Iedereen kent het wel; je wordt intens gelukkig van dat ene beeldje dat je kreeg van je oma, die armband van je beste vriend(in), de foto’s van je partner, de selfies met je dier (hond, kat, konijn etc.) of de emotie  die komt kijken bij de dingen die speciaal voor je zijn zoals voor mij de pootafdruk van Bento en de medaillon waar de as van mijn overleden vader in zit. Dingen die speciaal voor je zijn brengen emotie met zich mee. En ik vind dat we daar best bij stil mogen staan.

Ik heb daarmee al behoorlijk wat voorbeelden genoemd, maar dat doe ik ook, omdat ik vind dat je je niet hoeft te schamen voor wat je voelt wanneer je iets in je handen hebt of wanneer je ergens aan denkt of naar kijkt; de dingen die speciaal voor je zijn dus. Het kan blijdschap oproepen, maar ook een intens verdriet of juist heel veel geluk, liefdes gevoelens.

13428420_695453890592548_1595481247582949831_n

In juni 1996 is mijn vader overleden. Wij hebben dus een speciale medaillon met zijn as erin. Hij is gecremeerd en dat staat bij ons in huis. In de tuin ligt een steen die je normaal in een urnenmuur kunt plaatsen, met een mooie tekst die mijn moeder heeft gemaakt/gevonden. Dat, samen met heel veel foto’s die wij hebben en hebben staan voelt fijn. Ik kan elke dag ernaar kijken en ik kijk dan ook echt heel vaak naar de foto die bij ons in huis staat en naar de foto van mijn ouders die bij mij op het nachtkastje staat. Ik ben heel blij dat mijn moeder dat altijd zo heeft gedaan en dit nooit heeft veranderd toen ze een nieuwe partner kreeg in april 1998. En ik hoop dat mijn vader over ons waakt en op ons past. Dat is voor mij een van de meest speciale dingen.

https://www.instagram.com/p/BX2RBsSBqKv/?taken-by=bloggingmika

En daar hoort zeker ook deze pootafdruk van Bento bij. Bento is 3 jaar geleden begin augustus overleden en dit soort mooie dingen zijn dan heel fijn om te hebben. Een herinnering die tastbaar is.

Ook is er iets waar ik mega veel waarde aan hecht: foto’s.
Daarom:

Een super mini overzichtje van foto’s die mij dierbaar zijn.

Hier zit niet bij: mijn beste vriendin, foto’s van schooltijd of uitjes met familieleden en vrienden,  mijn moeder, mijn vader en overleden familieleden waar ik foto’s van heb, oude foto’s met vriendinnen van vroeger etc. Maar daarom is het ook een super mini overzichtje.

Dingen die speciaal voor je zijn

Wie zie je hier dan wel?
Van links naar rechts – van boven naar beneden;

Ik met Tom Sebastien, Ik en Mam met de meiden van O’G3NE, Zico (overleden), Punkie samen met Bento, Sjaak en Punkie, ik met Cynthia (2x), Bento en Terry (beide overleden).

Ik heb heel veel foto’s, maar die wil ik liever privé houden. Foto’s en spullen brengen een speciaal gevoel met zich mee. Of dit nu positief is of negatief maakt niet uit, maar het zijn dingen die speciaal voor je zijn en die je in je tevens in je hart bewaart.

Wat zijn dingen die speciaal voor je zijn? Welke dingen heb jij in huis die jouw een speciaal gevoel geven? Houd jij ook zoveel van dierbare herinneringen op foto’s?

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, dus laat je reactie achter met jouw mening over dit onderwerp.

Liefs,
Michelle