Toen ik een aantal jaren jonger was, was mijn Party outfit een zwarte broek of een jeans met een shirtje of als ik echt gek deed een blouse. Tegenwoordig denk ik daar heel anders over en hoort er voor mij een jurkje bij een feestje. En ik wil jullie laten zien dat je met een maatje meer er ook heel leuk uit kunt zien, in een jurk. Dus een echte party outfit en geen jeans.

Afgelopen zaterdag werd er iemand 50! Een sarah dus. Ik ken haar, eigenlijk pas echt goed, sinds ik haar elke vrijdag zie bij het Huis van Dodewaard. Ze ziet mij ook echt als iemand die ze vertrouwd, haar vriendin. En daarom werd ik uitgenodigd bij haar feestje. Samen met nog heel veel anderen van het Huis van de buurt, en uiteraard familieleden.
Vrijdagavond bestelde ik last minute 2 jurkjes; een goedkope blauwe en degene die het uiteindelijk is geworden.

Hoe zagen mijn outfits er dan altijd uit?

Eigenlijk heel veilig, heel saai en meestal zwarte broek.
En om je daar nu een beetje een beeld van te geven heb ik even wat foto’s uit mijn Google Photo’s gepakt om je te laten zien wat normaal feestelijke outfits zijn.

Dit was mijn kerst outfit 2015 was dit glitter shirt met een zwarte broek.

En diezelfde broek had ik ook aan bij Cynthia op het I Love Beauty Event 

En op een bruiloftsfeest van onze overburen had ik, heel verrassend een zwarte broek aan met dit rode, kanten shirt.

Toen ik naar Koningsnacht ging, alleen, bij ons in het dorp, had ik de kleding aan die ik al de hele dag aan had; jeans met shirt en enkellaarsjes (nu ik ze zo zie wil ik dit soort weer terug, alleen om die kleur al. Maar dat is even off-topic. Ik had dus geen moeite gedaan behalve ff een make-up touch up (poedertje, lipgloss).

En Kerst 2015 had ik wel een jurkje aan. Mijn zwarte kanten jurkje met zwarte legging en toen had ik ook zwarte laarsjes. Het zal je dan ook niet verbazen als ik zeg dat ik dit afgelopen zaterdag ook bijna had aangetrokken, maar ik had geen crematie of begrafenis en wilde iets wat toch wat sexyer en vrolijker was.

Naar een concert! Zwarte broek (pff) en rood shirt. Maar waarom doe je dan geen jurkje aan? Ik moest even lopen en dan vind ik een jurkje weer to much, dan moet je zo opletten hoe het zit en bij een broek en shirt zit het toch wel goed. Andere kleur broek? Ga mij hier niet om uitlachen, maar ik vind zwart altijd wel netjes.

WOW WAIT WHUT
Is dit…
Een jurkje?
Ja, echt waar, ik kocht deze afgelopen zomer dus eigenlijk voor het concert waar ik het net over had, maar toen ik de jurk kreeg merkte ik het meteen: Wat is dit een dikke, stugge stof met lange mouwen. Echt een winterjurk. Toch heb ik hem een keer aangehad, in de zomer, in Juli of Augustus (weet ik even niet meer) naar een verjaardag van een vriend van de familie (kennis? vriend gewoon?) met blote benen en shapewear eronder.

En dit had ik aan toen ik mijn moeder meenam uit eten voor haar verjaardag en met mijn eigen verjaardag (mei en augustus).
Heel verrassend.

Tijd voor verandering!

Het is tijd voor een JURK!

WAUW, Deze jurk heeft mijn hart gestolen vanaf het moment dat ik hem aantrok.

En deze ooglook vond ik wel passend voor deze avond. Een smokey look met een blauw lijntje, want de jarige houd van blauw en ik vond het wel tof bij de grijze glitterjurk.

Hier zie je hem beter.
Echt waar, dit is gewoon een natuurlijk lichaam zonder shapewear, zonder gedoe, alleen een zwarte legging met een zwart topje (ja sorry hoor) en mijn donkerblauwe enkellaarsjes (lijken antraciet/zwart).
Ook had ik een zilveren glitter clutch erbij!

https://instagram.com/p/BpNLuuZihRM/

Hier zie je hem al een beetje! Deze foto maakte Vera Ilse. Super leuk! Er komt nog meer aan.

En ik ben er nu alleen nog veel meer happy mee, want ik heb al een aantal complimenten gehad online en offline. Echt super leuk.
En het leukste is als je er zelf ook blij mee bent en ik voelde mij net zo zelfverzekerd als in een broek met shirt. Maar ik wil toch wel meer jurkjes gaan dragen naar feestjes enzo. Ik heb niet veel feestjes, heel weinig eigenlijk en dan is het juist leuk om je helemaal op en top vrouw te voelen en je ook zo te kleden.

Denk je nu…

Die wil ik ook? klik dan hier! 

Vind je het eng?

Nergens voor nodig. Als je het vaker probeert dan zie je na verloop van tijd ook wat je wel en niet staat. Zo heb ik ontdekt dat de wat rechtere modellen met een band onder de buste dat dat het mooist staat.
Wanneer ik een jurk draag die uitloopt dan lijk ik kleiner dan ik ben, dikker dan ik ben en dat is niet de bedoeling.
Kortom: Gewoon proberen, ook als mensen om je heen telkens zeggen dat je het vooral niet moet doen, omdat je dik bent. Niemand heeft het recht om jou te zeggen dat je niet mag dragen, of kan dragen, waar jij blij van wordt en waar jij je goed in voelt. Zij hebben niet jouw lichaam en weten niet hoe lastig het sowieso al is om het te accepteren.

Ik had zaterdag dus een geweldig feest en de complimenten, geven nu nog een glimlach op mijn gezicht; telkens als ik eraan denk. Heel fijn!

Vind je dit soort artikelen leuk? Dan kan ik eens kijken of ik daar vaker iets mee kan. En laat ook weten of jij jurkjes draagt en welke maat je dan hebt.

 

 

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief