelde het niet fijn, maar toen ik even ermee gestopt was, voelde het daarna veel beter toen ik het daarna weer had gebruikt.

En nu vind ik het gewoon een erg fijne lijn met huidreiniging- en verzorging.
1 heel groot nadeel: ik vind de geur vies. Nu ben ik er wel enig sinds aan gewend geraakt, maar ik vind hem niet lekker ruiken. Vooral de dagcrème. Maar als dat het enigste is, dan teken ik ervoor.

Nog even praktische informatie;
De prijs:
Paula’s Choice CLEAR Pore Normalizing Cleanser €15.22 177ml
Paula’s Choice Resist Daily Pore Refining Treatment 2%BHA €30.90 88ml
Paula’s Choise Clear Daily Skin-Clearing Treatment €35.90 30ml
Paula’s Choise Clear Ultra Light Daily Mattifying fluid SPF30 €32.90 60ml

Te koop: Paula’s Choice webshop

Voor nu was dit het. Natuurlijk ben ik benieuwd wat jullie vinden van de producten n.a.v mijn review. En ben ik benieuwd of jij zelf voor deze producten zou kiezen, misschien heb je ze zelf en wil je delen wat je ervan vind? Kortom; deel je gedachten in de reacties hieronder.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief