Nog een paar dagen lieve allemaal. Ja, nog maar een paar dagen, en dan is het alweer zover. Kerstmis 2018.
Nog 2 dagen tot Kerstavond, nog 3 tot Eerste Kerstdag en nog 9 tot we het nieuwe jaar inluiden.

Ik poste dit op Instagram:

https://www.instagram.com/p/Bre_c49A26R/

https://www.instagram.com/p/Brhtc8Ng8G3/

https://www.instagram.com/p/BrkGpu-gAym/

En dat heeft alles met het artikel van vandaag te maken.
Het is namelijk tijd voor

Christmas Glam – inspiratie looks

Ik heb 3 looks gemaakt voor jullie, als inspiratie voor de aankomende Kerstdagen.
Dus weet jij nog niet wat je wilt met je make-up, ik heb het voor je op een rijtje gezet. Van licht / basic met een felle lip, tot lekker all the way met een flinke ooglook met donkere kleuren. 3 Verschillende looks dus.

Rustige ogen

Met Winged Eyeliner & mooie lipstick

Dit is de look full face.
Voor deze eerste look koos ik voor de Winged eyeliner, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor “geen eyeliner”, dus een klein minimalistisch randje langs je wimperrand met een bruin potlood die je goed vervaagt.

Zonder bril zie je dat ik wel oogschaduw heb opgedaan, maar in hele lichte kleuren.
Een lichte shimmery kleur op mijn bewegend ooglid, een hele lichte kleur in mijn arcadeboog.

Je hoeft natuurlijk niet dezelfde kleuren als ik te gebruiken.
Bijvoorbeeld:

Heb jij een fantastisch rood pak aan, kan je ook kiezen voor een lichte rode tint op je ogen en een felle rode lipstick.
Heb je gekozen voor een paars pak, kijk dan even naar een lichte lila tint voor op je ogen en misschien een diepe, donkere lipstick.
Heb jij een LBD (Little Black Dress) dan is alles mogelijk!
Heb je een goud jurkje of topje? Kies dan bijvoorbeeld voor een gouden tint op je ooglid, zonder een kleur in je arcadeboog en kies daar een mooie lipstick kleur bij, maar liever geen nude, want dat is een beetje vlakjes.
Misschien draag jij wel groen? Dan kan je ook heel veel kanten uit. 

Draag je een bril? Prima look zoals je ziet.

Deze look kun je dus eindeloos combineren, met iets meer oogschaduw, helemaal geen oogschaduw, een Winged eyeliner of een subtiele eyeliner. Diepe donkere kleuren lipstick of juist een hele felle lipstick.

De perfecte look dus om te maken als je misschien niet zoveel zin hebt in een ooglook.

Smokey Eyes (bruin)

De klassieker onder de oogschaduw looks is toch wel de smokey eye.
Je kunt hem maken met 80% zwart en de rest licht, of 80% lichtere kleuren en een beetje zwart.
De keuze is reuze, ook wat betreft kleuren. Smokey eyes worden standaard bekend gemaakt als de zwarte oogschaduw met een beetje bruin, maar je kunt hem ook met alleen bruin maken of met een leuke kleur als paars, blauw, groen… noem het maar op.

Ik koos voor de bruine variant met een beetje zwart oogpotlood.
Wat ik wel belangrijk vind is dat je daar dan een nude kleur lip bij doet. Licht roze zou eventueel ook kunnen, maar geen donkere kleuren.

Bij make-up is het het allermooist als je je richt op 1 ding: Het zij óf je ogen (zoals bij smokey eyes) of je lippen (met een lichte ooglook).

Prima te dragen met een bril. Misschien juist wel met een bril zoals ik, omdat je dan echt focust op de bovenkant van je gezicht. Dus vind jij, net als ik, jouw ogen het mooist? Dan focus je daar op. Met een gaaf montuur en een smokey eye zal niemand meer om jouw ogen heen kunnen.

Bekijken we de look even goed van dichtbij dan zie je dat ik maar een klein beetje zwart heb gebruikt – het oogpotlood en dan de verdere look is van lichtbruin naar donkerbruin.
Zou je gaan voor de zwarte smokey eye dan zou je, waar ik lichter bruin heb donkerbruin gebruiken en daaronder antraciet en zwart.
En ook hier geldt: Een zwarte, diepe winged eyeliner zou er ook gaaf bij zijn. Alleen moet je dan wel oppassen met een  donker, breed montuur bril als je die hebt, dat kan overweldigend worden.

Glitter & Brown

Glitter & Brown?
Ja, een donker bruine ooglook, maar wel met een glinsterend ooglid.
En wederom een nude lip.

Even eerst met bril. Ik ben nu eenmaal een brildragende vrouw, dus die komt altijd op de foto. Ook handig voor mijn mede brildragers.

Dit is trouwens mijn favoriete look. Deze looks zie je heel vaak bij mij voorbij komen op Instagram, omdat ik die het liefst zo draag. En met een reden. Ik heb namelijk een beetje overhangende oogleden en dan is het mooi om je arcadeboog wat donkerder te maken en diepte te creëeren en dan je bewegend ooglid licht te houden. Op die manier lijkt het net of je oogleden groter zijn en je meer diepte hebt en minder overhangende oogleden.

Zonder bril dan nog even om je de look echt even goed te kunnen laten zien.

Zou je nu de oogleden heel donker maken en een zwarte eyeliner gebruiken, dan heb je eigenlijk ook een smokey eye. Alleen heb ik er een twist aan gegeven door een losse highlighter nat aan te brengen.
Je zou ook nog een glitter eyeliner kunnen gebruiken, als Wing voor een extra glitterend effect, maar helaas heb ik geen glitter eyeliner in mijn stash. Sorry!

Wat is jouw favoriete kerstlook? Wat draag je allemaal? Of wat doe je anders dan normaal? Misschien draag je nooit make-up met Kerst en ga je nu voor het eerst iets uitproberen?

Kortom: Laat eens weten hoe jouw look eruit ziet anno Kerst 2018.
Zelf weet ik nog niet wat ik ga dragen, ik ga mij door het moment laten meenemen en hetgeen ik draag, want ook dat weet ik nog niet.
Welke Christmas Glam – inspiratie looks vond jij het mooist?

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief