Het is tijd om eens heel kritisch te gaan kijken naar de Mascha Planner ❤ mijn ervaring ermee en de voor- en nadelen die ik heb ervaren aan de planner. Misschien heb ik nog tips voor jou of dingen die ik niet gebruik of dingen die mis? Ik ga van het begin tot het eind de planner met jullie doornemen!

Mascha Planner

Hoe bevalt de kaft? 

De kaft word snel vies. Ik heb er al best wat vlekjes op.
Ook kon ik het niet laten om wat kleine stickertjes rechts bovenin te plakken.

Mascha Planner

De binnenkant van de kaft die heeft een soort vakje voor al je papieren en de dingen die er al in zaten. Er past heel veel in, alleen valt het er ook snel uit. Dus zou je dit gebruiken voor heel veel huiswerkbriefjes en notitie voor je werk, dan raad ik je aan om er even een brede elastiek omheen te doen in de lengte en niet te kleine briefjes gebruiken. Ik ben bang dat je die anders snel kwijt bent.

Mascha PlannerMascha Planner

De maandplanner

Die gebruik ik persoonlijk niet echt meer. Wat je hier ziet, zo is het ook gebleven. Dus wellicht is het voor een blogger niet echt een toegevoegde waarde, omdat je uiteindelijk in de weekplanners alles kwijt kunt en je daar ook plaats genoeg hebt om dingen te veranderen en te verplaatsen qua planning. Voor je schoolplanning zou het ideaal zijn. Dingen die elke week terugkomen zou je hier goed kunnen opschrijven. Bijvoorbeeld je sportactiviteiten en dergelijke komen altijd terug, die schrijf je dan daar op en in je weekplanning zet je dan je huiswerkopdrachten en losse afspraken.

Mascha Planner

Mascha Planner

Ook liet ik je toen deze 2 foto’s al zien van de weekplanner!

De weekplanner bevalt mij echt heel goed. Ik heb alle maanden al opgeschreven, dus bij de weken uitgeschreven inclusief data. Ik had genoeg stickers per maand. De cijfers ben ik niet gaan gebruiken, want ik vertrouwde dat niet helemaal; ik had het idee en zo’n voorgevoel dat dat lang niet genoeg zou zijn, dus ik schrijf zelf de datums wel op.

Mascha Planner

Extra’s in de planner zijn o.a. stickers en kaartjes en een notitieboekje.
De kaartjes gebruik ik als boekenlegger in de week waar ik ben. De stickers vind ik een beetje overbodig, ik gebruik ze niet die gouden en die met die strepen en ook het grote stickervel met de bolletjes vind ik niet fijn en gebruik ik dan ook niet. Ook overbodig voor mij dus. Wel fijn vind ik het notitieboekje, want hierin kan ik fijn wat bijhouden zonder dat ik teveel papier heb in het boekje en hij er weer niet in past, in dat vakje waar ik ook nog wat andere dingen in heb gestopt om niet kwijt te raken.

https://www.instagram.com/p/BZLN2uGnZIu/?taken-by=bloggingmika

https://www.instagram.com/p/BZLN6Bgn1ts/?taken-by=bloggingmika

En je ziet hier wat leuke Boomerang filmpjes van mijn planner.
Op de eerste zie je al een beetje die vieze kaft. Dat heb je met karton snel uiteraard. En op de 2e zie je de binnenkant heel snel voorbij komen.

Eindoordeel!

Het is een hele fijne planner met een goede indeling, fijne schrijfruimte, fijn papier dat dik genoeg is en ik ben ontzettend blij dat hij Nederlands is. En dat die paar stickers dan Engels zijn en de kaartjes dan, ach ja dat vind ik echt geen probleem en dat stoort mij niet. Ik vind Engels een beetje verwarrend. Month en alle dagen in het Engels in afkortingen (mon, tue, thu, wed, sat.) Nee dankjewel. De nieuwe is helaas wel in het Engels, echt helemaal en daarom twijfel ik of ik hem volgend jaar weer ga kopen. De prijs vind ik namelijk prima en ik vind het ook echt een fijne planner, maar goed dat zie ik dan wel weer. Daar ben ik voor nu nog niet uit.

De eerste, Limited Edtion Mascha Planner is dus zeker zijn geld waard. Dat gaf ik toen al aan, maar ik ben nog steeds van diezelfde mening.

Ben jij ook trotste eigenaresse / eigenaar van de Mascha Planner en wil jij jouw mening delen over deze planner in de reacties? Dan mag dat uiteraard ook! Ook mag je laten weten of je dit een fijne review vind. 

Het is een beetje een eindreview dus vandaar mijn vraag of je dit fijn vond om te lezen.

Liefs,
Michelle