Lieve volgers van Blogging MiKa,

Op deze tweede Kerstdag 2017 is het een mooie tijd om eens eerste Kerstdag te bespreken en een lief berichtje.

Here we go; Merry Christmas

 

Gisteren was ik traditiegetrouw in Duitsland bij mijn oma; de moeder van mijn overleden vader. Daar zie ik ook altijd mijn oom, tante en neef (dus ook van Papa’s kant) en dan eten we met ons zevenen een heerlijke maaltijd door oma gemaakt. Wat? Als vooraf: veldsla met kappertjes, appel en pijnboompitten. Daarna chapignonnensoep. Als hoofdgerecht: gekookte aardappelen, rode kool met appeltjes, een groentemix met daarin bloemkool, broccoli, worteltjes en dat is dan aangemaakt met saus, jus en als vlees: wild zwijn. Het is traditie dat we wild eten met kerst; dus vegetariërs en veganisten: sorry! Maar lekker gemaakt was het en is het altijd als mijn oma kookt en ik eet gewoon vlees. En als toetje hadden we een flensje met 2 bolletjes ijs en daarnaast een plak cake met een kersenvulling erin. En dan een toefje slagroom en een vanille saus. Super lekker! En na het eten gingen mijn oom, tante en neef door naar de moeder van mijn tante en gingen wij weer even in de woonkamer zitten en kregen we daarna nog een abrikozenvlaai stukje, met koffie/thee. Kortom: heerlijk gegeten! Maar wat ik nog veel bijzonderder vind is dat we nog bij Oma kunnen zijn, want 10 maanden geleden heeft ze op het randje van de dood gelegen! Zo heftig. Maar die knappe oma heeft het overleefd en met alles wat ze dan nog heeft aan haar lichaam en gaat het dus met dat alles na omstandigheden “goed”! Zo dankbaar.

https://www.instagram.com/p/BdKjtXAnFUS/

Qua look probeer ik het altijd rustig te houden, tenminste niet zwarte Smokey eyes en rode lippen en een strakke shape! Daarom koos ik voor een look die goed past bij mijn kleding en familie etc. Ik draag hierbij een blouse met zwarte top en zwarte skinny broek met diep donkerblauwe enkellaarsjes. Ik droeg eerste Kerstdag ook nog 2 gouden armbanden die ik van Oma ooit kreeg en verder mijn rosé gold oorbellen met peach steentjes ! En mijn standaard ringen die ik altijd draag.

Merry Christmas

Mij kwam jullie dus ook nog een ongelofelijk mooie tweede Kerstdag toewensen. Heb het fijn en gezellig en geniet van de menen om je heen!

Mijn tweede kerstdag is lekker rustig samen met mijn mantelzorgende moeder! En Theo is nu bij zijn ouders. Goed verdeeld. Ik post vandaag vast nog wel wat ergens op Instagram, Snapchat of Twitter dus houd mijn social media in de gaten.

Fijne dag en tot snel !!! ❤️ Merry Christmas

liefs Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief