Vandaag gaan we weer op de traditionele weg!

Blogging MiKa’s 2018 – Terugblik, TAG en meer

En nu hoor ik je denken “Je doet dus niet meer die ellende lange cijferlijsten vanaf je Google Analytics en Jetpack?” Nee inderdaad, ik ga het eens anders doen. Ik ga je wel even meenemen in 2018, maar heb ook een leuke TAG en meer.
Dus kijk je mee?

Blogging MiKa’s 2018 was een jaar met heel veel down’s.
Weinig samenwerkingen, geen hogere cijfers dan vorig jaar en ook lang niet wat ik ervan had verwacht.
Ook hebben we nog dat ik weinig inspiratie had.
3 artikelen in Januari, 19 in Februari, 5 in Maart, 4 in April en Mei, in Juni kwam er überhaupt helemaal niks online, 5 in Juli, 6 in Augustus, 2 in September, 1 in Oktober, 5 in November en dit is het 3e artikel van deze maand.
Ook kreeg ik nog even wat auteursrechten problemen op mijn dak. Pff.
Gelukkig was er ook iets super leuks!
Mijn blog bestond 4 jaar op eigen domein… WAUW! Wat gaat de tijd snel.
Wat is er gebeurt?Geen idee, dus mijn goede voornemens kan jij wel raden op blog gebied.

De cijfers horen er toch een beetje bij:

jaarcijfers
eerste 6 maanden
Laatste 6 maanden

 

Op persoonlijk gebied dan… 
Ik mocht hele leuke dingen doen met mijn vrijwilligerswerk. We knutselden, gingen een paar keer uit.
Net als met het Huis van Dodewaard waar ik altijd kom, hebben we echt hele leuke dingen kunnen doen.
Ook waren er hele verdrietige dingen, omdat mijn buurvrouw overleed op 26 januari van dit jaar.
Mijn tante in Duitsland kreeg halverwege het jaar de diagnose borstkanker (gelukkig gaat het met haar redelijk goed naar omstandigheden).
Mijn neef werd 18 jaar, wauw!
En nam ik mijn moeder en haar partner Theo mee uit eten voor Mam’s 57e verjaardag.
En kwamen de fokkers van Punkie naar ons, op de verjaardag van Punkie samen met zijn mama Babs.
En we gingen naar weer een concert van Il Divo die weer prachtig was.
En kreeg mijn vriendin Kimbely een dochter – super trots.
En ik werd 28 zomers jong.
Ook deden we weer eens mee aan een Beagle wandeling!
En fantastisch was ook dat de borstfoto Goed was bij mijn moeder voor de jaarlijkse mammografie.
En zocht ik een nieuwe bril uit, moest daar even een weekje aan wennen, maar dat is goed gekomen.
En had ik een Fantastisch personeelsfeest vanuit het zorgcentrum waar ik vrijwilligerswerk voor doe.

Kortom, je kunt wel stellen dat het op persoonlijk gebied lekker ging met een paar kleine tegenslagen (die ook bij het leven horen)! Dus ik ben heel tevreden als ik het zo terugkijk, ook met het idee dat we met ons gezin er het hele jaar voor de buurman zijn geweest die echt niet alleen kan zijn. En dus was het om en om (ene dag Ma bij hem, andere dag hij hier en zo nu en dan wisselde Theo Ma dan weer af en ging ik ook soms mee naar de buurman op visite), gewoon om hem het gevoel van gezelligheid te geven en dat hij niet alleen was. Wij zijn heel erg van het motto “Wie goed doet wie goed ontmoet”. 

Ik kwam deze Tag tegen en vul hem nu ook in voor jou.
Deze tag kwam ik tegen via Facebook doordat iemand in een groep vroeg of er nog leuke tags zijn om 2018 mee af te sluiten, waarop Kim zei dat ze er een had gemaakt en de tag wilde doorgeven. Dit deed ze, maar ik neem hem zelf gewoon even over voor jullie.
Dus dankjewel voor de tag Kim. Kim’s blog ken ik niet, maar kan je vinden via deze link https://kimsblogs2521.wordpress.com en de tag vind je hier (klik)   

 1. Wat was het leukste moment van dit jaar?

  Ik denk dat dit toch de periodes zijn geweest dat ik bij het Huis van Dodewaard was, omdat je daar volledig jezelf mag en kan zijn, zonder dat iemand je daar op aankijkt met een blik “Meid ben je gek of wat?” Dat zal echt niet gebeuren. We doen er leuke dingen en ik ben geen ochtendmens, dus die 7.30 uur op je wekker is echt geen pretje, maar als je er dan eenmaal bent is het ook weer goed. Dit zijn mijn vrijdagen!

 2. Wie heeft jouw leven in 2018 het meest beïnvloed?

  Dat vind ik lastig. Ik moet namelijk bekennen dat mij niet heel erg laat sturen door anderen en probeer heel erg mijn eigen weg te gaan. Maar als ik kijk naar mensen die mij inspireren dan blijven dat toch de grote bloggers en influencers op Instagram.

 3. Als je één iemand mag bedanken dit jaar dan is dat…

  Mijn collega vrijwilliger Samantha! Samen zijn wij zoveel sterker dan we denken, we zijn namelijk samen 2 onwijs onzekere mensen die niet echt snel commentaar of tegengas durven te geven, maar door samen te praten over dingen lijkt alles makkelijker. En dan gaat dat over de dagen dat we samen vrijwilligerswerk doen en ik haar aflos. Op vrijdag bespreken we dat soms, maar liever niet meer. Vrijdag is voor ons allebei een ontspanningsdag en dan zijn we echt een fantastische club waar zij dan ook weer vrijwilliger is en ik soms een handje help. We leren echt heel veel van elkaar en liggen elkaar goed. Ik kan mij tot nu toe niet bedenken dat wij niet meer met elkaar om zouden kunnen gaan, omdat het vanaf begin af aan al goed is. Samantha is echt een sterke vrouw met een heel heftig verleden, waar ze echt goed mee om gaat. Die dame is sterker dan ze denkt, en dat herken ik heel erg. Dus Sam, dankjewel dat we er voor elkaar zijn als het nodig is en dankjewel voor de vrijdagen.

 4. Wat zou je graag over willen doen?

  Ik wil nog 1x knuffelen met Papa, Opa Kaiser, Opa en Oma Zwijnen. Ik wil nog 1x alles van hen voelen, samen zijn met hen. Knuffelen, samen lachen en huilen. Hen alles vertellen wat ik doe, deed en heb gedaan en ze zeggen dat ik ze onwijs mis.
  Ik wil samen met Opa en Oma door het café lopen (wat nu Chinees Indisch restaurant is) en alle herinneringen van hen horen.
  Ik wil samen met Opa Kaiser bij Oma en oom en tante aan tafel zitten en van elkaar genieten.
  Ik wil samen met Papa knuffelen, hem een dikke kus geven, hem voelen, hem ruiken, zijn advies vragen en hem andere dingen vragen “Waarom…..” of “Hoezo zou je….” en dan de allermooiste foto van hen laten maken door onze fotograaf die in het dorp zit.
  Nee ik ben niet gek, maar als er een trap zou zijn voor levende mensen die even in de Hemel mochten zijn, gewoon even op bezoek om daarna de trap weer af te lopen dan zou ik dat heel graag willen. En nee daarmee zeg ik niet dat ik dood wil om hen te kunnen zien, want ik weet dat ze altijd bij ons zijn. Dat moet gewoon, maar ik zou zo graag nog eens naar ze kijken, foto’s van en met hen maken en gewoon genieten samen.

  Dus ja, de jaren dat ik jong ben, maar dan als volwassen vrouw is mijn antwoord op deze vraag.

 5. Welke droom komt volgend jaar hopelijk uit?

  Fantastisch mooie samenwerkingen hebben met de meest mooie make-up merken, kledingmerken, maar ook lifestyle en woonwebshops, sieraden merken, etc. Ik ben er klaar voor.

 6. Waar ben je dankbaar voor?

  Mijn volgers! Jullie geven mij de kracht en moed om door te gaan met inspiratie zoeken, vinden. En te doen wat ik zo ontzettend leuk vind: bloggen, instagram, make-uplooks delen.
  Maar ook ben ik heel dankbaar voor het feit dat ik nog kan zeggen dat we nog naar mijn oma kunnen in Duitsland (de moeder van mijn vader) en daar dan ook mijn tante en oom en neef zie. Natuurlijk ben ik ook dankbaar voor de rest van de familie, maar realistisch gezien was mijn oma er al bijna niet geweest. Ze heeft voor een paar jaar terug (dacht ik zo uit mijn hoofd) op het randje van de Hemelpoort gestaan, en dat is echt even schrikken, dus ik ben heel dankbaar voor een sterke oma en dat ik haar nog kan zien (ook al is het weinig). En nu ook mijn tante (schoonzus van mijn vader) die borstkanker had en nu volop bezig is met bestralingen en hormoonpillen krijgt etc. is allemaal heel heftig. Maar met haar gaat het nog redelijk goed.
  Dus daar ben ik mega dankbaar voor.

 7. Waar ben je het meest trots op?

  Mijn persoonlijke vooruitgang.
  Ik doe vrijwilligerswerk, wat lichamelijk soms best wel zwaar is, maar het geeft mij zoveel voordoening… daar wordt je toch blij van?!
  En daarbij is mijn energie veel beter geworden, heb ik mijzelf aangeleerd verder te kunnen lopen en loop ik niet meer om en om met de Beagles, maar tegelijk door de ontdekking van de anti-trek tuigen. Veel leuker en gezelliger.

 8. Waar heb ik mijn tijd aan besteed afgelopen jaar?

  Een mooie feed op Instagram, echte volgers herkennen (hier zal ik ongetwijfeld fouten in hebben gemaakt door mensen te blokkeren die het niet hadden verdiend, maar kwamen op dat moment on-echt op mij over en daarom mijn keus), continuiteit op Instagram is mij ook beter gelukt. In 2019 wil ik dit ook zeker vasthouden.
  En ook persoonlijke dingen houden je soms bezig, maar dit zal nooit verdwijnen.

 9. Met de kennis van nu, wat zou je dit jaar anders gedaan hebben?

  Meer doorzetten qua bloggen. Ik heb de touwtjes behoorlijk laten vieren zoals ze dat dan zeggen en ze niet lekker strak aangetrokken en goed vastgepakt om er meer uit te halen. Ik had meer moeite moeten doen, daar komt het op neer.

 10. Welke doelen heb je voor komend jaar?

  Afvallen. Serieus, no joke. Ik wil hier echt wel mijn best voor gaan doen… stiekem zit ik er aan te denken om dit via de huisarts te doen, omdat hier ook een diëtiste in de praktijk zit.
  En uiteraard meer bloggen, meer moeite ervoor doen en inspiratie proberen te vinden zodat er sowieso meer online gaat komen dan afgelopen jaar, wat echt heel triest was.

Oei, dat was veel tekst he.
Daarom sluit ik deze lange blogpost af met het volgende:

~Tot morgen 😘

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief