Het is een hele lastige klus:
Je blognaam bedenken…

En ik heb het idee dat mensen die van mij nogal ingewikkeld vinden.
Want heel veel mensen denken nog steeds dat ik Mika heet.
En degene die mij echt al een tijdje volgen weten dat ik niet Mika, maar Michelle heet.

Maar waarom koos ik die naam dan?
Ik ga het je vertellen, en je ook wat tips geven, met dingen die je wat mij betreft sowieso even moet bedenken als je begint aan het blog-avontuur.
Dit is dus niet persé hoe het hoort, maar wat ik “logisch” vind. 

Ik koos de blognaam “Blogging MiKa” (inclusief de juiste letters in Hoofdletter), omdat ik het algemeen wilde houden.

“Blogging”, daarmee ben je niet meteen afhankelijk van een bepaald onderwerp.
Want als je mij al heel lang volgt weet je dat mijn blog ook “MiKa Beautyblog” heette en “Beauty For You ……” (precies weet ik het niet eens meer). En dan zit je dus echt vast aan het onderwerp beauty. En alhoewel ik dat het meest fantastische vind wat er is: beauty… wil ik daar niet altijd over bloggen. Ik vind lifestyle dingen super leuk, maar ook jullie soms wat leuke tips geven over bloggen in het algemeen, of leuke tags over een heel ander onderwerp dan beauty of lifestyle. Dus gemixt.
Maar ik wilde ook persé mijn naam erin verwerken, omdat dat het persoonlijk maakt. Maar zeg eens eerlijk “Blogging Michelle Kaiser” dat klinkt toch voor geen meter? Dan zou je er ook “Michelle’s blog” van kunnen maken, maar dat is ook zo saai en standaard met al miljoenen blogs waarschijnlijk. “MiKa blog” dan? meh, net niet hè?
Dus ja, het werd “Blogging MiKa”. Mi -> eerste 2 letters van mijn voornaam, Ka -> eerste 2 letters van mijn achternaam.
Ik heet dus niet MiKa, nee ik heet Michelle Kaiser en dat kortte ik af naar MiKa. En zette er Blogging voor.
 En waar ik nu kies voor “Blogging MiKa – Beauty, Lifestyle &more” koos ik destijds een korte ondertitel: Beauty & more. Ook koos ik heel veel verschillende designs.

1 Ding is heel zeker: ik wil graag kleur in mijn logo’s en blogheader.
En het lijkt in geen enkel opzicht op elkaar. Al lijk ik nu toch weer terug te gaan naar het begin: minimalistisch en rustig zonder teveel gedoe.

Mijn tips voor jou:

❤ Blijf dicht bij jezelf
Houd het persoonlijk en ga niet altijd af op “Hoe het hoort” of “Mensen zeggen dat…” of “….. zei dat ik …. moet”. Nee! Jij doet wat jij wilt.
❤ Doe wat goed voelt
Het is en blijft jouw blog en jouw naam, jouw creativiteit, dus als het goed voelt is het ook goed.
❤ Bedenk je waar je over wilt gaan schrijven
Laat het terugkomen in je naam bijvoorbeeld.
❤ Verzin onder je blognaam, een goede ondertitel.
Als ik had gezegd: “Blogging MiKa – van alles wat” dan slaat dat nergens op voor mijn gevoel. Laat weten wát je doet op je blog. Ik schrijf over Beauty, Lifestyle & more, dat is duidelijk toch? En het past qua formaat ook mooi eronder. Dus het is mooi in balans.
Als jij, ik noem maar wat: Mari-Louise Antoinette Jansen- van Klas heet (oké had ik niks anders hahaha) dan is dat een hele bijzondere naam waar je echt wel wat mee kunt. Laat je creativiteit gaan. Heet je Lola, Lisa, Emma of Bep heet (wederom, ik noem maar wat) dan zou je iets met de letters kunnen doen. “Life of Lifetyle & originality “(Lola) bijvoorbeeld. En dan zou je onderschrift kunnen zijn: Lola over het leven en originele onderwerpen. Dan is het in balans.
❤ Doe niet zo moeilijk.
Wat heel bot klinkt, maar als jij naar 4 jaar bloggen denkt “Whut the….” dan is het echt niet erg om het te veranderen. Ik deed dat ook, ik ging van een gratis wordpress site met de naam “MiKa’s Beautyblog” naar een gehoste site (via Antagonist) met de naam “Blogging MiKa” in 2014. Je zult het zelf wel ervaren, je gaat op een bepaald moment een knop omzetten.
❤ Doe het niet om geld mee te verdienen en 100K bezoekers te verdienen en betaal nooit anderen om jouw social media kanalen en blog te laten groeien. 

Geef niet te snel op. Laat het zo nu en dan even gaan.

Wees niet te streng voor jezelf en ga voor je grote droom.
Ben jij door mij begonnen met bloggen? Laat het dan ook even weten, dat lijkt mij wel heel bijzonder.

Heb jij een blog? 
Waarom ben jij begonnen en waar blog je over?
Vond jij het moeilijk om Je blognaam bedenken… ?
(geen linkjes – het is geen spam je blog artikel).

Liefs,
Michelle

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief