Het zal hierna echt ophouden met de artikelen over het reinigen van je gezicht. Maar ik heb namelijk ook nog grote favorieten als het gaat om snel je make-up eraf halen. En ik zeg niet dat het de perfecte manier is, maar ik weet wel dat als het heel laat is of ik geen zin heb, maar ook als ik mijn make-up er grofweg even vanaf wil halen om er vervolgens met een andere reiniger overheen wil gaan, dat ik toch altijd teruggrijp naar mijn Nivea reinigingsdoekjes. Het is niet alleen een heel goed product, maar ook een heel makkelijk product. Je kan het namelijk ook meenemen. En ik heb natuurlijk al verraden dat ik het een super fijn product vind, maar ik laat je toch even 2 versies zien en ik vergelijk ze met elkaar.

Nivea reinigingsdoekjes

Ik heb sinds kort namelijk 2 versies. Je ziet ze hierboven al op de foto met elkaar. De onderste is sowieso mijn favoriet en daarom besloot ik om eens te kijken of de bovenste ook zo fijn is. Want er staat nieuw op en dan wordt ik toch een beetje nieuwsgierig. Is het net zo goed? Is het beter nog? Of juist slechter?

Nivea reinigingsdoekjes

Om te beginnen is dit de versie die ik altijd heb. De Nivea 3-in-1 verfrissende reinigingsdoekjes voor de normale tot gemengde huid – en ik behoor tot laatst benoemde. Ik heb ook nog wel eens een andere verpakking gekozen, die is in plaats van blauw, dan roze. En meestal wissel ik tussen deze en de roze versie. Als je wilt weten welke dat is – Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, voor elk wat wils. Dus dat kan je even bekijken. Echt best persoonlijk.

Ik vind deze doekjes echt een van de betere reinigingsdoekjes die ik heb geprobeerd. Ze halen mijn make-up er toch best goed af moet ik zeggen, ook al wordt er wel eens over bevooroordeeld dat ze dat niet zouden kunnen, maar daar ben ik het mee oneens. Ze halen mijn make-up er echt goed af, ook al is dit natuurlijk niet 100%, want ik ben wel eerlijk dat er toch nog wat make-up van mijn gezicht af komt als ik er met een vloeibare reiniger overheen ga. Maar dit is echt niet zo super veel als je eigenlijk dan verwacht. En waarom ik er zo dol op ben: ze halen mijn make-up er in het algemeen niet alleen goed af, maar vooral voor mijn oogmake-up zweer ik bij deze manier. En er zijn ook doekjes (ook van Nivea) die dat voor mij net niet goed genoeg doen of prikken, maar deze bovenstaande zijn echt heel goed.

Nivea reinigingsdoekjes

Als ik hem vergelijk met de Nivea creme care versie ben ik overigens wat minder blij. Deze haalt mijn make-up er veel moeizamer af en nog minder goed dat degene die je net al kon zien. Hij is niet slecht, maar ook zeker niet om aan te raden. Waar hij wel fijn voor zou kunnen zijn is om deze doekjes te gebruiken om swatches van je arm af te halen (voor mijn mede bloggers), maar ook als jij geen make-up of alleen wat mascara en liquid lipstick gebruikt. Echt basismake-up heeft hij toch best wel moeite mee jammer genoeg. Ik denk dat Nivea hiermee de plank een beetje heeft misgeslagen en zich teveel heeft gefocust op het hydrateren van de huid en zacht zijn voor de huid. Hierdoor heeft hij toch wel moeite met een basismake-up en waterproof mascara.

In het algemeen

Zou ik zeggen: Reinigingsdoekjes zijn echt niet zo slecht als er wordt beweerd. En als je een goede versie hebt gevonden voor jouw huid en je huid vervolgens na gebruik van deze doekjes even extra reinigt met een vloeibare reiniger die echt heel goed jouw make-up eraf haalt (want dat weet je uit ervaring) dan is dit echt heel goed. En veel sneller dan telkens weer een wattenschijfjes natmaken met een reiniger en vervolgens 5 of meer wattenschijfjes verder zijn. Maar wat ik al zeg: ik zweer bij deze manier, met of zonder extra reiniger. En je doet toch bijna een maand met 1 pakje, omdat er meestal een stuk of 25 doekjes in een verpakking zitten. Dus echt heel erg goed betaalbaar als je kijkt naar wat je betaalt.

Ik ben benieuwd naar jullie mening. Laat hem achter in de reacties hieronder.

Liefs,
Michelle

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief