Vandaag heb ik voor jullie weer eens een review van een product dat ik eigenlijk veel te weinig gebruik. Het gaat over een scrubgel voor je gezicht – ik zal zo even uitleggen waar het goed voor is – en wel de Kruidvat scrubgel voor alle huidtypes. Ik heb er namelijk een mening over ( en foto’s van in tegenstelling tot mijn vorige de vorige review!) die ik graag met jullie wil delen.

En de reden dat ik die met jullie wil delen is iets voor zometeen, want ik kan mij zo voorstellen dat niet iedereen weet waar een scrubgel voor je gezicht goed voor is.

Een scrub voor je gezicht reinigt je gezicht heel diep en verwijderd de dode huidcellen die op je huid liggen – daardoor raken porien niet verstopt wat dan ervoor zorgt dat je niet zo snel puistjes krijgt bijvoorbeeld. Maar een beter beschrijving dan dit: klik maar – ik zou het niet beter kunnen. En tevens ben ik hier niet om uit te leggen wat het is, maar review ik juist een product erover.

Kruidvat scrub

Zoals ik al zei de Kruidvat scrubgel voor alle huidtypen.

Je kan op de foto zien: deze verpakking is leeg, dus dan kan ik zeker een goede review geven.

Kruidvat Scrub

Het is een hele basic verpakking in dezelfde blauwe kleuren als de Cleansing lotion waar ik eerder al over schreef. Niet super fancy of chique, maar als het product goed is dan ben ik daar tevreden over.

Deze scrubgel heeft 75 ml inhoud en op de achterkant staat een gebruiksaanwijzing en ingredientenlijst.

Kruidvat scrub

Kruidvat scrub

Ik heb geen verstand van ingrediënten, maar als jij dat wel hebt – dit zijn ze.

Kruidvat scrub

Dit is de scrubgel op mijn hand – hij was namelijk niet helemaal op.

Zie je die blauwe bolletjes? Dat zijn de scrubdeeltjes. En daar is ook gelijk mijn probleem met dit product: Je krijgt ontzettend veel gel, maar weinig scrubdeeltjes. En dit merk ik ook als ik het product gebruik. Je hebt op een zeker moment namelijk het gevoel dat je de scrubdeeltjes meer aan het wegvegen bent, dan dat je je gezicht aan het scrubben bent. En dat vind ik eigenlijk jammer, want als je dat allemaal achterwege laat, dan is hij echt wel heel lekker in gebruik en voelen de scrubdeeltjes ook helemaal niet vervelend op de huid.

Mijn huid voelt na gebruik schoon, maar prikt niet (of tintelt – hoe je het wilt noemen), mijn huid is niet ineens heel droog of trekkerig. Dus dat is het eigenlijk allemaal niet, het probleem ligt puur bij de hoeveelheid van de deeltjes die ik mis. Best jammer vind ik persoonlijk en dat is ook de reden dat ik hem dus niet helemaal heb opgemaakt. Ik werd er niet helemaal blij van. Jammer!

Ik ben wel benieuwd wat jullie ervaringen zijn met scrubgels voor het gezicht en welke jij graag gebruikt en of deze dan ook tussen de favorieten zit of juist niet?

Liefs,
Michelle