Voor een tijdje terug (een kleine week terug) kreeg ik inspiratie voor een artikel, waarvan ik eigenlijk nu al kan zeggen dat ik het vreselijk vind dat ik dit überhaupt moet bespreken met jullie. Omdat de maatschappij van tegenwoordig heel erg hard en respectloos is. Waar ik namelijk best wel tegen een geintje kan en daar ook graag op inspeel (Scroll naar beneden voor CHOCO😍😂) , vind ik sommige dingen echt te ver gaan en ga je echt te ver dan blokkeer ik je ook gewoon.

Het hoeft zo niet te gaan! Dat is wat ik eigenlijk wil zeggen met mijn blogpost over het gedrag dat mensen online vertonen.

Wanneer ik soms op Instagram kijk naar de reacties die ik krijg op mijn foto’s, schieten mij nog net niet de tranen in mijn ogen. Ik vind het zo erg dat mensen zo ontzettend bruut zijn, zo diep respectloos en zo hard.
Woorden die gebruikt worden zijn zo erg. Woorden als kanker en mongool of wat dan ook vind ik niet dat je die mag gebruiken. En daarom wil ik jou even wat verschillende issues voorleggen met mijn mening daarover. En dit is maar een speldenprik waarschijnlijk, maar oke dan hebben we die lucht maar geklaard en kan ik vervolgens zeggen wat ik echt mee wil geven.

❤ Dat jij vind dat ik dik ben –
Heb je gelijk in! In princiepe dan he. En ik vind het nu eenmaal heel moeilijk om af te vallen en mijn lichaam werkt ook niet genoeg mee met wat ik zou willen en ik ben ook heel eerlijk dat ik er ook vaak genoeg moeite mee heb dat ik ben zoals ik ben. Als jij dan mij daarop aanvalt kan dit met tijden heel hard binnenkomen. Helaas. Soms verlies jij en interesseert mij jouw lelijke opmerking niet. Maar weet wel dat ik door mijn beperking er meer moeite mee heb dan een “normaal” “gezond” persoon. En oh wat zijn het toch stomme excuses he? Helaas wel waar en heeft alles invloed, waar het ook over gaat.

❤ Dat je vind dat ik er niet uit zie –
Jouw probleem, jij koos ervoor om mijn feed of blog te openen toch?!

❤ Als jij mijn make-up lelijk vind –
Geef op z’n minst positieve feedback of iets van een tip. Daar wordt niemand verdrietig van en het is aan mij om te kijken of ik daar iets mee wil doen.

❤ Als jij mijn kleding saai vind of lelijk –
Smaken verschillen nu eenmaal en ik vind jou kleding misschien net zo saai of lelijk, maar dan zeg ik dat ook niet. Het is jouw smaak en jij koos dit, dus wie ben ik daarover te oordelen?!

❤ Geen fan van Beagles of de combinatie van mij met een Beagle of welke gedachten jij ook hebt bij het zien van een selfie met mijn Beagles –
Ik houd van dieren en wij hebben als gezin voor het ras Beagle gekozen en zijn oprecht intens gelukkig met Punkie en Sjaak. En om mij helemaal uit te schelden onder zo’n foto zegt dat meer over jou dan over mij of mijn vriendjes.

Het hoeft zo niet te gaan!
Echt niet. Het is zoveel leuker om elkaar wat meer respect te tonen, eens een oprecht complimentje te geven. Want reacties als:

broken-heartDISCLAIMER: Dit is letterlijk gequote. Helaas.

💔“ Eet nog meer, want je bent niet dik genoeg”

💔“ Onder je 3e onderkin”

💔“ 2 Kanker dikke honden”

💔“ 5 ton make-up, mooier wordt je er niet op kut kind”

💔“ Dikke pikka”

💔“ Je voorhoofd is groter dan de toekomst van je blog”

💔“ Seks met dieren is illegaal” – foto: ik heb Sjaak op mijn arm

💔“ Bodygoals”

💔“ Bij mij is Twitter niet down, maar jij bent wel een beetje down”

💔“ Je kan sowieso niet lopen met al dat fucking vet”

💔“ Vind je het gek vetzeug”

💔“ Kanker lelijk, kanker down, eugh eughh”

💔“ Only kiss you ever get” – foto: ik geef Punkie een kusje voor de selfie

💔“ Wist niet dat downies konden haken”

💔“ Is moeilijk he? Geld hebben als je niet werkt, maar blogt en Instagramt omdat je een KANKER DOWNIE bent.”

💔“ Lelijke pad”

💔“ Niemand boeit jouw leven, je hebt 4 fucking stemmen… kanker downie”

💔“ Mijn voorkeur ligt bij het feit dat jij een voorhoofdverkleining moet doen”

(( 💔= gebroken hart als symbolisch teken.))

Sorry, ik vind dit echt heel erg veel te ver gaan.

Want voor degene die het nu even zwart op wit willen: Ik heb geen down! Down is namelijk officieel benoemd: Syndroom van Down. En nee, dat heb ik niet en ik vind het oprecht heel erg voor de mensen die het wel hebben, mijn Instagram misschien bekijken en bij de reacties zien dat er gescholden wordt het hun beperking. En voor degene die dit lezen: Mijn oprechte excuses voor het gedrag van dit stelletje… weet ik veel… geen woorden voor.

Helaas is het allemaal echt waar en heb ik speciaal voor dit artikel er screenshots van gemaakt zodat ik het eens zwart op wit kon beschrijven wat er gezegd wordt.

lerares
En dan kan ik wel heel makkelijk zeggen:
“Doe het niet, het hoeft niet zo te gaan en denk eens aan hoe een ander zich voelt als je dit doet? En waar zijn je normen en waarden en heb je geen respect voor je medemens?”
Maar het zal niet werken. En ik ben jullie lerares niet dacht ik he. Vandaar dat plaatje ook hierboven.

De mensen die dit doen hebben namelijk geen normen en waarden en sowieso niet gehoord van respect voor de medemens.

Voor degene die er dan wel iets mee willen doen: Goed zo! Voor jou heb ik dus heel veel respect. Dat jij nu je fout hier toe gaat geven, van mij part aan jezelf of met een comment hier, dat vind ik echt dapper van je. En sorry dat ik het zeg, maar verpest heb je het nu toch al en je zult eens flink aan soul healing moeten gaan doen. Je weet wat ik ermee bedoel; Je moet opzoek naar jezelf. De aardige jij met begrip voor degene van wie jij een blog, social media of ander iets bezoekt. En dan met name de manier waarop je reageert.
Als jij mijn make-up zo lelijk vind kan je best zeggen: “ Ik vind je make-up persoonlijk gewoon echt niet mooi… ik vind het zelf mooier om het zo (= beschrijving) te doen. Even een tip van mij”
En als jij mijn Beagles 2 kanker dikke honden vind… Ga eens naar een ziekenhuis bij jou in de buurt en vraag naar de afdeling voor mensen met Kanker en ga eens kijken hoe die mensen aan het vechten zijn voor hun leven, kijk eens naar hen en écht oprecht. Vraag eens hoe hun dit ervaren en wat het met ze doet. Of kijk eens naar een documentaire of TV programma over dit onderwerp. Hopelijk rollen de tranen over je wangen en kom je terug om je excuus aan te bieden bij elke foto waar jij het woord gebruikt hebt. Ik ben namelijk mensen in mijn familie verloren aan deze (sluip) moordenaar. En ik mis hen nog elke dag. En dat jij hiermee scheld: BAH!

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik doe het niet. Ik wilde alleen even wat ogen openen. Want dit is wat er gebeurt op de sociale media en ik vind het echt oprecht zo erg.

heart-914682_640

Ik denk dat degene die dit doen ontzettend ontevreden zijn over het leven dat zij leiden en hoe zij er zelf uitzien of misschien om het feit dat ze geen liefde krijgen van een huisdier. Of omdat zij zelf telkens maar proberen om een prachtige make-up aan te brengen het telkens uitloopt op teleurstelling. Misschien voelt jouw leven als een grote mislukking.

Ik wil jou daarom zeggen; ook degene die dit niet hebben gedaan. En dan niet alleen bij mij, maar ook bij andere, want helaas gebeurt het niet alleen bij mij maar heel veel bloggers en vloggers…! Tegen jou wil ik zeggen:
Ben jij of ken jij iemand wie zich totaal ontevreden voelt over alles wat er gebeurt in je leven. Ik weet wat je voelt, want ook ik heb dat vaak genoeg en het is gewoon vreselijk om je rot te voelen en bij alles wat je doet te denken: “Wat een flauwe kul dit en ik ben gewoon een mislukking en mij gaat toch niks lukken en ik blijf wel lekker de hele dag binnen onder het mom Me, My bed & My Netflix, want dan ga je er nooit komen. Al begrijp ik je wel heel goed.

💞Lieve schat, het is nog nooit zo donker geweest of het wordt weer licht. Dat heb ik geleerd. En heb er nu maar 100% vertrouwen in dat het allemaal goed komt met je als je er maar kei hard voor vecht. Zonder doorzettingsvermogen en kracht kom je er niet en die dipjes zullen nog vaker komen. Jammer dan. Deal with it. En dat zal een kei harde les worden, want ik leer het nu nog en iedereen zal dit ervaren. Gezond of met een beperking in het leven. Iedereen heeft een dipje zo nu en dan, iedereen voelt zich altijd wel een keer onzeker of lelijk of wat je dan ook voelt over jezelf of je leven. En leren blijf je tot je dood.

Tip! Kuur het uit op jezelf, schrijf het op wat je dwars zit, ga naar een hele groot open plaats en schreeuw het uit ofzo. Praat erover (nog beter) met je allerbeste vriend(in) of met je ouders of met je (levens)partner of familielid, collega! Maar ga iemand niet uitschelden zoals dat mij overkomt. Je doet iemand er ongelofelijk veel pijn mee en je bereikt er helemaal niks mee.
Geloof mij nou maar dat je met een beetje liefde, een complimentje af en toe een heel stuk verder komt in je leven en contacten dan met respectloos vloeken en tieren. Gewoon niet doen.

love-you-allEn dankjewel voor degene die mij altijd zo lief steunen, voor mij opkomen en mij een hele lieve peptalk geven. En dankjewel voor het lezen van deze elle lange tekst. En je weet het: Het hoeft zo niet te gaan! Love rules.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief