Een voor mij compleet nieuwe uitslag. Ik had werkelijk niet verwacht dat de Essence All about matt ❤ High covering concealer zo goed zou zijn. Serieus. Ik ben echt heel erg blij verrast door deze concealer en ik gebruik hem dan ook heel graag. Ik dacht, ik doe niet moeilijk en begin dit artikel na gisteren dat debacle nu eens heel positief en ga gelijk verklappen dat dit een aanrader is. Maar nu ga je zeker al wegklikken? Nee, niet doen hoor… ik ga je nog meer laten zien en vertellen aan je. Dus kijk je toch een mee?

Essence All about matt ❤ High covering concealer

Dit is hem; de Essence All about matt ❤ High covering concealer in de kleur 05 matt ivory!

De verpakking is ook zelf mat wit met beige en rood. Heel erg leuk bedacht ook bij de naam, als dat de bedoeling was natuurlijk.

Essence All about matt ❤ High covering concealer

Ik vind het echt een leuk contrast dat rood op de basic ondergrondje qua kleur. Essence vond ik eerder altijd het kinderachtige zusje van Essence – als in net niet, maar dat veranderd nu zeker. Ik ben onder de indruk. Essence wordt volwassener.

Essence All about matt ❤ High covering concealer

Ik ging dus  voor de kleur 05 matt ivory en deze kleur is echt heel licht. Prima voor de hele lichte huidjes onder ons.

Essence All about matt ❤ High covering concealer Essence All about matt ❤ High covering concealer Essence All about matt ❤ High covering concealer

De concealer komt in een hele handige tube. Hij is hier helaas al vies, ik kon het niet laten om hem eerder te gebruiken dan ik hem op de foto heb gezet, maar een tube vind ik prima. Ik ben hier overigens helemaal niet kieskeurig in. Het enigste waar ik wel achter ben gekomen is dat ik een sponsapplicator niet heel erg fijn vind werken  voor concealer. Ik heb gemerkt dat bijvoorbeeld die van Bourjois dan wel prima werkt voor onder de ogen voor een redelijke oké dekking, maar dat ik hem verder liever niet gebruik. Gebruik je crème concealer of een concealer zoals deze van Essence, dan vind ik dat je veel meer ermee kunt en je kan het dan gewoon overal gebruiken; onder je ogen, op grotere oppervlakken en op puistjes – alles kan dan opeens. De dekking is dan namelijk net even wat fijner op te bouwen heb ik het idee. Een sponsapplicator vervaagt de boel sneller.

Essence All about matt ❤ High covering concealer

Als we kijken naar de formule van de Essence All about matt ❤ High covering concealer dan zien we dat dit een mooi vloeibaar product is, maar niet té dun. Hij drupt niet van je hand af en daaraan kan je merken dat hij precies goed is. Fijn mee te werken.

En je kan het al een beetje zien, hij is echt heel mooi licht van kleur.

Essence All about matt ❤ High covering concealer

Hier op de swatch kan je zien dat hij een mooie gele ondertoon heeft. Dit matcht 9 van de 10 keer bij iedereen mooi. Heb je namelijk een hele roze ondertoon, dan is een gele ondertoon mooi om je gezicht wat meer in evenwicht te brengen. Vind je het te geel, kan je het compenseren met een losse poeder die een wat roze ondertoon heeft.

Kijk bijvoorbeeld maar eens bij de Make-up studio translucent poeders. Zij hebben diverse ondertonen qua kleur en zo kan je je gezicht een beetje helpen. Bijvoorbeeld als je een te gele foundation hebt gebruikt en je een rozere ondertoon wilt.

Mijn ervaring:

Die is heel goed!

Hij geeft een mooie dekking en werkt voor mij overal voor; ik gebruik hem voor mijn wenkbrauwen om die een mooie “cleane” look te geven, maar ook op puistjes, op mijn neus en onder mijn ogen. In de Basic back to school look kon je hem ook al voorbij zien komen. Ik ben er echt heel blij mee en de dekking is inderdaad heel goed.

Wat ik het fijnste vind is dat hij, wanneer ik hem bijvoorbeeld bij mijn wenkbrauwen gebruik dat hij een beetje opdroogt en je hem daardoor minder snel weggevaagd hebt van je huid en daarmee de dekking ook behoud.

Ik gebruik deze in combinatie met mijn spons en dat werkt helemaal prima. Ik ben dus heel erg tevreden over mijn nieuwe aanwinst!

Deze Essence All about matt ❤ High covering concealer koop je bij Kruidvat voor maar €1,99. Super budget dus en een hele goede aanwinst voor jouw make-up stash.

Ken jij deze concealer ook al? En wat vind je ervan?
Of ken je hem misschien nog niet en ga je hem nu kopen? Laat je reactie achter.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief