Vandaag kreeg ik een reactie van Lotus, hoe het was op mijn praktijkdag. En ik dacht, hoe leuk is het als ik dat laat zien in een blogpost op MiKa Beautyblog. Dus ben jij benieuwd naar mijn ervaring van de eerste praktijkdag? Kijk dan snel verder.

Het was namelijk echt heel erg leuk.
Mijn clubje, waar ik in zat bestond uit in totaal 5 personen denk ik ongeveer, mijzelf meegerekend.
Mijn mentor, daarentegen, was super!!! Wat een tof mens. Echt ge-wel-dig. Lekker relaxt, ontspannen, spontaan. Echt fijn om iemand zoals haar te hebben, daar ben ik echt heel blij mee. Wie weet ken je d’r, wie weet ook niet. Jennifer Urban. Haar model was ook echt zo’n mooie meid (Micki). Daar ben ik dus echt heel blij mee. Een super team vormen ze samen.

Het was wel erg zwaar, ik zal je laten zien hoe mijn dag ging.

6:20 uur stond ik op
7:45 uur vertrokken we richting mijn model, zij heeft zelf geen rijbewijs en mam en ik gingen haar ophalen. Oef wat vroeg, maar gelukkig konden we de weg goed vinden.
9:00 uur kwamen we aan bij ROC Beauty College in Utrecht aan de Kretadreef. We hebben even in de auto gewacht.
9:15 uur zou het beginnen, dus rond die tijd werden we geroepen dat we naar boven konden.  Lokaal 106. Kapperslokaal. Super mooi ingericht, heel veel ruimte, een erg fijne ruimte.
rond een uurtje of 10 begonnen we met de eerste make-up. We hadden al wat uitleg gekregen van Jennifer en nu mochten we zelf aan de gang. Het was echt heel fijn hoe ze dat deed, uitlegde. Het ging echt stap voor stap.
We begonnen met basismake-up. Dus een make-up die ook dient voor bruidsmake-up eventueel. Heel licht en zacht qua kleur.
13:00 uur hadden we even 20-25 minuten pauze.
Na de pauze gingen we de basismake-up afmaken met lippen, wenkbrauwen etc. Die gingen we vervolgens opbouwen naar een gala (glamour)-make-up.
16:00 uur was de dag pas op het einde en om 15:00 uur was ik ook al echt wel uitgeblust. Ik was er eigenlijk wel klaar mee. Ik had namelijk slecht geslapen en zo’n dag is echt heel zwaar. Maar wel erg leuk.

Ik heb Mam wat foto’s laten maken terwijl ik bezig ben, ik kijk echt heel serieus, maar ik vond het leuk. Mijn mentor staat er ook op en haar model Micki. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien, want ik laat ze zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMam in de spiegel hihi, ze had haar bril even af gedaan, kon ze het beter zien. Grappig. Ze wilde persé via de spiegel een foto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa daar zie je mijn mentor 😉

Ze was echt zo tevreden over mij. Ik kreeg zoveel complimenten dat ik het niet kon geloven. Kijk maar even wat ik allemaal voor complimenten kreeg:

  • Je kan zo de catwalk op (tegen mijn model, maar de make-up is wel van mij, yes.)
  • Je kan zo de modebladen in (tegen mijn model, maar hey het is wel de make-up door mij aangebracht)
  • Je hebt een goede vaste hand
  • Je bent creatief
  • Je hebt het echt prachtig gedaan.
  • Mooie make-up.

Oh em gé. Ik kan het niet geloven.

Dit is de make-up die ik deed:

14-09-2013 Mariska Dulos Dagmake-up en Galamake-up

Jennifer gaf echt mooie complimenten zoals je ziet, maar haar adviezen en tips en tricks zijn echt geweldig. Wat ben ik blij met een praktijkdocente als Jennifer. En nee, niet omdat ze mij zoveel complimenten gaf, maar gewoon door haar professionaliteit etc.
Ze werkt al 15 jaar als visagist, voor NOS, Koninklijk Huis, Kamerleden, TV en film. Ze is echt heel ervaren en fijn om mee te werken.

Ik kijk heel erg uit naar de volgende keer dat ik bruismake-up en zwart-witmake-up kan gaan maken bij een leuke jonge meid waarbij ik in de klas heb gezeten en jarenlang op dezelfde scholen. Ben ook een keer bij haar thuis geweest in de tijd dat we jonger waren. Dus dat wordt vast heel leuk, ze heeft zelf gezegd dat ze mee wilde, top.

Kortom, heel veel ervaring en tips opdoen en het uitvoeren in de praktijk. Examens schijnen wel erg streng te zijn, maar het is ook een branchediploma, dus dat begrijp ik wel.

Ben je benieuwd naar de aankopen die ik moet doen voor de studie? Houd dan mijn blog in de gaten, ik heb al 2 mooie aankopen gedaan waar ik echt heel blij van wordt. Vandaag besteld, dus over een paar dagen binnen, maar er is meer in de planning. Ik heb jullie wel erg lang in de steek gelaten. Sorry girls en boys.

x Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief