Vele bloggers, vloggers en Instagram influencers gingen mij al voor en doen elke maand een update. Daarom dacht ik “Waarom beschrijf ik mijn ochtendroutine niet gewoon op mijn blog en gebruik daar wat ondersteunende foto’s en filmpjes bij?” Helaas mislukte die filmpjes, want WordPress editor heeft een hekel aan filmpjes uploaden, dus dat ging niet door. Maar de rest gelukkig wel!  Dus vandaag ga ik dat maar eens gewoon doen. Dus als jij daarin geïnteresseerd bent zou ik zeker even verder lezen.


Goedemorgen,
dit slaaphoofd gaat even douchen. Inclusief haren wassen, etc.
Ik werd om 8:00 uur wakker, heb toen nog een kwartiertje gelegen, maar ben er toen toch maar rond 8:20 uur uit gegaan.

Hoe laat ik op sta?

Ik sta op maandag, dinsdag om 8:30 uur op.
Eens per 2 weken heb ik op woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 hobbyclub, dan sta ik om 7:20 uur op, en anders ook gewoon 8:30.
Op donderdag vertrek ik rond 11:30 uur richting vrijwilligerswerk, dan sta ik ook om 8:30 uur op.
En op vrijdag ben ik altijd bij het Huis van de buurt (ontmoetingsplaats voor iedereen uit je dorp) om 10:00 en dan sta ik ook 7:20/ 7:30 uur op.

Ochtend/ Avondmens?

Dat is heel simpel: Ik krijg ‘s avonds heel vaak inspiratie, maar ook kan ik heel lang opblijven. Daarom heb ik mijzelf verplicht tussen 22:30 en 23:30 uur naar bed te gaan, afhankelijk van wat ik de volgende dag moet doen. Als ik vroeg op moet ga ik uiterlijk 22:15 uur naar boven. Dan lig ik rond 22:40 uur sowieso op bed en kom ik ook aan de slaap die ik nodig heb (sowieso 8 uur vind mijn lichaam heel fijn).

Wanneer ik dan opgestaan, gedoucht, aangekleed ben,
dan ga ik naar beneden naar Punkie en Sjaak die inmiddels al vroeg hun P&P rondje hebben gedaan met Theo (P&P is trouwens Poep & Plas rondje) van ongeveer 15/20 minuten.
Doe ik de deur voor hen open, ga ik voor hen vers water in de bakken doen en de konijnen schoon water geven.
En uiteraard: de waterkoker vullen voor mijn thee.
En dan pak ik voer voor hen alle 4 (2 Beagles, 2 konijntjes) en dan ga ik voor mijzelf ook brood maken en thee inschenken.
Dat doe ik allemaal in ongeveer een kwartiertje.

Dan ga ik lekker mijn brood opeten, mijn thee opdrinken en ondertussen mailtjes wegwerken (dit zijn er heel weinig, dus dat is zo gebeurt), Facebook meldingen wegwerken (meestal totaal niet boeiend), Instagram meldingen bekijken en mijn feed door scrollen. En soms, als dat allemaal heel weinig is, kijk ik nog even op Youtube, maar dat doe ik liever nog later op de dag op een moment dat ik daar gewoon zin in heb.

Hoeveel tijd zijn we nu verder?

Ik ben meestal in totaal 45 minuten beneden. En dan ga ik weer naar boven: Time for some glamming. Dit vind ik het leukste moment, mits het lukt natuurlijk, want soms heb je van die dagen dat het echt niet wil lukken.

En dan, zoals ik al zei ga ik lekker even make-uppen!

En vandaag was dan dit het eindresultaat.
Een beetje neutrale kleuren en niet teveel gedoe, want vandaag was zo’n dag dat mijn gezichtsmake-up mij aan het pesten en treiteren was. Het lukte even niet en dan doe ik meestal gewoon verder niet te moeilijk. Soms heb ik ook gewoon zin in een saaie look, dat kun je vast wel zien op Instagram, maar laten we 1 ding even vaststellen:
Alles zit erop.
Dagcrème of primer, foundation, concealer, crème shape, poeder, bronzer, blush, highlighter, wenkbrauwen, oogschaduw, oogpotlood, mascara, lipstick… heerlijk! Liefde.

En voor wie mij net pas volgt:
Ik zal weer eens een keer een vervolg maken op mijn zeer persoonlijke artikel:
Wie ik écht ben, dat is wat je misschien wilt weten.

Dus heb je een vraag: Stel hem dan even onder mijn “Stel je vragen -post” op Instagram.
Klik hier om daar naar toe te gaan: || Klik ||

Top! En nu?

En als ik dan helemaal klaar ben met mijn make-up, mijn ontbijt erin zit, en dan weer beneden ben:
Dan drink ik lekker even wat thee. Heerlijk!

En nu hoor ik je denken “Wat doe je dan de hele dag?”
Dat wisselt!

Ik ben nu, vandaag, aan het bloggen.
Maar soms ga ik ook aan de diamond painting werken als ik er op dat moment een heb liggen.
Soms heb ik een baaldag, dan zit ik lekker op mijn telefoon van alles te doen (Instagram, Youtube, Facebook, of wat dan ook).
En zoals ik al zei: elke donderdagmiddag en vrijdag de hele dag ben ik sowieso niet thuis, dus dan heb ik een vast ritme, wat ook wel lekker is hoor. Je weet precies waar je mee af bent.
En op maandag, dinsdag en woensdagmiddag wandel ik met Punkie en Sjaak! Ik wandel sowieso een half uur, soms 40 minuten. Dat ligt ook een beetje aan de route die ik wandel.

En dat is mijn ochtendroutine

Zo rustig mogelijk, niet te gehaast. Ik hecht heel veel waarde aan rustig wakker worden. En ja, daar neem ik de tijd voor.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Hij is sowieso weer anders dan Mijn ochtendroutine dus laat eens weten hoe jouw ochtendroutine eruit ziet. Ben ik wel benieuwd naar. En laat ook weten waarom die zo is en of dat komt omdat je moet werken, naar school gaat of iets anders.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief