Estee Lauder Double Wear foundation vs Wet n Wild photofocus foundation
❤ door Marianne!

Lieve lezers van Blogginmika,

Vandaag mag ik een gastblog schrijven en heb ik voor jullie een review/vergelijking gemaakt van mijn twee favoriete foundations.

Verpakking

Beide foundations komen in een glazen flesje van 30 ml. Dit is een normale hoeveelheid voor een foundation. De Estee Lauder Double wear foundation ziet er wat chiquer uit dan het flesje van Wet n Wild, niet zo gek natuurlijk gelet op het prijsverschil. Wat ik een groot nadeel vind van het flesje van Double Wear is het grote gat, super onhandig, er komt standaard teveel product uit de verpakking en dat is zonde. Je kunt er een apart pompje bij kopen, dit doe ik ook altijd, maar kost weer 5 euro extra en de foundation is al zo duur. Ik vind dat ze het pompje er standaard bij moeten doen en dan kun je zelf kiezen of je het wel of niet gebruikt. De Wet n Wild foundation komt in een handige verpakking waarin er een soort spatel vastzit aan de dop, dit vind ik ideaal.

Kleur

Beide foundations hebben de naam Nude Ivory, toch kun je op swatches wel een goed verschil zien tussen de twee. Op mijn gezicht valt het verschil weer nauwelijks op. De Wet n Wild foundation heeft duidelijk een roze ondertoon en de Double Wear heeft een meer neutrale ondertoon. De Double Wear nude ivory heb ik gekocht in Engeland, volgens mij is deze niet in Nederland in de winkels verkrijgbaar, maar ik heb ‘m wel online gezien. Wanneer ik Double Wear in Nederland koop, dan neem ik de kleur Fresco, deze heeft een wat meer roze ondertoon, maar is wat donkerder.

Prijs

Voor de Double wear foundation betaal je rond de € 45,00, dat is aardig prijzig vind ik zelf, zeker wanneer je er een pompje bij wil kopen. Overigens heb ik ze op internet wel goedkoper gezien, dat  is een goede optie wanneer je zeker weet welke kleur je nodig hebt. De Photofocus foundation is voor €6,99 te koop bij Boozyshop, super budgetproof!

Eerst zonder make-up:

Estee Lauder Double wear
Hier zie je mijn gezicht opgemaakt met de Double Wear foundation.

Dit is echt een van mijn favoriete foundations. Ik heb al meerdere flesjes opgemaakt en er zullen er nog meer volgen. De foundation is heel zuinig in gebruik want je hebt er maar een klein beetje van nodig. De dekking is heel goed, zonder dat hij cakey oogt op de huid. De foundation is heel mat en afpoederen is daardoor bijna niet meer nodig, ik poeder alleen op de plaatsen waar ik snel ga glimmen zoals mijn neus en voorhoofd. De foundation blijft de hele dag perfect zitten zonder bij te hoeven werken.

Wet n Wild Photofocus

En hier heb ik mijn gezicht opgemaakt met de Photofocus foundation. Ook deze vind ik echt heel mooi, ik ben ontzettend verrast door deze budget foundation en heel blij dat ik ‘m heb ontdekt! Deze foundation gebruik ik het vaakst, hij brengt makkelijk aan, blend mooi in en de kleur is goed voor mijn huid. Ook deze droogt redelijk mat op en ook hierbij poeder ik alleen mijn neus en voorhoofd een beetje af. De foundation blijft goed zitten, maar is wel iets minder houdbaar dan de Double Wear foundation.

 

Conclusie

Ik moet toch toegeven dat de Double Wear een kleine voorkeur heeft, maar de Wet n Wild foundation komt absoluut dicht in de buurt. Vooral omdat deze zo ontzettend budgetproof is. Zelf ben ik altijd op zoek naar goede budget toppers en deze foundation is daar zeker een van! Beide foundations heb ik overigens aangebracht met een vochtig sponsje van Real Techniques.

Hebben jullie weleens een van deze twee foundations geprobeerd en wat is jouw favoriete foundation?

Liefs,

Marianne

❤Dankjewel Marianne❤

Wat een ontzettend mooi geschreven artikel en wat een prachtige, duidelijke foto’s heb je gemaakt. Hier kunnen we allemaal wel wat mee. 
Je hebt er duidelijk heel veel moeite in gestoken en daarom 1000x dank, namens mij en mijn volgers. Ik heb toevallig ook de foundation gekocht, maar veel te donker, dus ik ga hem zeker ook nog eens kopen: de Wet &Wild foundation. 

Hopelijk vonden jullie dit artikel net zo fijn om te lezen als ikzelf. 

Wil jij ook een keer een gastblog maken op Blogging MiKa? Stuur een DM op Insta, een tweet of een mailtje naar michelle@bloggingmika.nl

Liefs, Michelle 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief