Afgelopen dinsdag vroeg ik of jullie het leuk vinden om te weten hoe ik mijn Gehaakte Shrug heb gemaakt. Gehaakt ja, maar hoe dan? Ben ik blij met het eindresultaat? En ik laat hem aan jullie zien. Dit heb ik overigens gedaan met mijn topje in mijn broek, ik heb niet een mooi lichaam, maar ik heb dit gedaan zodat je geen afleiding hebt van mouwen die te kort of te lang zijn of een kleur die er niet bij past. De broek die ik aanhad en mijn topje zijn beide zwart, dus probeer daar niet op te letten.

Ik heb dit idee op internet gevonden, maar had er op de vrijdag bij de ontmoetingsplaats ook al over gehoord. Een Gehaakte shrug. Ik keek die persoon werkelijk zo aan of ik wilde zeggen “Een wat voor ding?” En dat zag die persoon en begon zacht te lachen en zei “Ik zie aan je dat je denkt “Wat voor ding?” En ze zei: dat is eigenlijk een vest, gemaakt van een grote lange lap die je haakt.

Gehaakte shrug

Hier kun je dat al best goed zien. Ik heb ervoor gekozen om stokjes te haken.

En dat doe je als volgt: 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse.
De volgende toer is 3 lossen over de stokjes en dan een vaste tussen de stokjes.

Dit klinkt een beetje wazig, maar op deze foto kun je dat beter zien, die plaatste ik op Instagram.

https://www.instagram.com/p/BYO47Rdne2X/?taken-by=bloggingmika

Hier kun je het goed zien.

Ik heb bewust gekozen voor een combinatie van gemeleerd grijs met oudroze. Beide komen van de Action en ik heb van de grijze wol zo’n 3 bollen nodig gehad voor het formaat wat hij nu is en 2 bollen roze. Dit is verder helemaal afhankelijk van de wol die jij kiest en of je met meerdere kleuren werkt of met 1 soort. Ik moest namelijk elke tour wisselen van haaknaald. Vind jij dat te lastig, dan raad ik je aan om daar even niet mee te beginnen.

Gehaakte ShrugIk draag normaal voor bovenkleding maat 48, hij kan bij mij niet dicht dit vest, maar ik zou hem toch voor binnen houden of voor volgende zomer om even iets op mijn rug te hebben wat net even wat warmer is.

Gehaakte Shrug

Je ziet het al een beetje op de foto’s, maar de rand rondom is puur ter verlenging van de mouwen en om de breedte in de nek en onderaan wat breder te maken dan wanneer ik 2 randjes vasten als afwerking had gedaan. Dit is een bewuste keus.

Gehaakte Shrug

Je ziet dat hij aan de onderkant bol staat, maar dat is gewoon het model. Wat je namelijk doet is dit:

Je haakt een rechthoekige lap. Wanneer je wilt weten hoe groot hij moet worden kun je dit even opzoeken op internet, er staan echt heel veel manieren om dit te maken, ik koos gewoon voor een simpel patroontje zoals ik al zei met stokjes, vasten en losse. Wanneer hij groot genoeg is vouw je hem dubbel, dan ga je kijken hoe groot je je armsgaten wilt hebben (achteraf gezien hadden die van mij zeker wat smaller gemogen) en dan maak je je lap van onder naar boven dicht. En dat doe je dan aan beide kanten op dezelfde hoogte, dit is even puzzelen, maar daar kom je wel uit. En dan ben je eigenlijk klaar met de basis. Je kunt de mouwen nu nog verlengen of er een muts aan maken of iets anders bijvoorbeeld een versiering aanbrengen.

Klik hier voor een duidelijke foto bij deze beschrijving

Gehaakte Shrug

En dan krijg je dus zoiets zoals ik. Iedereen zou dit moeten kunnen, maar het is wel lastig om de goede maat te krijgen en de juiste lengte en de mouwlengte is ook best lastig. Maar al met al… best goed te doen als je het jezelf niet te moeilijk maakt met een hele moeilijke steek.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Kun jij haken? Of wil je het wel eens proberen? Waren je antwoorden eerst nee, toen ja? Dan zeg ik: gewoon beginnen met een leuke sjaal voor de winter. Het is echt herfst en dan heb jij een mooie, eigen gemaakte sjaal. Hoe leuk is dat?! Een sjaal kun je net zo breed of smal en net zo lang of kort maken als jij wilt, dus helemaal leuk lijkt mij zo.

Ik ben benieuwd naar jullie comments.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief