Als het gaat om foundation is het budget niet eens zo heel gemakkelijk om een mooie, goed dekkende, hele lichte foundation te vinden met een ondertoon die voor jou geschikt is. Na vandaag heb ik er weer een toppertje bij voor je. Ik had eigenlijk niet eens verwacht dat ik deze ooit zou kopen, omdat ik best wel sceptisch was wat betreft Essence foundation. Maar laatst dacht ik: Ik zie wel, wat kan er mis gaan?! En daarom kocht ik Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla om aan jullie te laten zien en hem te vergelijken met o.a. een Bourjois en L’Oréal foundation. 3 heel verschillende foundations, maar dat is juist fijn.

De Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla is de lichtste kleur die er is. Dat is alvast fijn om even duidelijk te hebben.

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

Dit is de verpakking. Duidelijk, zonder poespas. Prima.

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

En de omschrijving. Een matterende, olievrije foundation die zorgt voor een zogeheten flawless gezicht met een stralend resultaat. Dat is een grote belofte.

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

De ingrediëntenlijst.

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

Het is een hele fijne verpakking zoals je ziet; gewoon een hele hygiënische manier van foundation doseren. Daar ben ik dus alvast heel tevreden over.

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

Wanneer ik een beetje op mijn hand doe en hem lichtjes uitbreid naar een groter gebied en een druppel ernaast leg zie je dat hij vloeibaar is, maar niet extreem vloeibaar. Hij blijft op je hand liggen.

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

Wanneer ik hem helemaal uitblend op mijn hand zie je een medium dekking die je kan opbouwen. Nee dat zie je niet, dat is wat het is. Excuus.

De kleur is best wel gelig en hij is niet super licht. Ja hij is licht, maar je moet niet heel erg wit zijn, dan is hij niet meer mooi hoor.

Essence foundation Vanille

Dit is even onder elkaar in net wat andere lichtvalling.

Maar zoals ik ook al aangaf heb ik hem ook even vergeleken met een Bourjois en L’Oréal foundation.
Dat is wat ik je nu ga laten zien.

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

In het midden zie je de Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla
Daaronder L’Oréal True match foundation in N2 en erboven mijn favoriet: Bourjois Healthy Mix in Vanille Clair (51).
De Essence foundation heb ik wel geblend, bij de andere heb ik dat net iets minder heftig gedaan zodat je goed het verschil kan zien. Houd hier dus even rekening mee. Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla

Dit is wat je waarschijnlijk is opgevallen:
Bourjois is by far de allerlichtste met een mooie gele ondertoon.
L’Oréal is de donkerste met ook een gele ondertoon.
Essence ligt er mooi tussenin. Hij neigt een klein beetje roze in zich te hebben en is dus niet de lichtste, maar is er mooi tussenin.

De prijzen dan, om die ook even te vergelijken;

Essence all about matt! ❤ 05 Vanilla                              €3,59 – Kruidvat
Bourjois Healthy Mix foundation ❤ 51 Vanille Clair  €14,99 – The Makeup Spot
L’Oréal True Match foundation ❤ N2 Vanille              €16,99  The MakeUp Spot

Qua prijs kun je dus het beste gaan voor de Essence foundation, maar mijn favoriet van deze 3 is zonder twijfel de Bourjois. Vooral qua lichtheid van de foundation. Bij die van Essence wil het nog wel eens gek eruit zien, zeker wanneer ik afpoeder met Make-up Studio Banana poeder. Dus de keus is dan aan jou.

Deze keer een keer geen foto’s van de foundation op mijn gezicht. Wie hier nog behoefte aan heeft: zeg het even. Ik wilde nu even de nadruk leggen op ondertoon en kleur en niet persé alles over de dekking en dat soort dingen die ik normaal zou bespreken. Wil je dat nu wel graag zien, maar dan apart: doe ik met liefde, ik wilde even kijken hoe jullie dit ontvangen. Een ander soort review.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief