Vandaag is onze Koning der Nederlanden, Koning Willem Alexander jarig. Hoera!
En 2015 is voor mijn dorp extra leuk, want wij hebben om de 5 jaar Bogenbouw.
Een speciale Kingsday – Koningsdag 2015 (:

Onze “Oranjevereniging” legt het op de site helemaal uit, hier het belangrijkste:

Elke 5 jaar raakt Dodewaard en omgeving in de ban van het Bogenvirus. Straten, wijken en buurtschappen gaan dan met elkaar aan de slag om een idee, ontwerp en uiteindelijk zeer fraaie boog te bouwen.Tot het jaar 2000 werden thema’s als “Bevrijding” en “Vrijheid” gebruikt maar met ingang van dat jaar werden nieuwe meer algemene onderwerpen bedacht om ruimte te geven aan uiting van vreugde en creativiteit zoals: “Ons Dorp!” (2000), “Sprookjes” (2005) en “Spreuken en Gezegden” (2010).
De bogenbouwfeesten in Dodewaard worden om de vijf jaar gehouden en hebben inmiddels een regionale en landelijke bekendheid gekregen. Duizenden belangstellenden bezoeken overdag en ’s avonds wanneer de bogen zijn verlicht deze feesten die altijd rond Konings- en Bevrijdingsdag worden georganiseerd.
Een mooie traditie ……. die bij het tijdig doorgeven en enthousiasmeren van de jongere generatie zeker nog heel veel jaren zal blijven voortbestaan.

En omdat het vandaag Koningsdag is heb ik mezelf weer eens in het oranje gehesen. Oranje in mijn make-up en een “touch of orange” in mijn kleding. En dat wil ik graag met jullie delen.

Vandaag staat heel Nederland in het teken van de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. Hij was zelf dit jaar in Dordrecht. Ik heb het heel even op de TV gezien, maar ik was niet echt onder de indruk. Niet echt anno 2015. Jammer. Maar verder: Leuk dat het nog gebeurt. We zijn een leuk land.
En wat zag Maxima er prachtig uit zeg.
Koning Willem Alexander en Koningin Maxima

Nu over naar mijn look van vandaag.

27-04-2015 Kingsday
27-04-2015 Kingsday1
Dit is mijn Face of Today.

27-04-2015 Kingsday2
Close-up van mijn oranje ooglook en lippen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Als basis op mijn lippen draag ik dit lippotlood van Make-up Studio.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daar overheen Bourjois Rouge Edition Velvet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de kleur Peach Club.

27-04-2015 Kingsday3
Ik draag mijn lievelingsbroek van Junarose, zwart shirt met lange mouwen met een oranje top en mijn nieuwe Unisa sneakers, die ik deze week binnen kreeg via Omoda.

Wat vinden jullie van mijn look?
Draag jij Oranje vandaag?

Ik ben vandaag lekker een 38 minuten gaan wandelen met Punkie door het dorp, en het is echt, voor onze begrippen ontzettend druk, maar wel gezellig druk hoor.
Iedere buurt bij hen eigen boog, sommige lopen nog een rondje naar andere bogen. Kortom: Het is gezellig druk.

Misschien gaan we vanavond nog een keer de bogenroute doen, als het verlicht te zien is en verder hebben we een hele saaie dag vandaag, want meer dan bogenbouw is er niet te doen dit jaar. Als er geen bogenbouw is, dan doen ze wel wat voor de kinderen uit ons dorp, maar verder niet.
1 Vreselijk traditie: ‘s morgens om 6 uur gaan er brommers en scooters kei hard door de wijken crossen (het liefst met een kapotte uitlaat) – hoe meer herrie hoe beter. Waarom? Geen flauw idee, maar ik vind het vreselijk irritant. Ik kan er niet aan wennen hoor.

Maar verder:
Top weertje, fijn sfeertje in het dorp.

Wat ga jij doen vanavond? Plannen? Of heb je misschien al een super leuke dag achter de rug?
Laat het allemaal maar weten in de reacties.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief