Foundation is voor veel meiden een heel groot probleem om de juiste te vinden, en daar zijn jullie niet alleen in hoor. Zelf heb ik ook heel vaak problemen met foundation vinden die geschikt is. Ik blijf proberen en dit wil ik graag met jullie delen. Vandaag heb ik 2 L’Oréal foundations die ik wil reviewen. Ik heb 1 ervan al vaker gehad en 1 niet. Ja dit zegt al wel wat, maar zeker nog niet alles. Ik neem je mee in mijn L’Oréal foundations ❤  Dubbel review dus als je dat wilt zien… klik verder.

L’Oréal koop je o.a. bij The make-up spot, maar ik kocht het deze keer gewoon bij bol.com! Super handig.

L'Oréal foundations ❤ Dubbel review

Dit zijn de foundations waar ik het vandaag over wil hebben.

L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation – 11 Vanilla
L’Oréal Paris Make-up True Match R1/C1 Ivoire Rose

L'Oréal foundations ❤ Dubbel review

Als ik wat op mijn arm doe zie je dat ze op het eerste oog heel erg op elkaar lijken. Maar niets is minder waar, want waar de True Match een hele dunne substantie heeft, heel vloeibaar is en ontzettend licht van kleur. Is de Infallible net wat dikker dan True match, dus nog steeds erg vloeibaar en goed in gebruik, maar het scheelt toch wel iets met de andere variant van de L’Oréal foundation. Maar het grootste verschil, wat je misschien niet heel goed ziet op de foto’s is de kleur. Het scheelt echt heel veel qua kleur. De True Match is mijn perfecte match. Hij is heel mooi licht voor mijn hele lichte huid. Maar de Infallible is echt veel te donker. Als ik hem opdoe in direct daglicht zie ik het niet meteen, maar wanneer ik dan beneden kom en mijn moeder zegt: “Jeetje wat ben jij bruin, het lijkt wel of je 3 weken op zonvakantie bent geweest; wat lelijk!” Dan weet je dat je goed mis zit. En daar baal ik van.

L'Oreal op mijn gezicht2

Hier heb ik ze allebei op mijn gezicht met concealer, poeder en bronzer, blush en highlighter. Zie je al wat ik bedoel of zie je het helemaal niet misschien? Ik weet het dus ik zie het wel, maar ik zal het even uitleggen.

Rechts zie je mijn perfecte match. Wat je zou moeten zien, want dat is wat het is: een mooie lichte basis. Kijk maar naar mijn kaaklijn en boven mijn bovenlip. Ik heb daar, vervelend genoeg, een vrouwelijke snor van hele lichte donshaartjes (pff vreselijk) en rechts zie je die niet.

Links, de Infallible matt is heel veel donkerder. Nu ik je heb verteld dat je vooral moet kijken naar mijn kaaklijn en boven mijn bovenlip… zie je nu dat hij veel te donker is? Hij maakt mijn gezicht een beetje vies. Alsof ik telkens foundations over elkaar heb aangebracht. Echt heel jammer.

L'Oreal op mijn gezicht

De Infallible matt dekt overigens wel heel erg goed. Je kan dit duidelijk zien op de foto’s hierboven. Zelfs zijn lippen die best rood overkomen op de foto’s zonder gezichtsmake-up zijn helemaal bedekt en licht geworden door de foundation. Ik kan wel zeggen dat ik de dekking dus echt super goed vind. Alleen jammer van de kleur.
De voordelen op een rijtje:

 • Mooie dekking
 • De foundation is écht mat op je gezicht zonder afpoederen zelfs.
 • Fijne verpakking
 • De foundation is niet te dik en niet te dun.
 • Werkt fijn!
 • Goede prijs

Alleen is hij veel te donker!

L'Oreal op mijn gezicht1

En de True match. Hier ben ik echt super tevreden over en ik heb hem al een keer eerder gehad. Deze is zo ontzettend fijn. En ook deze foundation is heel mooi op de huid en niet alleen vanwege de perfecte lichte kleur die perfect is voor de hele lichte huidjes. Hij dekt heel mooi, en dat vind ik fijn. Ik heb op de bovenste foto’s nog geen concealer of poeder op. Op het moment dat ik de foto’s ging maken voor deze review was mijn huid een drama! En dat bedekt hij gewoon moeiteloos.  Top! De voordelen kan je al wel raden, maar dit zijn ze:

 • Mooie dekking
 • Hij is een beetje glanzend na het aanbrengen, maar je hebt niet het idee dat je je gezicht in de highlighter hebt gedompeld.
 • De pompflacon is super fijn en het is zelfs al mogelijk om een heel klein stipje aan te brengen.
 • De foundation is heel erg vloeibaar, mooi dun. Werkt dus fijn.
 • Betaalbaar
 • De perfecte kleur!

L'Oreal op mijn gezicht2

Ik ben van mening dat ze echt perfect zijn en die Infallible matt is misschien juist heel mooi in de zomer als ik wat bruiner ben. Laten we dat hopen althans, want mijn gezicht vind dat witte wel mooi helaas.

Deze L’Oréal foundations ❤  Dubbel review is best verhelderend denk ik. En beide zijn aanraders, maar kijk goed welke kleur je hebt; als je heel licht bent kies je True Match, als je wat bruiner bent kan je misschien goed de Infallible matt nemen.

En je kan ze dus kopen bij Bol.com! (klik hier voor de directe link)

Ik ben benieuwd wat jij van deze L’Oréal foundations vind… laat je het weten? Kan ook je eerste indruk zijn na het lezen van mijn review.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief