Wie keek er afgelopen december naar 3FM Serious Request? Ik heb afgelopen jaar niet zo heel veel gekeken als voorgaande jaren, maar ik heb nog best wel wat stukjes gezien. Maar toen ik een tweet van Mascha (vloggloss) las over dat zij ging nagels lakken in het Glazen huis en toen werd ik nieuwsgierig. Ik zag dat er een jongetje bij was en die heeft knetter veel geld opgehaald, in zijn eentje, voor Serious Request. WAUW! En nu, gaat hij gewoon lekker verder met waar hij mee bezig was. 

Maar wie is Tijn dan?

Ik hoor het sommige mensen al denken terwijl ze mijn artikel lezen.

Tijn is 6 jaar en komt uit Hapert. Dat ligt in Brabant. Tijn is dol op dieren. Hij gaat dan ook het liefst naar de dierentuin, vooral voor de roofvogels. En thuis heeft hij zijn eigen huiskip Noortje. Tijn houdt ook veel van kleuren, knutselen, buitenspelen… en van nagels lakken natuurlijk. Waarom? Om de kleur!

Tijn is dus een ontzettend vrolijk, leuk kind, maar Tijn is ernstig ziek. Tijn heeft hersenstam kanker. Echt ontzettend zielig. Maar hij doet er echt iets moois mee. Hij probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor een speciale machine.

Lees maar…

Elk jaar krijgen, alleen al in Europa, 400 kinderen hersenstamkanker (ofwel: diffuus intrinsiek ponsglioom). Deze kinderen zijn gemiddeld 6 jaar. Net als Tijn. De meeste kinderen overlijden binnen 2 jaar. De tumor zit namelijk in de hersenstam, een plek waar je niet kunt opereren en waar medicijnen slecht aankomen. Daarom wil Stichting Semmy met het opgehaalde geld een speciale robot naar Nederland halen, waarmee de CED-behandeling mogelijk wordt. Hiermee kunnen medicijnen veel beter op de juiste plek komen. Met CED worden medicijnen door middel van hele dunne rietjes (catheters) heel langzaam, soms zelfs gedurende meerdere dagen in de tumor gebracht. Het doel is dan ook om minstens 1 miljoen euro op te halen. Dan kan de machine worden aangeschaft, onderhouden worden en kunnen meerdere kinderen met DIPG worden behandeld.

Dat vind ik echt zo ontzettend mooi, dat een kind dit soort dingen bedenkt. En dat geld ophalen doet hij via Lak door Tijn waarbij je kunt kiezen uit 4 te gekke kleuren nagellak, en het geld dat het opbrengt gaat dan naar de stichting, hier boven benoemd.

Lak door Tijn

Via de website – Lak door Tijn – kun je de informatie over Tijn en de machine vinden en uiteraard, waar het allemaal om draait: de nagellak kopen.

lak-door-tijn-paars lak-door-tijn-blauw lak-door-tijn-roze lak-door-tijn-rood

De lakjes kosten €10,- per stuk!

LET OP! Je krijgt de nagellak pas wanneer het volledige bedrag dat ze willen behalen, behaald is. Wat ik persoonlijk niet kan waarderen, want nu moet jij misschien nog wel een half jaar wachten?! Maar goed, het is wel een hele goede, mooie actie en ik vind dat er zeker aandacht aan besteed moet worden. En dat je dan je lakjes niet binnen een dag, week of maand(en) binnen hebt… Heb je tenminste toch iets goeds gedaan. En daar gaat het uiteindelijk om toch?!

De roze vind ik trouwens echt heel erg leuk eruit zien. Echt zo’n schattig kleurtje.

Koop jij een Lak door Tijn?

En waarom wel of juist niet?

Bekijk ook even het filmpje dat ik deelde op Blogging MiKa facebookpagina!

Liefs,
Michelle

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief