Ik hoop dat jullie de dubbel review van L’Oréal fijn vonden om te lezen, want vandaag ga ik voor jullie hetzelfde doen met 2 Max Factor foundations die ik kocht. Ik wilde ze echt goed kunnen vergelijken voor jullie en dat doe ik dan ook graag met deze 2 foundations van Max Factor. Dus pak een lekkere mok thee of koffie erbij en dan hoop ik jullie wat wijzer te maken in de wereld van de foundations met dit artikel;

Max Factor foundation ❤ Dubbel review! 

In deze Max Factor foundation ❤ Dubbel review heb ik 2 foundations voor jullie;

Max Factor foundation ❤ Dubbel review

Dit zijn de 2 Max Factor foundations die ik met jullie zou willen bespreken;

Max Factor Xperience Weightless foundation  €16,95
Max Factor CC Cream/ Foundation €15,95

Beide kocht ik in de lichtste kleur die verkrijgbaar is. En ook beide foundations hebben een lichte SPF. Het is maar SPF10, dus als je dit te weinig vind kan ik je aanraden om een losse SPF te kopen. Dit zit in heel veel dagcrèmes.

Max Factor foundation ❤ Dubbel review

Hierboven zie je dat ik de foundations heb geswatched voor jullie. De Max Factor Xperience heeft een wat rozere ondertoon; deze is dus koel.

De CC is warm met een gele ondertoon.

Dat spreekt dan denk ik wel voor zich, maar ik wilde het toch even melden voor de meiden die dit niet helemaal in de gaten hadden.

Max Factor foundation ❤ Dubbel review

Hier zie je ze op mijn gezicht. Sorry overigens dat de foto’s met de Xperience zo onwijs warm zijn geworden. Toen ik het wilde corrigeren met Picasa ging dit niet helemaal goed, dus excuus daarvoor.

Je ziet duidelijk, wat ik net zei dat de CC (ik kort het even af) een gele ondertoon heeft. Hij corrigeert daardoor ook heel mooi mijn rode neus en mijn rode wangen. Sowieso vind ik de dekking heel mooi. Wat hij belooft doet hij ook echt; hij corrigeert letterlijk mijn huid van rood en oneffen naar mooi egaal.

De Xperience foundation is echt een foundation en dat is ook wel te merken. Hij is net even anders dan de CC. Hij is prachtig, dat wel hoor. Hij heeft een beetje een rozige ondertoon en ook deze dekt heel erg mooi. Je hebt er niet persé meer van nodig dan bij de CC, maar de Xperience is wel iets minder corrigerend. Maar hey, daar hebben we concealer voor.

De reden dat de Xperience net iets minder corrigerend is, is natuurlijk logisch, dat komt omdat de CC ervoor gemaakt is om Color Correcting te zijn. En dat merk je dan en doordat de CC een gele ondertoon/ redelijk neutraal bijna merk je dat de Xperience zich daarin net wat onderscheid en net even iets minder dat corrigerende heeft, maar verder gewoon heel erg lijkt op de CC variant.

Ik brabbel nu misschien maar wat voor jou, maar ik probeer het gewoon zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Ik zal even de foto’s laten zien in het groot. Dan kan je goed het verschil zien.

gezicht zonder foundation
gezicht zonder foundation
gezicht zonder foundation
gezicht zonder foundation
met de Max Factor Xperience foundation
met de Max Factor Xperience foundation
met de Max Factor Xperience foundation
met de Max Factor Xperience foundation

Je ziet wel: Hij dekt als een malle. Ik vind hem echt heel erg mooi.

zonder foundation
zonder foundation
zonder foundation
zonder foundation
met Max Factor CC
met Max Factor CC
met Max Factor CC
met Max Factor CC

En ook deze dekt super goed. Wel een voordeel is dat hij net iets meer corrigerend is, maar dit is minimaal. En aangezien ik toch wel concealer op doe vind ik het verschil zo minimalistisch dat dat bijna niet te zien is in het echt.

Beide zijn echte aanraders overigens. En zeker voor de prijs vind ik het een heel mooi product.

Ik breng de foundations aan met mijn beautyblender of Real Techniques miracle compexion sponge en dat werkt gewoon super fijn en snel. Je zou het misschien ook met een kwast kunnen doen, maar persoonlijk vind ik het effect van een welbekend sponsje gewoon het allermooist en het fijnst en het werkt super snel.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze foundations vinden en of jij ze kent. Dus laat je een reactie achter?
Ik ben in elk geval super blij met deze producten.

Dat was ook meteen het einde van mijn Max Factor foundation ❤ Dubbel review voor vandaag. Hopelijk heb je er wat aan gehad.

Liefs,
Michelle

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief