cover boekVandaag heb ik een prachtig boek gelezen met werkelijk schitterende informatie over hoe je je leven het leukste maakt, hoe je happy wordt, maar vooral zulke fijne stukken tekst waar mijn hart van is verwarmd. Helemaal onder de indruk van verhalen en de goede tips, de fijne lijstjes en vooral: Wat ben ik blij met Happy Life. Het opent je ogen, je hart en je leven om het een mooiere betekenis te laten krijgen. Spiritueel, maar subtiel. Psychologisch op een fijne vriendinnen manier. Ik kan de perfecte woorden niet eens vinden. Ik neem je gewoon even mee in Happy Life!

Ik wil je graag net zo enthousiast maken om het te gaan lezen en meer te gaan doen met je leven. Het leven heeft allemaal mogelijkheden en het is zo leuk om er iets moois van te maken. En ik kan je beloven. Happy Life heeft mij echt geïnspireerd om het mooier te maken en de lijstjes van Mascha te gebruiken.

Kijk je mee naar wat ik heb geleerd over het leven, je gedrag en je lichaamstaal, wat je uitstraalt en wat je allemaal kunt leren van anderen? Wat je kan leren over het leven door het lezen van dit boek. Dat dus.

Mascha heeft mij echt blij gemaakt, een warm gevoel gegeven en het idee gegeven dat je altijd beter kunt dan je denkt dat je kunt. Heel erg inspirerend en bevrijdend. Hier moet ik wat mee doen en ik begin door erover te vertellen op mijn blog. Om jullie te triggeren. Dit boek is echt een aanrader.

Kijk snel verder!

Mascha begint in dit boek zichzelf voor te stellen.

Hoi, mijn naam is Mascha Feoktistova en ik ben een fulltime beautyblogger!
Met deze zin begin ik vaak mijn presentaties die ik geef aan grote bedrijven. Wat ooit begon als hobby is nu mijn fulltime baan, ik kan namelijk leven van mijn beautyblog.

Maar dat is natuurlijk geen celebrity life met alleen maar glitter, glamour, privileges en het perfecte leven.

Mascha legt veel dingen uit.

 • Van school tot
 • uit huis gaan,
 • carrière,
 • hobby’s,
 • geld,
 • respect,
 • familie,
 • vriendschap,
 • liefde,
 • contact maken en feedback krijgen.

Maar eigenlijk vanaf bladzijde 88 wordt ik pas echt getriggerd.

Allemaal bijzondere onderwerpen om je leven leuker te maken en om te kunnen gaan met negativisme.

 • Hoe om te gaan met jezelf.
 • Happy Zijn,
 • Diep graven bij jezelf,
 • genieten van “het moment”,
 • maar ook een klein stukje over spiritualiteit en je hogere zelf opzoeken, kleine adviezen daarbij.
 • Diep nadenken “Hoe Komt Dat?”,
 • maar ook nee durven zeggen.
 • En hoe kom je over?

Heb jij er bijvoorbeeld over nagedacht dat “dankjewel” maar gewoon wordt gezegd, alsof het niets is, geen betekenis heeft. En dat dan iemand een keer tegen je zegt: “Dankjewel” en dat het heel anders voelt? Alsof iemand zegt “Ik hou van jou!” Maar dan echt van deep down inside with love? Puppy eyes erbij. Gewoon het complete plaatje? Denk er eens over na hoe jij dankjewel zegt. Of het iets betekent of dat je denkt “tja ik ben zo opgevoed en denk er eigenlijk niet meer overna”. Dan weet je, foute boel. Dankbaarheid is het allermooiste wat er is.
Hoe dankbaar ben jij voor je vriend(in), diegene die jou opving als je kei hard viel, diegene die jou liet huilen, diegene die zegt: “ik ben blij dat je er weer bent, dankjewel voor je vriendschap!”??

Of vind jij het maar raar dat iemand spiritueel is?
Heb je er ooit over nagedacht dat het steun kan geven in iemands leven?
Iedereen vult zijn of haar leven in met andere hulpjes. De ene zoekt steun bij vriendschap en liefde, de ander doet dit via spiritualiteit en “de hogere wereld”.

Gevoel verwerk je allemaal op een andere manier.
Zo bedacht Mascha: To- Do- Lijstjes & nog mooier: ” G- Schema”.

Het G- Schema bestaat uit 4 woorden die allemaal met G beginnen.

 1. Gebeurtenis
 2. Gedachte
 3. Gevoel
 4. Gedrag

Dit legt ze heel mooi uit in haar boek. Alleen daar kan je al zoveel van leren.
Wat gebeurde er, dat je zo (negatief) ging denken, wat voelde je daarbij en wat deed je qua gedrag?

En probeer eens “nee” te zeggen.
Je baas vraagt aan je of je alsjeblieft nog even door wilt werken tot 22:00 uur. Je bent vanmorgen al vroeg begonnen, maar de vrouwen om je heen hebben kinderen en ja, hé. Het is wel zo normaal dat jij geen leven hebt. STOP! Jij hebt ook een leven, ook zonder kinderen. Zeg eens “nee!” En dat hoeft niet een hele uitleg te verschaffen.
Dit is echt in de meest korte versie samengevat, maar het gaat erom: Kom voor jezelf op, voor jou leven, voor jou dromen. Als jij iets niet wilt dan is het jouw keus om te zeggen: “nee dat doe ik niet!” Het is jou leven toch? Wie bepaalt dan hoe je er mee om moet gaan, hoe je het in moet vullen?

Je bent baas over jou Happy Life. Als die niet happy is… Lees Happy Life! Je moet het uiteindelijk nog steeds zelf doen, maar wellicht krijg je hier hele goede tips die jou heel erg helpen om er wat moois van te maken in je vervelende leven dat je tot nu toe hebt.

Zelf heb ik momenteel best een vervelend leven, veel stress en onzekerheden.
Mascha heeft ervoor gezorgd dat ik in een korte middag dit boek heb uitgelezen, omdat het zo ontzettend inspirerend is en bevrijdend bijna.
Maar vooral op een fijne manier, alsof ik een boek zat te lezen wat voor mij was geschreven namens mijn beste vriendin. Warme gevoelens in dermate dat ik tranen in mijn ogen kreeg bij de woorden op het einde van het boek:

Gregor van Vlierden, foefje, ik hou van jou als een flakwe dat een stokje geeft aan een andere flakwe.

Dat klinkt misschien gek, maar ze had al haar vriendinnen bedankt, Hella (de partyplanner) en zoveel andere mensen dat ik daar echt dacht: “What is happend with me?” Het kwam wel even binnen.

Al die tips over het leven op zichzelf, maar ook voor vriendschap en het uitspreken van je dankbaarheid, je ontevredenheid en hoe om te gaan met de mensen om je heen, respect, liefde, werk. Alles in dit boek heeft mij een boost gegeven. Gewoon door stukken tekst waarvan ik dacht, hier moet ik wat mee doen. De kans bestaat dat ik dit boek over een maand nog eens lees en dan denk “Goh heb ik er al wat mee gedaan en welke invloed had dat dan op mij?” Gewoon om eens te kijken met grote open ogen naar het leven dat je lijdt. Wil je dit wel? Kan er iets verbeterd worden en welke verandering zal ik aanbrengen om het te verbeteren in alle opzichten?
Dit boek kwam op het juiste moment zeg maar.

De inhoud is perfect. De teksten raken je diep en je wilt er meteen mee aan de slag.

Wat vind ik verder van het boek?
Heb ik nog feedback?

Ja! Als is het een peulenschilletje en hoef ik het eigenlijk niet te benoemen.

cover boek

Dit is dus het boek, de cover.

De cover vind ik mooi. Al vind ik de foto op de volgende bladzijdes nog mooier:

 • 34
 • 77
 • 119
 • 141

Gewoon omdat het “Mascha is die haar hobby uitoefent en straalt”.
Hebben we het over Happy, dan knalt blz. 155 er werkelijk uit. Hoe happy is dit.

Maar uiteindelijk: Allemaal prachtige foto’s. En de ultieme liefdesfoto: blz. 58!!!
Jammer vind ik de foto op 104. Hij past niet helemaal in het plaatje van het boek, maar anderzijds is het wel Mascha. Dus nee ik ben geen fan van de foto, maar het is wel Mascha en Beautygloss.

Bladzijde 140 ga ik gewoon verklappen: Manis!
En bladzijde 150 kan zo de Vogue in.

Sorry ik kan gewoon niet kiezen tussen de mooiste foto. Jeetje wat is Alexander Sporre goed!

Over de lay-out niks te klagen. Ik vind het fijn dat er geen hoofdstuknummers zijn. Dit leest zoveel lekkerder. Wel vind ik de lettertypes soms wat door elkaar gaan. Zelf zou ik bijvoorbeeld “het sierlijke lettertype” voor de koptitel gebruiken. Zo staat hij meer in balans met de samenvattingen onder de titel, terwijl hij er nu echt los van staat en ik in het begin niet helemaal snapte waar dat aparte hokje voor diende tot ik begreep dat dat een fijne samenvatting is van wat er voorkomt in dat hoofdstukje.
De kleuren vind ik wel mooi in balans.

Het is verder heel fijn geschreven. Ik ben namelijk geen lezer, maar dit las heel lekker weg.
Lettertype leest fijn en gemakkelijk.

Daar heb ik verder niks over te klagen.
Het is namelijk gewoon een mooie lay-out met prachtige foto’s en mooie inspirerende teksten. Fijne lijstjes en hulpjes om het leven wat leuker te maken.

Ik ben helemaal laaiend enthousiast. Dit is een bestseller. Toppie.

Nog even een woordje tot Mascha zelf; 

Lieve Mascha,

Je hebt met dit boek echt heel veel goeds gedaan voor vele mensen om het leven weer een beetje happiness te geven en te helpen bij de goede flow in het leven. Blij zijn en je eigen dromen achterna gaan. Je eigen leven regisseren en beheren. Door middel van jou fijne lijstjes en hulpstukken ben ik getriggerd om ze te gaan gebruiken en voortaan “eerst na te denken voor ik actie onderneem!” Ben ik niet blij dan denk ik nog meer na hoe het beter kan.

Ik betrapte mijzelf erop, terwijl ik jou boek las deed zich een situatie voor.
Iemand die bij ons komt kreeg telefoon, kreeg de vraag of hij iets kon doen bij diegene,
hij gaat akkoord, hangt op en slaat een diepe zucht.
Ik vraag: “Goh wat moet je doen?!”
Ja een vijver, een lamp ff installeren. antwoord hij.
Ik zeg: Ooohh, is dat het? Je zucht zo diep alsof je een diep psychologisch gesprek moet gaan voeren!
Maar eigenlijk wilde ik zeggen: maar als je het niet wilt doe je het toch niet? En anders, als je het doet krijg je er vast wel dankbaarheid voor terug.

Ja betrapt. Ik wil dus gelijk jou positieve flow uit jou boek in mijn leven brengen en overbrengen naar anderen. En dat heb ik niet gedaan. Toch vind ik dat ik het had moeten doen. En betrap mijzelf erop dat ik het gelijk in de praktijk wil gaan brengen. Zoveel inspiratie in een boek wil ik zo graag gebruiken.

Je boek ziet er geweldig uit en is echt een inspiratiebron. En hier wil ik zeker iets mee gaan doen.
Alle meiden die jou boek lezen: Die gaan dus echt een leuker leven krijgen. En ik hoop dat ik daarbij hoor. Want dit is alleen al een genot om te lezen en je leest het dan ook in een zucht uit.

Bedankt voor dit geweldige boek en ga zo door met je leven. PCOS of niet, tegenvallers of niet, je bent zo sterk en je hebt zo’n ongelofelijke wilskracht om het beste van je leven te maken. You are amazing.
En ik wil je gewoon echt het allerbeste toewensen en alle succes met Beautygloss en je party’s die nog gaan komen. Dit boek kwam echt op het perfecte moment in mijn leven.

BEDANKT MASCHA!
Dikke knuffel en de warmste groeten
Michelle Kaiser

Dus dit was een verrijking.
Allemaal kopen dit boek!! Je kan hem kopen bij Bol.com

Ik wens jullie een leuk(er) leven toe.
Happy Life!

Liefs,

Michelle

p,s.: FOLLOW ME on Bloglovin – Twitter – Blogging MiKa facebook en mijn persoonlijke Facebook en Instagram niet te vergeten.