Weet je wat ik het aller tofst vind? Foto’s. Het liefst ga ik nog ooit eens een opleiding doen voor fotografie, maar de opleidingen zijn zo onwijs duur en mega ver weg, dus of dat hem ooit gaat worden zal ten zeerste de vraag zijn. Maar ik maak sowieso altijd wel heel veel foto’s van Punkie en Sjaak. En toen ik de kans kreeg om een fotoboek te maken, toen heb ik daar uiteraard meteen mijn kans gepakt. Wat een fotoboek als mooie herinnering hebben is natuurlijk echt heel fijn, zeker van 2 van zulke lieverds. En daarom ga ik je vertellen over mijn ervaringen bij Het Fotoalbum!

Want eerlijkheid gebied ook te zeggen dat ik meestal alles bestel bij Albelli. Maar Albelli is redelijk duur, mits ze een leuke korting hebben, maar daarom wel iets minder toegankelijk voor het kleinere budget. Des te meer reden om eens een keer verder te kijken dan je neus lang.

Via Het Fotoalbum kun je dus uit heel veel verschillende fotoboeken kiezen, maar ik koos (niet bewust, maar gewoon per ongeluk) voor een zachte kaft.

Dit is wat je ziet wanneer je je klikt op fotoalbum maken. De link staat hierboven (onder het woord fotoboek), zodat je niet moeilijk hoeft te doen.
Je kunt kiezen uit
Vorm (liggend, vierkant, staand), Type (harde omslag, zachte omslag, etc.), Prijs (wat wil je er maximaal aan uitgeven),  en formaat!

Ik koos voor een album van 30×30 cm – zachte kaft. Dat is een XL bij Het Fotoalbum.

Dit is hoe hij eruit ziet

Ik koos voor een leuke mintgroen/blauwe kleur en van beide een puppyfoto op de voorkant.

Raden jullie wie wie is?

Voor de achterkant koos ik deze super schattige foto.
Ik heb er inderdaad bewust voor gekozen om de achterkant niet gewoon kaal zonder foto te laten.

Je kunt er bij Het Fotoalbum zelf voor kiezen hoe de opmaak wordt, maar je kan ook een vooraf bedachte indeling voor gebruiken. Dit kun je per pagina zelf beslissen. Dus misschien wil jij de eerste 6 pagina’s zelf bedenken, is de inspiratie op, dan neem je gewoon een vooraf bedachte indeling. Die kun je ook weer deels zelf bepalen, of die op alle pagina’s hetzelfde is, maar ook hoeveel foto’s er op 1 pagina komen kan je zelf bepalen. Kortom: de keuze is reuze wat betreft de foto’s indelen, kleuren bepalen en lettertypes kiezen.

Op deze foto kun je goed zien hoe zo’n dunne kaft eruit ziet. Je kunt deze vergelijken met een schoolboek. Glanst mooi ook.

En dan de dikte van het papier. Deze is vrij dun, als je een pagina tegen het licht houd dan kun je er doorheen kijken. De pagina’s die ik heb zijn de standaard pagina’s. Je kunt ook kiezen voor glans of hoogglans. Dit kost uiteraard ook extra, daar moet je dus even goed over nadenken.

Als jullie nog meer pagina’s willen zien, in het album, dan laat dat maar weten.
Het zijn zoveel pagina’s dat ik dan moest gaan kiezen welke ik zou laten zien. Dus plaats ik wel een boomerang op Instagram stories als jullie dat leuker vinden.

Verdere informatie kun je uiteraard vinden op Het Fotoalbum.nl

Mijn oordeel

De kaft vind ik mwa; die glanst mooi, maar was al beschadigd toen hij binnenkwam helaas. Niet heel dramatisch, maar hij was niet perfect glad. Daarbij het heel dun materiaal, het is een zachte kaft, maar dit had ik niet verwacht.

De foto’s zijn kwalitatief natuurlijk niet het meest fantastische wat er is, aangezien ze met mobiele telefoons gemaakt worden. Maar goed, zo gaat dat tegenwoordig. Toch wordt er op de site goed aangegeven wanneer een foto echt veel te slecht is. Je kunt hem dan kleiner maken zodat hij beter wordt qua kwaliteit. Verder ogen ze redelijk goed, ondanks dat het papier mat is en heel dun.

De prijs is wel goedkoper als bij concurrenten, maar ook weer niet extreem laag als je echt veel bladzijden hebt.
Ik heb zelf iets van 70 pagina’s uit mijn hoofd en de prijs van dit album was €49,-. Daarvoor heb je dus een XL Soft cover album.

Aanrader/Afrader?

Hierin ben ik redelijk neutraal, omdat ik niet weet wat jullie eisen hierin zijn. Maar persoonlijk heb ik niet echt zoiets van “Laat ik hier nog eens een soft cover bestellen”, dan zou ik wel eens de hard cover willen testen. Dat vind ik dan toch mooier. Wederom een persoonlijke keus. De een wil een soft cover, de ander een hard cover, anderen een ringband, etc. De keus is er, maar ik kies dus niet meer voor de zachte variant en ook geen mat papier meer in de hoop dat het dan ook dikker papier is en helderdere foto’s.

Ben jij bekend met Het Fotoalbum? En wat heb jij besteld? En wat is je ervaring?

Ik ben benieuwd!

Liefs,
Michelle Kaiser

Je mag het delen ❤Vind ik Lief