Voor een tijdje terug heb ik een pakketje gekregen van Ritzo Cosmetics om te reviewen na een test. Ik was hier heel enthousiast over en wilde het echt gaan testen. Ervaring opdoen met het merk en de producten. Ritzo is namelijk een merk dat is ontwikkeld voor en door meiden. Natuurlijk trok mij dit heel erg aan en ik wil jullie graag vertellen of ik het echt heb gebruikt, wat ik ervan vond en of ik het opnieuw zou kopen. Dus kijk snel verder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADit prachtige tasje was gevuld met een aantal spullen om te testen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANamelijk deze producten uit de Sensation lijn van Ritzo Cosmetics. Je ziet van links naar rechts

  • Bodycream lotion
  • Cleanser gel to milk
  • Day & Night cream

En ik wil jullie wel even iets vertellen; Ik ben echt een hele luie lichaamsverzorger en gezichtsreiniger. Heel vaak vergeet ik het of heb ik geen zin in dat gedoe. Hier ben ik ontzettend eerlijk in en dit ga ik dan ook niet ontkennen. Wanneer ik een product erg fijn vind en het doet wat ik ervan had verwacht, dan pas zal ik het fijner vinden om te gebruiken. Heeft Ritzo dit in mij losgemaakt?

01-06-2014 Ritzo cosmeticsDe bodycream lotion heb ik wel een paar keer gebruikt, maar niet vaker dan 3x wellicht. Super zonde. Dit ligt echt weer aan mij persoonlijk, gewoon omdat ik er geen zin in heb.
Wat vind ik dan van het product na 3x gebruiken? Tja, kan je dat al zeggen?

Bodycreams vind ik op zichzelf nooit heel erg bijzonder. Je hebt wel even profijt van de werking, maar hier ben ik altijd een beetje sceptisch over. Ja ja ik ben heel erg eerlijk. Toch heb ik al wel een mening over de Ritzo Bodycream lotion.

De pompflacon ben ik verliefd op. Dit werkt zo ontzettend fijn en goed doseerbaar en vooral hygiënisch. Ik vind de flacon zelf ook heel erg mooi. Met een mooie hoeveelheid van 200 ml heb ik daar niets over te klagen.
Het product is niet te dun of te dik. Voor mij persoonlijk: top!
Waarom heb je hem dan niet gebruikt Michelle? Ik ben lui. En ik ben een beetje afgeschrikt door de hoeveelheid shimmer in dit product. Was hij zonder de shimmer geweest, dan denk ik dat ik hem toch wat vaker had gepakt. Het product is namelijk echt heel erg fijn. De geur is alleen al een heerlijke bijkomstigheid.

Dus kort samengevat:

  • Geweldige verpakking
  • Product is top qua dikte
  • Jammer: shimmer erin hoeft voor mij echt niet.
  • Ruikt verrukkelijk lekker.

01-06-2014 Ritzo cosmetics2De Cleanser;
Die heb ik echt bijna op, maar het laatste beetje wil ik niet meer gebruiken. Dit klinkt vaag, maar ik zal je vertellen waarom. Althans, misschien kan je dat zelf wel raden na het lezen van mijn review van dit product.

De basis is goed; Een hele fijne verpakking zonder draaidop, pluspunt. Werkt ontzettend fijn en goed doseerbaar.
De geur is prima.
Maar, de cleanser zelf vind ik een 6 waard. De reden hiervan is: Wanneer ik mijn gezicht reinig met deze Ritzo Cleanser breng ik een gel aan, door het water wordt dit een melk. Prima, heb ik niet zoveel problemen mee. Maar het ding eraan is; Ik heb niet het gevoel dat ik mijn gezicht echt heel erg reinig met dit product. Dit kan door de substantie (gel) komen, wellicht komt het door de ingrediënten? Ik heb geen idee, maar ik ben niet volledig overtuigd door dit product.
Hij geeft verder een oké schoon gevoel aan mijn gezicht en laat gelukkig geen laagje achter op mijn huid. Maar mijn gemengde huid wordt er niet super blij van. Mijn t-zone is niet minder vet, waarmee ik bedoel dat hij niet heel erg ervoor zorgt dat mijn gezicht minder snel vet word. Dit heb ik wel enigsinds bij mijn Clarins Lait Démaquillant Velours Gentianes Peaux Mixtes ou Grasses reinigingsmelk en mijn Clarins Lotion Tonique Sans Alcool Iris Peaux Mixtes ou Grasses tonic dus dat is wel even een heel verschil. 

Ik ben hier niet om reclame te maken voor mijn Clarins producten, want ik heb ze al sinds vorig jaar 19 juni. Maar ze zijn nog steeds goed en werken goed. Wanneer ik die producten gebruik denk ik wel: “dit zijn goede reinigingsproducten”. En dan denk ik wel “deed ik dit maar vaker!” bij Ritzo heb ik dat dus echt niet. Ritzo vind ik te basic. Wellicht is dat de goede zin. Te basic voor mijn huid, waardoor ik hem niet zo vaak wil gebruiken.

01-06-2014 Ritzo cosmetics4Hetzelfde eigenlijk voor mijn dag- en nachtcreme duo van Ritzo.
Heb ik ze gebruikt? Ja ik heb ze gebruikt. Maar ik werd er niet heel blij van.

De dagcreme zorgt ervoor dat ik sneller ga glimmen op mijn t-zone en is gewoon een beetje to much. Hij trekt niet dermate snel in dat ik het op kan doen en nadat ik mijn wenkbrauwen heb bijgetekend en mijn eyeliner en mascara heb opgezet, hij volledig is ingetrokken. En daar kan ik niet zo heel goed tegen. Dan heb ik liever een hele luchtige dagcreme.

Bij nachtcreme vind ik dat dan weer wat minder erg, er mag best een laagje achterblijven om mijn huid volledig te kunnen herstellen, maar toch, ondanks dat ik deze vaker heb gebruikt, zit hij nog behoorlijk vol volgens mij. Dus geen favorieten van mij geworden.

De verpakking vind ik verder prima, basic, maar ook dit zou ik, net als de cleanser, niet opnieuw kopen.
Het plezier in het gebruik van de producten is minimaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeze quote kan ik dan ook niet op mijzelf toepassen.
Look Good – Nee
Smell Good – Ja redelijk, maar niet verbluffend
Be Amazing – Sowieso niet meer dan.

Jammer. Ik had heel veel vertrouwen in het merk door hun verhaal; Als jij dit niet weet, lees dan even dit stukje:

Ritzo producten zijn ontwikkeld door meiden voor meiden. Ze hebben gekeken naar de beste bestaande producten – zoals La Mer, Neoderma en La Perla – en ontdekt welke ingrediënten nu echt goed zijn voor een jonge huid en met name voor een gecombineerde huid. Samen met een Nederlands beauty lab hebben ze zelf de beste producten voor hun en jouw huid/haar laten ontwikkelen. Zij hebben bepaald welke producten ze wilden hebben en waar de producten aan moesten voldoen. Het resultaat: 12 heerlijke en zachte producten die op elkaar zijn afgestemd. Lees hieronder het verhaal van de meiden die meegewerkt hebben aan de ontwikkeling van Ritzo producten.

Oké blijkbaar kan ik dan ook beter niet aan La Mer en La Perla beginnen? Neoderma is wel een heel goed merk volgens mij en die hebben ook echt producten afgestemd per huidtype. Dit heb ik gezien op mijn oude stageadres – toen nog op de oude naam!

Wat Ritzo nog meer zegt is:

LOOK GOOD. SMELL GOOD. BE AMAZING!

Ritzo (de naam komt van Hotel The Ritz, bekend van Chanel, in Parijs) is een nieuw luxe beautymerk voor meiden. Een Nederlands merk gestart op Valentijnsdag 2014. Ritzo heeft alles voor een perfecte, jonge huid, mooi haar en een heerlijk zachte body. Voor meiden die hun eigen stijl hebben en er goed uit willen zien. Ritzo heeft producten voor een gezonde, gave en egale huid. Die huidproblemen helpen voorkomen en je natuurlijke schoonheid laten zien. Ontdek heerlijke shampoo’s, conditoners en mousses die je haar je eigen look geven. Geef je haar meer volume en creëer je eigen stijl. Geniet van de lichaamsverzorging die je huid zijdezacht maakt en heerlijk laat ruiken. Look good. Smell good. Be amazing.

Prima, maar ik ben niet overtuigd. En het feit dat ik niet ben overtuigd doet mij een beetje pijn. De opzet klinkt namelijk zo ontzettend mooi en zo professioneel, dat het bijna perfect zou zijn voor iedereen. En dan ben je teleurgesteld in wat jij ervan vind. En ik ga hier echt niet mooi praten over de producten, als ik toch niet tevreden ben, en het niet doet voor mijn huid, wat ik er daarbij wel van had verwacht. Nee ik ben liever eerlijk en zeg jullie gewoon wat ik ervan vind. Dit hebben jullie denk ik liever, dan dat ik heel positief praat en ik het niet meen.

Ik zeg hiermee niet dat iedereen het nu niet moet kopen, want ik denk dat er echt heel veel meiden zijn die dit nu lezen, die het wel heel erg fijn vinden. Geweldig, maar niet voor mij. Sorry!

Ritzo is wel een heel mooi merk met een top concept.
Dus wil jij weten wat alles kost, of ben je geïnteresseerd geraakt en wil je online shoppen, kijk dan even op Ritzo Cosmetics website.

Hopelijk waarderen jullie deze eerlijke review. Als je nou zegt “goh Michelle, ik zou het fijn vinden als je de bodycream toch nog eens uitgebreid onder de loep neemt!”, laat dat dan ook weten. Ik sta daar open voor.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief