Na alle HEMA Blogposts eindelijk weer eens een review. En wel van een foundation. En we weten inmiddels dat Catrice een heel goed merk is die kwalitatief heel erg goed is en heel erg betaalbaar.
Ik had laatst al mijn foundations op en ging op de website van Kruidvat kijken of ik wat kon vinden wat mij aansprak en vond de Catrice Velvet Finish Foundation. Ik bestelde hem, gebruik hem nu een tijdje en ga jullie er wat meer over vertellen. Kijk je mee?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Catrice Velvet Finish kende ik nog niet. En daarom was ik extra benieuwd en ik ken de andere foundations ook van Catrice. Standaard weet ik dat ik kleurnummer 010 moet hebben. Dus ook nu ging ik naar 010.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
010 is Light Velvet.
Ik ben wel benieuwd of hij net zo licht is al alle andere foundations die ik ken van Catrice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Velvet Finish foundation komt in een prachtig glazen flesje van 30 ml.
Hij is mat met een glimmend zwarte doseerdop.
Ik vind dit echt een hele mooie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De dop heeft een soort halve maan vorm waar je vinger heel erg lekker in ligt bij gebruik.
En makkelijk schoon te houden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de achterkant staat de informatie die Catrice denkt dat wij willen weten!
Wat we al hadden gezien;
Op de voorkant zie je al wat de foundation belooft te doen:
Longlasting zijn en beschermt je huid met een hoge SPF30.
Dit zijn hele mooi eigenschappen voor een budget foundation en ik ga je straks vertellen wat ik van deze foundation vind en of hij dit ook echt doet.

Geen ingrediënten maar wel basic informatie. Prima. Eerlijk gezegd kijk ik daar nooit zo naar.

Catrice foundation
Een snelle swatch laat zien dat hij waarschijnlijk heel goed dekt en inderdaad velvet matt is.

Tijd om dat te gaan bekijken of het gezicht:
Catrice foundation1
Ik heb er een collage van gemaakt voor jullie zodat je het beter kan zien als overzicht.
Ik heb hier mijn volledige make-up gedaan en dit is wat ik ervan vind:

Allereerst vind ik hem nét 1 tintje te donker en nét een tintje te roze voor ondertoon.
Gelukkig komt het voorjaar eraan, niet dat het te merken is aan het weer, maar het is wel zo.
Verder heb ik niet heel veel last van deze mini- minpuntjes. Het is niet storend volgens mij. En als we verder gaan; De dekking vind ik geweldig. Meer dan geweldig. Wat een topdekking is dit. Ik heb namelijk regelmatig problemen dat ik nog mijn neus moet insmeren met concealer om een mooie dekking te hebben, maar met deze foundation heb ik daar geen last van. En samen met mijn poeder (ook van catrice) doet hij het geweldig.
Blijft hij de hele dag goed zitten dan ook zul je je afvragen? Ja absoluut. Geen klagen.
Zelfs de glans valt mee en het voelt aan het einde van de dag niet vreselijk vies aan door het talglaagje wat op de huid is gekomen. YES! Dit is echt heel erg vervelend en ik vind dat de Velvet Finish dit goed onderdrukt met de poeder.
Zelfs het wisselen van concealer heeft deze foundation geen problemen mee denk ik en zul je ondanks alles goed resultaat bieden.

Ik ben heel erg tevreden over de foundation.
En de kosten van deze foundation? Maar €7.99 bij Kruidvat.nl Goed hé.
Dus dit is meer dan een aanrader als je het mij vraagt.

Ken jij deze foundation al? En wat vind jij ervan?
Laat maar weten wat jouw indruk is na het zien van deze review als je hem nog niet kent.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief