Doen jullie al mee met de rage van 2014? De rage van 2014 ? hoor ik je denken. Ja Loomen. Armbandjes en figuurtjes tot letters en haaraccessoires, hiermee kan je echt alles maken volgens mij. Persoonlijk: ik ben dol op Loomen. En daarom wil ik je vandaag graag wat tips geven voor tutorials en laat ik je zien wat ik voor loom bracelets heb gemaakt. Dus als je daar benieuwd naar bent, klik dan snel door.

Loomen (spreek uit als: loemen) is een rage die is bedacht in Amerika. Dat is wat ik heb gehoord. Het merk Rainbow Loom is daar uit voort gekomen en zij zijn dan ook “het merk” waar je moet zijn wil je voor de originele gaan. Dit is echt persoonlijk, want heel veel mensen uit mijn omgeving vinden het van de markt of Action helemaal prima. Ik ben daar dus echt een sucker in, om het dan maar even zo te verwoorden. Ik moet altijd de beste dingen hebben. En ik moet zeggen: de kwaliteit van de originele Rainbow Loom is geweldig goed.

En om jullie nu precies uit te leggen wat het is, tja, dat kan ik niet, maar internet kan dat wel; Dus komt hierbij de exacte uitleg;

wat is rainbowloom

Zo, weet je dat ook weer 😉 volgens mij niet veel anders dan ik had verteld, maar ik ga jullie lekker laten zien wat ik heb gemaakt en hoe ik dat heb gemaakt. Ik ga jullie mijn ultieme tutorials laten zien en wat het eindresultaat is.

04-07-2014 De rage van 2014 LoomenDit was de allereerste die ik maakte toen ik de set had.

De rood- wit- blauw oranje versie.
Dit is de meest simpele armband. Het is net als punnikken maar dan met je haaknaald uit je Rainbow Loom en dat dingetje wat erbovenop zit, als je de naald eruit haald… dat is het enigste wat je nodig hebt. Maar voor degene die dit niet doen en niet begrijpen:

diy-rubber-band-bracelet-starter-kit-rainbow-loom-jmrainbowhouse-1403-02-JMRainbowHouse@1Hier zie je de starterkit van Rainbow Loom, degene die ik ook heb.
Je ziet hier:

  • de doos
  • de gebruiksaanwijzing (volledig in het Duits bij mij, huh)
  • de haaknaald – dat ding waar ik het net over had zit erboven op. Dat blauwe ding dus is waar ik mijn Vissengraad armband mee heb gemaakt.
  • de loom (waar je je elastiekjes op zet en haakt)
  • een zakje C clips om je armbandje aan elkaar te maken
  • een zakje elastiekjes

Dus die haaknaald, met dat blauwe ding; daar heb ik de vissengraad mee gemaakt. Bizar simpel. Kan iedereen.

Daarna maakte ik de oranje volgens mij. Ik had de smaak te pakken en dacht: wauw zo simpel. Nog 1 🙂

2014-06-26 14.57.32In diezelfde Vissengraad vorm heb ik voor iemand anders een gemaakt. Maar dan met groen en blauwe elastiekjes.

En op dezelfde dag als ik die blauw- groene vissengraad had gemaakt, had ik van te voren een uitdaging gezocht:

2014-06-26 14.56.54De linker paarse met roze en zwart;
Dit is de Zippy Chain

Super leuk vond ik hem. En maakte bij die groen met blauwe vissengraad ook de rechter Zippy Chain. Trucje gevonden: eerst de ene kant eraf trekken als je klaar bent, dan de andere kant; krijgt hij een veel mooiere vorm van.

04-07-2014 De rage van 2014 Loomen2Ook vond ik het leuk om nog iets anders te proberen, niet te groot, en koos voor de Quadrafish.
Deze is niet vlekkeloos verlopen, maar voor de eerste keer een dikke prima voor mijn Loomkunsten.

2014-06-28 18.22.45En ja hoor, ik wilde iets moeilijks doen. Ik koos voor de Dragon Scale.
Deze heeft nu degene met de groen blauwe armbanden, maar deze ga ik 100% nog eens maken. Wat is íe leuk.

04-07-2014 De rage van 2014 Loomen1En deze ga ik ook voor mijn beste vriendin maken. Dit is namelijk zo’n vriendschapsarmbandje. De Double Infinity.

Zo leuk! Zo schattig. WAUW!

04-07-2014 De rage van 2014 Loomen3En deze ben ik zelf dol op. Al is het maar om de naam;
Holiday! Heerlijk toch?!
Maar omdat ik hem zo leuk vond met 2 kleuren heb ik hem met oranje gemaakt, ivm WK! Dit is wel een van mijn favoriete samen met de volgende.

2014-07-03 20.05.23En gisteren (3-07-2014) maakte ik deze Triple Single.

Ook heel erg leuk.

Je kan dus wel raden welke ik allemaal met het WK ga dragen morgen?
Juist, deze Triple Single, mijn wit met oranje Holiday, en mijn vissengraad oranje armbandje.

De minst leuke, gewoon omdat ik niet tevreden ben met het resultaat is de Quadrafish. Maar ook dat komt vast een keer goed.

Nu vraag je je af hoe ik dat toch voor elkaar krijg? Let op;
Op volgorde van de armbandjes (uitzondering van vissengraad) laat ik jullie de tutorials zien:

Zippy Chain

Quadrafish

Dragon Scale

Double Infinity

Holiday

Triple Single


En je snapt het; Ik heb hem niet als haarband gemaakt, maar als armband!

Goed nieuws; Ik ben nog lang niet klaar, want ik heb er meer gemaakt;

2014-07-02 22.43.19Deze vind ik zo ontzettend gaaf. Ik heb hem een paar dagen geleden gemaakt en hij heet Chinese Finger Trap

Kijk hier maar naar de tutorial:

Super vind ik hem. Echt helemaal leuk. En daarbij: dit is gewoon lekker zoiets dat je je een beetje kan afsluiten van de buitenwereld. Als je hier gevoelig voor bent. En het is best ontspannend. Dus zeker een aanrader.

Als je mij volgt op Instagram dan zie je dat ik daar, wanneer er een armbandje af is, hem als eerste op zal plaatsen.

Benieuwd of jullie dit leuk vinden om te lezen ook. Voor de tutorials moet je dus echt zijn bij

MeisjeDjamila zij woont in Amerika. YAY!
of bij EvelineMaureen dit is moeder en dochter die samen soms ook een tutorial plaatsen. Deze vrouw is een beetje de vertaler voor de officiële Rainbow Loom. Soms zegt ze dit in een filmpje.

Mijn voorkeur gaat uit naar Djamila, maar zij heeft nog niet zo heel veel tutorials. Dus voor veel dingen kom ik tegenwoordig toch liever bij EvelineMaureen. Heel veel video’s van Loomen.

Dus dat was even mijn “Loom” bericht. Hopelijk hebben jullie er ook wat aan.
Nog een fijne dag.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief