Soms heb je van die producten waar je meteen verliefd op bent en soms ben je gewoonweg super verbaasd dat het zo goed is, omdat je het niet verwacht. En wie mij langer volgt weet dat ik lang ben weggebleven bij het merk Essence. Maar eigenlijk begin het steeds meer te waarderen. Er zitten namelijk echt hele goede producten bij. En daarom testte ik voor jullie de Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer die ik graag wil benoemen als de Essence 2 in 1 foundation. Anders wordt het wel een hele lange titel om telkens te moeten lezen voor jullie.

Dat is dus meteen een puntje: Wat een lange titel heeft deze zeg. Ik bedoel: Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer is een behoorlijke mond vol.

Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer

Dit is hem! De Essence 2 in 1 foundation, zoals ik al zei: zo ga ik hem noemen voor het gemak.

Hij heeft een hele leuke verpakking die ik eigenlijk gewoon niet alleen heel handig vind, maar ook lekker klein en ligt fijn in de hand. Qua vormgeving en kleuren zou ik persoonlijk iets anders zien, maar ik vind het ook wel weer bij het merk passen als je kijkt naar hun andere foundations en concealers en de verpakkingen die daarbij horen. Een beetje doffe kleuren, niet heel spannende verpakking. Niet bijzonder, maar je betaalt dan ook een kleine prijs en dan mag je ook niet veel verwachten.

Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer

Op de achterkant zie je de beschrijving van het product in diverse talen. Engels, Duits en Frans(?). Dit vind ik nogal gek eruit zien, want het lijkt net of het een hele lange lap tekst is, maar dat is het helemaal niet. Onderaan de 3 korte stukjes van dezelfde tekst in 3 talen zie je de ingrediënten. Een hele lange lap aan ingrediënten. En over de ingrediënten gesproken: ik heb daar echt geen verstand van en ga mij daar dan ook liever niet aan wagen om te voorkomen dat ik wat verkeerd zeg.

Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer

De beloftes van deze Essence 2 in 1 foundation;

❤ Lang houdend – dus blijft lang zitten.
❤ Hoge pigmentatie
❤ Crème basis die het goed doet als foundation én concealer.
❤ Verbergt alle imperfecties
❤ Zorgt voor een matte huid die er perfect en helemaal glad en egaal uit ziet.
❤ Geen maker effect
❤ Tip: aanbrengen met een make-upspons.
❤ Dermatologisch getest

Tijd om de beloftes te testen!
Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealerIk heb de lichtste kleur!  Ivory Beige.

Ik ga je laten zien hoe hij er op mijn gezicht uit ziet en ik zal je meenemen in mijn persoonlijke bevindingen met deze Essence 2 in 1 foundation.

Mijn gezicht zonder enig product Mijn gezicht zonder enig product

Dit is mijn gezicht zonder enig product.
Je ziet dat mijn neus, wangen en kaken heel erg rood zijn en ik een beetje een “vlekkerig” huidje heb. Ik ben er in elk geval niet trots op, ook al weet ik dat het ook anders kan – ieder zijn mening over zijn eigen huid.

Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer

met de Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer

En hier draag ik dan de Essence 2 in 1 foundation, aangebracht met mijn Beautyblender. Dit geeft écht het allermooiste resultaat. Helemaal met Essence eens.

Kijkend naar de beloftes:

Lang houdend – dus blijft lang zitten.
Hier ben ik het helemaal mee eens. Hij blijft echt lang mooi en ook goed zitten. Hij wil een beetje vervagen op mijn kin, maar dit is mijn eigen schuld. Je komt er met je vingers aan of je legt je kin in je hand als je wat zit te kijken op tv of op je laptop of je knoeit iets (want ja dat kan iedereen gebeuren) en dan moet je dat toch even wegvegen.

Hoge pigmentatie.
Hier ben ik het meer dan mee eens. Hij is echt heel goed gepigmenteerd. Je kan zien dat ik mijn gezicht zijn roodheid heeft verloren door deze foundation. Echt waar, je kan hem heel licht ook aanbrengen, maar hij is erg goed in een dekkend geheel maken door hem op te bouwen.

Crème basis die het goed doet als foundation én concealer.
Ja en nee kan ik hierover zeggen. Hij kan zeker wel als concealer gebruikt worden op puntjes die niet een hele hoge dekking nodig heeft, maar heb je bijvoorbeeld hele dikke blauwe kringen onder je ogen, dan raad ik je liever de concealers van Catrice aan. Die zijn daar dan weer heel goed in.

Verbergt alle imperfecties.
Mee eens voor 90%. Zoals ik hierboven al heb uitgelegd begrijp je mijn 90% wel denk ik.

Zorgt voor een matte huid die er perfect en helemaal glad en egaal uit ziet.
Hij is inderdaad best mat qua eindresultaat na het net aanbrengen. Ik doe altijd een poeder op, omdat ik er een hekel aan heb om een plakkende, afgevende laag op mijn huid te hebben. En als je het fixeert met een transparante poeder heb je zekerheid dat het de hele dag mooi blijft zitten. Ik geloof niet in een foundation die de hele dag blijft zitten zonder poeder.

Geen maker effect.
Oordeel zelf maar. Ik vind van niet. Maar sommige mensen vinden iets al snel een masker effect en anderen (zoals ik) vinden het sowieso geen probleem dat je kan zien dat je make-up op hebt.

Tip: aanbrengen met een make-upspons. 
Mee eens. Werkt super fijn en dekkend. Ik geef sowieso de voorkeur aan een make-upspons. Ongeacht welke foundation ik gebruik.

Dermatologisch getest 
Wil ik wel geloven, geen idee.

Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer

 

Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer

De rechter foto is zo erg mislukt 😱😩😭 Sorry voor die mega lelijke gele kleur. De linker foto is veel beter.

Maar waar het wel om gaat is dat je (ondanks dat hij zo lelijk is) kan zien op de rechter foto dat de dekking erg mooi en goed is. En dat met deze super budget Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer. Daar heb ik dus even een hele goede koop gedaan.

Essence camouflage 2 in 1 make-up & concealer
Prijs: €3,89 voor 30 ml
Te koop bij Kruidvat (klik)

Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is met deze Essence foundation en anders: zou jij ervoor kiezen?

Liefs, Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief