Afgelopen juni kocht ik de Clinique Blended face powder & brush in de kleur: Invisible Blend. Ik heb hem goed getest en ik ga je vertellen wat ik van deze poeder vind en wat ik heb ondervonden bij het gebruiken van deze poeder. Want ik heb niet alleen positief nieuws hierover. Valt hij tegen? Je leest het in deze blogpost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Clinique Blended face powder & brush komt in een heel mooi vierkant doosje met prachtige pastelkleurtjes. Daar ben ik al verliefd op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de verpakking kan je aan de voorkant zien dat de Clinique Blended face powder & brush voor alle huidtypes geschikt is. Dat staat bovenop het doosje. Maar op de voorkant zie je vooral die hele lange naam en dat hij een inhoud heeft van een flinke 35 gram.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de achterkant staat een hele boel informatie over het product en dit is waar het op neer komt:

Alles wat je wilt in een poeder. Een losse poeder dus! Een pure, zachte formule die geschikt is voor alle huidtypes. Zorgt voor een natuurlijk resultaat die perfect geschikt is voor over een vloeibare foundation. Een lichtgewicht, olievrije poeder. En een anti bacteriële kwast erbij.

Laten we verder kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bij het openen van het doosje ligt daar dan inderdaad het kwastje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zullen we hem eens bekijken?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het kwastje heeft een hele mooie, glimmende zilveren huls. Ik vind hem wel mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bij het opendraaien komt het kwastje naar boven en zie je een mix van donkerbruine met zwarte haartjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De haartjes zijn behoorlijk hard en ze prikken.
Het spijt me ten zeerste, maar dit kwastje vind ik echt verschrikkelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dit dingetje zat trouwens ook in het doosje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laten we de poeder onder de loep nemen, die om te beginnen echt in een heel erg mooie verpakking zit. Die zilveren, glimmende dop matcht niet alleen heel mooi bij dat verschrikkelijk kwastje, maar ik vind het ook echt heel erg mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bij de eerste keer openen zie je een mooi stevig beschermfolietje zitten. Perfect.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer je de beschermfolie eraf hebt getrokken dwarrelt de poeder al om je oren als je niet uitkijkt, maar goed dat overleef je wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De gaatjes zijn best groot. Dit vind ik overigens helemaal niet erg en juist super fijn, want zo hoef ik niet al teveel moeite te doen om de poeder door de gaatjes te laten komen. Bij de Catrice poeder kost je dit veel meer moeite en het lijkt alsof het laatste beetje alleen nog maar moeilijker eruit te krijgen is. Daar heb je bij deze Clinique Blended face powder dus geen problemen mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maar dan de poeder zelf. Wat vind ik er van?

De substantie is heel mooi. Hij is mooi dun, inderdaad lichtgewicht.
Dit heeft overigens ook veel nadelen.
Het aanbrengen gaat namelijk heel erg handig en werkt super fijn. Maar! En nu komt het…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De poeder is allereerst helemaal niet “invisible” want als je het aanbrengt zie je wel degelijk een kleurtje op je gezicht verschijnen. Sterker nog: als je per ongeluk teveel pakt voor onder je oog en de kwast plat drukt, zie je echt een vieze bruinige streep. Dikke bummer. Soms gebeurt het mij echt iets te vaak en daar wordt ik niet blij van.

Je zou het niet zeggen als je kijkt naar deze swatch:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar goed:
Verder gaat het wel makkelijk en het aanbrengen opzicht is niet zo’n probleem.

Maar hoe goed blijft hij door de dag? Niet.
Na een uurtje of 3 merk ik al dat mijn t-zone begint te plakken. Je wilt dus niet weten hoe mijn huid glimt na een hele dag. Ik heb daarom maar mijn favoriete Catrice poeder gekocht erbij, voor als ik een dagje weg ga of wat dan ook, want met deze Clinique kom ik de dag echt niet door.
Ik ben teleurgesteld. Diep teleurgesteld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dus ook als je poeder zo mooi is op het eerste oog: vergis je niet in hoe niet geschikt hij kan zijn voor jouw huid.

Nu hoor ik je denken, maar wat kost deze poeder dan?
€34,- is daarop mijn antwoord.
Het mag dus wel duidelijk zijn dat ik hem heel erg duur vind voor nog geen 3 uur perfect matte finish.

Tja, ik weet niet of hij bij andere meiden wel de hele dag perfect is, maar bij mij dus zeer zeker niet. En ik gebruik hem wel, want ik vind het zonde om hem weg te doen of wat dan ook, maar echt: Voor mij, met een zeer vette t-zone: een no go.
Ik ben misschien nu aan het klinken als een afkrakend persoon, maar ik ben liever eerlijk dan dat ik jou nu voor de gek ga houden en zeggen dat hij echt heel goed is, terwijl ik hem echt niet goed vind. Eerlijkheid gaat boven alles. Zeker in het opzicht van reviews.

Ben jij wel tevreden? Laat dat dan ook vooral weten in de reacties. En laat dan ook weten welk huidtype je hebt zodat ik daar ook meer over kan lezen.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief