Het is geen soul searching, maar het is wel goed om er eens over na te denken waar jij gelukkig van wordt, wat jij dus blij maakt en wat je graag doet. Is er iets wat je rust geeft bijvoorbeeld. En is dat bijvoorbeeld creatief bezig zijn? Ik merk namelijk dat… oh well dat lees je zometeen wel. Maar er zijn dus mensen die rustig worden van creatief bezig zijn, maar sommige vinden het niet ontspannend en doen het alleen omdat ze er verder mee willen komen en hun werk ervan willen maken. Prima, ieder voor zich, maar ik wil je toch even meenemen in het waarom wel of waarom niet! En ik deel je mijn ervaringen.

writing-923882_640Creatief bezig zijn ❤ Heerlijk!

Ik vind het heerlijk. Zo! Dat is eruit. En ik moet ook zeggen dat, degene die mij heel goed kennen van jongs af aan en mijn blog nu ook volgen, die weten dit allang. Creatief bezig zijn is namelijk iets wat ik al op school het leukste vond om te doen. Ik zat altijd te kliederen in mijn schriften, op blaadjes waar we iets mee moesten doen en de creatieve vakken vond ik dan ook het allerleukste. Tekenen, schilderen, het maakte mij niet uit hoor want leuk vond ik het toch wel. Ook bijvoorbeeld met textiel bezig zijn.

Rustgevend

Ja, ik kan er heel rustig van worden. Ik kan heel rustig worden van handletteren en haken. Zeker wanneer het goed lukt vind ik het super leuk. Natuurlijk wanneer het niet helemaal gaat zoals ik wil kan ik daar flink van balen, maar dat is ook een beetje erover heen stappen, hup over die frustratie heen en lekker genieten van datgene waar je mee bezig bent. Creatief bezig zijn is namelijk een beetje therapeutisch. Alles om je heen laten gaan, de stress of spanningen van je af laten glijden en focus op dat wat je wilt doen. Haken, handletteren, tekenen, schilderen, breien…. Alles wat jij maar doet of wilt doen.

Het is namelijk sowieso goed om een hobby te hebben. Iets waar jij vrolijk van wordt of ontspannen, gelukkig. zen-434537_640
Een beetje tijd voor jezelf is heel fijn, maar ook belangrijk. En dat is ook wat ik vind, het rustgevende aspect van een beetje tijd voor jezelf, dat kan ook in een volle kamer zijn (niet te vol, maar gewoon je gezin kan al genoeg zijn) waarbij je even in jezelf treed als het ware. Oei ik klink wel heel filosofisch he

Ik zal het lekker luchtig eindigen dit stukje, want ik wordt al rustig van artikelen schrijven op mijn blog. Ik focus mij helemaal op wat ik wil schrijven en hoe ik dat wil brengen, wat ik overigens recht uit mijn hart doe en ik schrijf niet volgens script en ik schrijf geen woorden op die ik perse wil gebruiken. Ik laat gewoon mijn gedachten stromen en typ van mij af.

wellness-589776_640En jij…

Heeft creatief bezig zijn op jou een speciale invloed? Voel je je een beetje rustiger worden als je iets doet waar je blij van wordt of een beetje gelukkiger net als ik dat voel?

Ik zou het leuk vinden als je het mij mee en mijn lezers deelt. Dit kan via een comment hieronder, maar ik vind het ook leuk als je een foto stuurt van jouw zen- moment. Je kan mij taggen op Instagram, Twitter of het berichtje plaatsen op mijn speciale Blogging MiKa Facebookpagina. Keuzes genoeg dus voor jullie om mij te laten zien of te vertellen wat Creatief zijn met jou doet. Ik ben heel benieuwd.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief