Vandaag wil ik weer eens een fototutorial met jullie delen. Een fototutorial ❤ Brons roze ooglook om precies te zijn. Ik heb hem gecombineerd met een mooie winged eyeliner om hem helemaal compleet te maken. Ook laat ik jullie meteen een mini review zien van een nieuwe mascara die ik heb. Dus kijk je mee?

Ik ga gewoon lekker meteen laten zien hoe ik de ooglook maak. Het eindresultaat zie je aan het eind van deze blogpost en je ziet hem al in de uitgelichte afbeelding hierboven, dus have fun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik begin met een blanco canvas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarna doe ik altijd als eerste stap van mijn hele make-up mijn wenkbrauwen. Ik heb hier gebruik de Make-up Revolution Aqua brow –zie ook dit artikel-! En voordat ik commentaar krijg: dit is nog niet het eindresultaat want dit moet nog drogen en daarna moet ik ook nog wenkbrauwgel aanbrengen. Sorry als het er vies uitziet dus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vervolgens breng ik deze hele lichte highlightende kleur aan uit mijn Urban Decay Naked 2 palette.
Ik raad overigens af deze onder je wenkbrauw te gebruiken. Dan wordt je een discobal. Ik gebruik namelijk ook al voornamelijk glans op de rest van het oog.
Deze kleur – Bootycall – gaat dus op het bewegend ooglid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik breng hem niet heel erg ver omhoog richting de arcadeboog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de arcadeboog breng ik namelijk deze kleur uit het Urban Decay Naked 2 palette aan, genaamd Chopper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dat doe ik met het kwastje uit dat palette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het aanbrengen doe ik redelijk hoog. Maar omdat ik dit ook nog ga blenden en er nog een andere kleur in de arcadeboog komt, is dat helemaal geen probleem. Wees dus vooral niet bang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Voor het blenden van Chopper pak ik een grote bolle kwast die er heel erg hard uitziet, maar voor een groot “te blenden” gedeelte werkt dat juist heel fijn. En hij is inderdaad wel wat steviger, maar dat zorgt er wel voor dat je het perfect geblend krijgt. En dat is wat je wilt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Voor de 2 andere kleuren die ik ga gebruiken pak ik mijn Sleek Showstopper palette – een Limited Edition. Voor wie “MiKa Beautyblog” nog volgde, weten dat ik die toentertijd heb gewonnen en daar een review over schreef. Wie weet dat nog?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uit het Showstopper palette pak ik deze super fijne, matte highlighter. Hij is een beetje rozig, maar dat vind ik wel mooi onder de wenkbrauw, want daar is waar ik deze kleur aanbreng.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik breng die kleur aan met een hele zachte, platte kwast. En ik focus daarbij niet alleen op het dunne gedeelte dat nog over is onder de wenkbrauw, net tussen de wenkbrauw en Chopper, maar ik blend hiermee ook Chopper extra nog eens. En omdat Chopper erg glanzend is, zorg ik er met deze kleur voor dat het een beetje getemd wordt. Dit is trouwens een tip: Als je vaak hebt dat je arcadeboog te hoog zit, niet lekker blend of toch glimmender is dan je had gedacht… breng een matte highlightende kleur aan, gewoon erover heen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zie je wat een verschil dat meteen is? Je highlight goed onder je wenkbrauw (ook al lijkt dat niet zo, het is wel zo) en je dempt de kleur eronder. In dit geval dus chopper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vervolgens pak ik uit het Sleek showstoppers palette deze matte roze kleur. Hij neigt zelfs een beetje naar een mix van perzik en zalm- kleur. Perfect, want hierdoor krijg ik in de ooglook een accentje roze, wat er ook enigszins voor zorgt dat ik het bronze van de Chopper kleur accentueer en dit haalt hem echt op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Die breng ik aan met een hele stevige pencil brush. Deze kwast, die ik gebruik heeft een wat dunner puntje dan het begin van de haartjes zijn. De aanzet van de kwast is een stuk dikker en steviger dan het puntje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Met die kwast zorg ik ervoor dat de roze kleur zo aangebracht kan worden. Maar dit zit er niet uit…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarom pak ik een hele fluffy zachte kwast, die een stuk dunner is dan voorgaande kwasten om het geheel mooi zacht te maken.
Ik zorg voor een mooie zachte overloop en vermijd harde lijnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En dan ziet dat er zo uit. Stukken beter lijkt mij zo.
Maar nu nog 1 probleempje wat betreft de oogschaduw; De kleur op het bewegend ooglid is weggevaagd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik pak dus weer Bootycall uit mijn Urban Decay Naked 2 palette en breng deze opnieuw aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dat doe ik met de andere kant van het kwastje dat je al eerder zag, uit het palette van Urban Decay, die is dus een stuk kleiner zoals je ziet en daarmee breng ik nogmaals Bootycall aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stukken beter. De kleur is weer lekker fris.

Tijd voor eyeliner! Maar omdat ik een Winged Eyeliner maak, zal ik laten zien hoe ik dat doe, want dat kan nogal veel problemen opleveren.

Je kan het ook zo laten dus.
Je kan het ook zo laten dus.

Maar eerst: Het klassieke eyeliner lijntje boven je bovenste wimperlijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan zet je het staartje van de Wing erop. Richtingslijn die ik aan zou houden? Vanaf de onderkant van je onderste ooglid trek je een schuine lijn naar boven richting het uiteinde van je wenkbrauw.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En die trek je weer naar binnen en maak je helemaal zwart. Zorg dat de lijnen mooi zacht in elkaar overlopen. Vermijd inhammen en deukjes in de bovenste eyelinerlijn en zorg ervoor dat het recht is. (Mits je hem net als mij wilt dan)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mijn eyeliner. Ik kan niet zonder deze Catrice liquid eyeliner – de waterproof versie is echt waterproof. Love this.

Maybelline The Colossal Volum' express waterproof mascara.  Laagje 1
Maybelline The Colossal Volum’ express waterproof mascara.
Laagje 1

Maybelline The Colossal Volum' express waterproof mascara.  Laagje 2
Maybelline The Colossal Volum’ express waterproof mascara.
Laagje 2

Hierna nog een laagje

Maybelline The Colossal Volum' express waterproof mascara.  4 laagjes!
Maybelline The Colossal Volum’ express waterproof mascara.
4 laagjes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En dan ben ik klaar met de mascara.
Ik kan over de mascara zeggen dat ik er heel erg ontevreden over ben, omdat ik vind dat hij veel minder doet dan ik wil en omdat hij sowieso al niet kan tippen aan mijn ultieme favoriete mascara; de L’Oréal Double Extensions waterproof mascara. Die koop ik dus helemaal niet meer opnieuw. Nee, echt niet blij mee.
Maar dit was dus het einde van de look afmaken met mascara.
En het eind van de ooglook maken überhaupt al.

Dit is het eindresultaat:
20-06-2015 Fototutorial ooglook

Ook heb ik hier al foundation, concealer, highlighter (vloeibaar + poeder), Poeder, Bronzer, Blush op:

20-06-2015 Fototutorial ooglook1

En het full face resultaat:
20-06-2015 Fototutorial ooglook320-06-2015 Fototutorial ooglook2

Dus ja, ik ben wel benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ga jij mijn fototutorial gebruiken om deze look zelf een keer te maken? Tweet/ Tag mij in je foto op Instagram !!Vind ik wel erg leuk als je dat doet.
Maar hier in de reacties zou ik graag willen lezen of jij dit soort looks wel eens draagt, misschien niet, maar zou je het willen proberen? Of wil je gewoon laten weten wat je ervan vind?
Laat een reactie achter zou ik zeggen.

Liefs,
Michelle