Vele mensen hebben hem gekocht, want vaak staat hij bij Bol.com bovenaan: de Mascha planner! En ik heb hem zelf ook al flink gebruikt. De versie van 2018 deelde ik anders in, maar ik heb nu de perfecte manier, voor mij persoonlijk gevonden om hem te gebruiken. Daarom neem ik je mee in mijn Mascha planner ❤indeling 2019 en ik hoop je daarmee te helpen of te inspireren.

Het is namelijk best wel een klusje om hem even helemaal te gaan zitten indelen.
Zelf vul ik hem helemaal in. Van 1 januari 2019 tot 1 Januari 2020. Daarna heb ik voor mijzelf de beslissing genomen om de indeling vast te zetten. Dus overal hetzelfde. Niet de ene week de ene indeling en de andere week of een maand later het anders te doen. En dat heb ik gedaan, omdat ik toch ergens achter ben gekomen bij de vorige versie.

Wat ik doe:

Nadat ik alle datums heb ingevuld bovenaan met maandsticker en de datums opgeschreven te hebben… dan zie je 3 blokken:
Een groot lang stuk, en 2 kleine blokjes.
Eerst deed ik in het grote blok dingen voor mijn blog. Maar soms waren hele bladzijdes leeg aan de bovenzijde; zonde. Daar doe ik nu mijn afspraken. Dus wanneer heb ik hobbyclub, de vaste middagen vrijwilligerswerk en vrijdag de hele dag weg. Klaar! Vastgezet. Alles daarboven is nog ruimte genoeg voor heel veel andere notities.
Daaronder in het eerste kleine blokje schrijf ik verjaardagen, overlijdensdatums (horen helaas er ook bij), maar ook leuke dingen die je normaal op een kalender zet. Dat is dus mijn kalenderblok.
In het onderste rijtje (hetzelfde formaat dus als erboven) krijgt alles wat betreft mijn blog. Ik zet dan ook in dat gekleurde balkje “Blog❤” – daar schrijf ik in welk artikel op die dag online kwam. En zouden er nu samenwerkingen komen, dan zou ik dat er ook in kunnen zetten. Ik heb daar prima ruimte voor.
In de volledig rechterbalk zet ik dan mijn notities die niet perse bij een dag horen.

De weken schrijf ik overigens niet op, alleen de maandsticker en de datums zelf. Stom eigenlijk, want daar ben ik altijd naar opzoek op internet. Gelukkig hebben we Google nog, die weet dat allemaal precies, dus dat zou ik nog kunnen noteren.

Wat ik fijn vind:

Je kunt het helemaal zelf invullen zoals jij fijn vind. Heb je veel huiswerk of afspraken? Doe je dat bovenaan zoals ik dat doe. Niet dat ik zelf veel afspraken heb, maar ik vind het fijn als ik wat ruimte heb daarvoor.
Het papier is trouwens heel fijn. Het is best wel wat dikker dan je gewend bent van agenda’s. Deze werkt echt heel prettig.

Wat ik minder vind:

De bolletjes onderaan. Ik snap werkelijk niet wat je ermee moet.
Net als de maandplanner. Ik heb het eruit gescheurd. Sorry! Ik vind het onhandig, doe er niks mee. En telkens als ik er wat mee probeer te doen gaat het toch weer mis. En daarbij kun je de 12 maanden niet volledig invullen en lopen de maanden dan door elkaar op 1 bladzijde. En er staan dagen op, wat ik ook niet fijn vind. Nee, erg nutteloos gedeelte.
Dit is trouwens niet om de planner volledig mee af te kraken, maar ik had in plaats van de maandplanners liever al die bladzijdes als notitie gedeelte gehad. Of adressenboekje achterin bijvoorbeeld.
Ook vind ik het niet zo prettig dat je bijna niks in je plastic mapje vooraan in je planner kunt doen. Door de harde kaft gaat je planner openstaan als je het plastic mapje te dik vult, wat overigens niet 2 boekjes, een stickerboekje en papier is. Maar bij 2 papieren, het notitieboekje en de stickers die erbij horen ziet het er al niet meer uit.
Het oog wil ook wat zeg ik dan maar.

Wat ik mis:

❤ Véél meer “work” stickers en “birthday” stickers bijvoorbeeld. Je kunt niet de hele planner hetzelfde invullen. Dat vind ik jammer!
❤ Meer notitiegedeeltes zou ik graag zien.
❤ Een verjaardagskalender en een adressen gedeelte in de planner.

Dat is wat zo even het eerste te binnen schiet wat ik persoonlijk mis in de planner.

Opnieuw kopen?

Ja, absoluut zonder twijfel. Ook als alles hetzelfde blijft zoals hij nu is en zelfs als alle stickers eruit gehaald worden, er geen notitieboekje meer bij zit en de Glam-set niet meer verkrijgbaar zou zijn. Misschien dat ik de volgende keer ergens anders stickers ga kopen met “work”, “birthday” en “to do” en “blog” (als die allemaal bestaan zou perfectie zijn). om hem helemaal zelf in te delen op mijn meest ideale manier.
Ik heb ook echt oprecht gekeken naar andere planners en agenda’s, maar die hebben iets irritants: tijden voorgedrukt, veel onnodige informatie ín de planner, etc. Dat heb je allemaal niet nodig, daar denkt Mascha blijkbaar hetzelfde over en liet dat allemaal weg; perfect.
Ik vind hem ook echt niet te duur voor wat je betaald, want de kwaliteit is echt top! Zeker nu hij een harde kaft heeft.

Business edition / Gewone versie?

Easy! Ik ga voor de gewone versie. De Business planner van Mascha vind ik mega lelijk aan de binnenzijde. Sorry! Ik vind dat felgele en neon groene echt vreselijk. Ik had dan liever nog eens mintgroen gezien of van mijn part paars/roze nog een keer. Maar dit… nope! Dit is duidelijk een planner voor de extravagante/ opvallende /fashion guy, maar niet voor de girls! Althans, niet de vrouwen zoals ik die onwijs gelukkig wordt van de witte planner met holographic en lieve kleurtjes aan de binnenkant. Maar het gekke is dat ik de buitenkant van de planner weer super mooi vind. Strak, minimalistisch. Jammer van het donkerbruine, maar anderzijds snap ik het ook wel weer.

Deze had ik eerst, daar schreef ik ook over.
Ik kocht ook nog de mintgroene versie, waar ik ook ontzettend gelukkig van werd. Die heb ik alleen niet op de foto.

En nu deze dus voor 2019. En daar ben ik ook onwijs gelukkig mee.

Dit was dus mijn Mascha planner ❤indeling 2019 en ik hoop dat jullie mijn eerlijke mening konden waarderen en mijn paar kleine tips.

Heb jij de Mascha planner ook? Of heb jij/ ken jij een planner die hierop lijkt? Laat het dan even weten, ik ben daar namelijk heel benieuwd naar.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief