Goede maandagmiddag lieve lezers,

Het is alweer 17 oktober 2016 en mijn laatste artikel was een Q&A eind September. En ik heb het idee dat ik heel erg te kort schiet aan mijn blogger skills. En daarom besloot ik even een persoonlijk bericht aan jullie te schrijven. Het hoe en waarom en gewoon even gezellig alles van mij af schrijven waarvan ik het gevoel heb dat ik het toch even met jullie “moet” delen.

blogger-zijn

Als blogger wordt er namelijk van je verwacht dat je elke dag een artikel online plaats, minimaal 1 Instagram post plaatst, Twittert en je Facebookpagina goed bijhoud. Dit moeten jullie echt niet onderschatten. Het is als hobby blogger zoals ik heel erg lastig om elke dag content online te krijgen, zeker wanneer je zoals mij eigenlijk even in een periode zit waarin je niet weet waar je over zou willen of kunnen schrijven. En nog lastiger is het als je geen reactie krijgt op een oproepje om ideeën achter te laten. Het zelf bedenken is daarom soms nogal lastig.

En er zijn bloggers die elke dag een mooi perspakket krijgen of zo nu en dan eens een leuk product. Daar hoor ik niet thuis, in dat rijtje bloggers. En ik ben er ook helemaal niet op uit om elke dag grote perspakketten binnen te krijgen, maar ik heb ook geen geldboom in de tuin en zoals je dan ook zult begrijpen, wordt het dan ook lastig om elke dag een mooie review online te zetten. En ik kan ook niet elke week even een nieuwe collectie kopen en die voor jullie testen en reviewen. Wanneer je die middelen hebt is het automatisch ook makkelijker om elke dag of minimaal 4x in de week een mooi artikel online te zetten. Wanneer je meer producten hebt, die nieuw zijn en de moeite waard, is het natuurlijk een logisch vervolg om daarover te schrijven.

sad-woman-1055092_1920
En nu zullen jullie dat allemaal wel begrijpen en zie dit ook niet als een persoonlijk bericht om even zielig te doen en te laten weten hoe slecht mijn leven wel niet is, maar ik heb gewoon even een bloggersdip, om het even zo te noemen. En ook in het dagelijks leven merk ik het. Het liefst zit ik de hele dag binnen filmpjes te kijken of te haken. Daarmee schiet mijn studie er dus ook bij in. Gelukkig, wat betreft de studie hoef ik die niet meer te betalen, maar ik had hem dus allang en breed afgerond moeten hebben. Maar helaas kan ik mijzelf er niet toe zetten om het op te pakken en ermee aan de slag te gaan. Ik heb soms van die langere periodes. Helaas pakt dit ook mijn blog.

En daarom vraag ik ook telkens aan jullie: wat wil je zien, waar wil je wat over lezen of wat is jouw idee voor Blogging MiKa?! Ik vind het namelijk erg belangrijk dat ik over dingen schrijf die jullie ook daadwerkelijk leuk vinden om te lezen. Daarom ben ik ook mijn blog begonnen. Om jullie te inspireren en uiteindelijk ook samen iets moois op te zetten. En ik heb ook zeker mijn dromen en dingen waar ik naartoe wil werken; persoonlijk en op gebied van mijn blog.

Ik zal jullie eens meenemen in wat feitjes over Blogging MiKa op deze dag. Google Analytics is my friend.
de-feitelijke-cijfersJanuari:
12 artikelen
2.627 bezoekers
2.241 daarvan waren uniek
9.768 paginaweergaven.

Februari:
13 artikelen
2.220 bezoekers
1.875 daarvan waren uniek
7.346 paginaweergaven.

Maart:
19 artikelen
3.237 bezoekers
2.653 daarvan waren uniek
9.746 paginaweergaven.

April:
10 artikelen
2.426 bezoekers
2.018 daarvan waren uniek
7.681 paginaweergaven.

Mei:
8 artikelen
2.266 bezoekers
1.893 daarvan waren uniek
6.612 paginaweergaven.

Juni:
5 artikelen
1.993 bezoekers
1.751 daarvan waren uniek
5.280 paginaweergaven.

Juli:
14 artikelen
1.832 bezoekers
1.474 daarvan waren uniek
5.850 paginaweergaven.

Augustus:
6 artikelen
1.706 bezoekers
1.385 daarvan waren uniek
5.512 paginaweergaven.

September:
12 artikelen
1.557 bezoekers
1.286 daarvan waren uniek
5.004 paginaweergaven.

Wat je ziet is dat het heel erg wisselt, afhankelijk van of er iets online komt en wat het is. Je ziet ook dat ik dit jaar slecht ben begonnen met het aantal artikelen en de bezoekers vonden Blogging MiKa dan ook totaal niet boeiend, wat ik dus ook helemaal begrijp. Achter de schermen kijken is dus lang niet altijd een feestje, maar ik vind wel, als ik dan een artikel als dit online zet, dat ik er dan ook bij moet zetten hoe het komt. En hiermee zeg ik ook: Ik overdrijf dus niet, het is gewoon de trieste waarheid, dat als er niks online komt – of bij lange na niet genoeg – dat je dit ook terug ziet in alle aspecten van het bloggen. Jammer, maar eigen schuld. En dat is dan weer waar ik jullie nodig heb. Jullie kunnen mijn inspiratie zijn, mijn hulp. Mits jullie dit natuurlijk ook willen.

with-all-my-love

Gelukkig heb ik, terwijl ik dit schrijf wel een paar ideeën, maar ik moet toch even uitvogelen hoe ik dit ga doen, aangezien het gebruikte dingen zijn. Dat is namelijk ook een probleem: gebruikte producten zijn gewoon niet mooi om te fotograferen en het ziet er dan al snel niet professioneel uit. Zonde. Hopelijk hebben jullie daar dan geen problemen mee als het gebruikte producten zijn, want dan zou ik mijn stash eens even goed kunnen uitpluizen en kijken wat leuk is om over te schrijven. Laat ook daar jouw gedachten maar over stromen.

Maar dit is toch even wat ik kwijt wil aan jullie. En om het dan toch positief te eindigen, wil ik wel zeggen dat ik ik misschien over een tijdje wat meer inspiratie zal hebben en ik op jullie vertrouw dat jullie mij ook willen helpen om ideeën te bedenken. We gaan er nog een paar mooie maanden van 2016 van maken.

Dankjewel voor het lezen van dit lange artikel en ik hoop op jullie begrip van mijn persoonlijke bericht.

Liefs,
Michelle